ROG GLADIUS III

ROG GLADIUS III

9.0

Gladius tretí

Test

Asus pokračuje v rozširovaní svojej ponuky ROG myší a ROG Gladius III je jeho najnovším prírastkom. Zároveň je treťou generáciou Gladius série, ktorá je zameraná na nízku váhu a vysokú citlivosť. Je to iná kategória ako v Chakram core sérii, kde sa pridávajú aj doplnky - ako naposledy joystick.

Gladius III v sebe spojí nízku váhu, vysokú citlivosť, kvalitné vyhotovenie a aj ohybný kábel. Všetko preto, aby vás myš nijako pri hraní neobmedzovala. 

Špecifikácie:

  • Senzor: PAW3370 26 000 dpi, 400 ips, 1000 Hz polling
  • Switche: ROG Micro, pribalené sú vymeniteľné Omron D2FP-FN switche 
  • Tlačidlá: 6 programovateľných tlačidiel, koliesko myši a 1 profilové tlačidlo
  • Podsvietenie: Aura Sync
  • Káble: 2 metre dlhý ROG Paracord USB kábel
  • Podložky: 100% PTFE zaoblené podložky na hladké kĺzanie, pribalené sú aj náhradné
  • Profily: 5 profilov na nastavenia
  • Podpora: NVIDIA Reflex Latency Analyzer 
  • Váha: 79 gramov
  • Veľkosť: 123mm x 68mm x 44mm
ROG Gladius III
ROG Gladius III Privítajte Gladiusa tretieho, káblového.
Privítajte Gladiusa tretieho, káblového.


ROG Gladius III V balení sú aj náhradné switche, ktoré jednoducho vymeníte a aj náhradné kĺzne plochy.
V balení sú aj náhradné switche, ktoré jednoducho vymeníte a aj náhradné kĺzne plochy.


ROG Gladius III PTFE plôšky fungujú veľmi dobre.
PTFE plôšky fungujú veľmi dobre.





Ak si všimnete senzor, je tam hi-endový PAW3370, ktorý síce reálne dáva 19000 DPI, ale Asus ho tu vytunoval na 26000 CPI, takže sa môžete tešiť na vysokú citlivosť, čo so 79 - gramovou váhou je veľmi dobrá kombinácia na kvalitné hranie. Zároveň cena nie je prehnane vysoká.

Samotný dizajn myši je pre pravákov, mierne vytočený doprava s tým, že dve doplnkové tlačidlá sú na ľavej strane. Ergonomicky ide myš v štandardoch, mierne vyvýšená v strede a dobre sadne do dlane. Čakajte tvrdé, ale príjemné plastové materiály, ktoré sú na bokoch pásikované pre lepší grip. Tlačidlá sú štandardné, na vrchu ich dopĺňa malé nenápadné DPI tlačidlo, pridáva sa koliesko, ktoré je tentoraz plne priesvitné a vyzerá pekne. Guma na ňom je príjemná, len s malými zárezmi. Zároveň a krúti dostatočne ľahko, len s jemnými zásekmi. Posledné tlačidlo je na spodnej strane a môžete si ním prepínať samostatné profily, ktoré si v myši zadefinujete.

Na spodnej strane rovnako nájdete štyri veľké PTFE kĺzne plochy na rohoch myši a aj jednu v strede, ktorá obkolesuje senzor. Všetky sú na okrajoch zaoblené pre lepšie kĺzanie a spolu s nízkou váhou myši robia dobrú prácu pre umožnenie plynulého pohybu. Pri hraní je to veľmi príjemný zážitok. A ak by sa vám už zošúchali, rovno v balení sú pridané štyri náhradné na vymenenie

ROG Gladius III
ROG Gladius III Myš dobre padne do ruky a dizajnovo je decentná a príliš nekričí.
Myš dobre padne do ruky a dizajnovo je decentná a príliš nekričí.


ROG Gladius III Dve doplnkové tlačidlá sú na boku aj so štýlovým podsvietením.
Dve doplnkové tlačidlá sú na boku aj so štýlovým podsvietením.


ROG Gladius III Kábel je veľmi ohybný a veľmi ľahký, nebude zavadzať.
Kábel je veľmi ohybný a veľmi ľahký, nebude zavadzať.





Keď sme pri vymieňaní, zaujímavým doplnkom je možnosť jednoduchého vymieňania switchov pre hlavné tlačidlá, ak vám odídu, alebo chcete iné.  Konkrétne myš má v sebe predinštalované ROG switche, ale v balení sú rovno pridané aj dva Omron Switche. Omrony viac klikajú, ale oba sú veľmi responzívne. Môžete si ich sami prehodiť. Rovnako si viete vybrať ľubovoľné kompatibilné s Push-Fit socketom a vymeniť ich.

Pekným doplnkom k bezproblémovému ovládaniu je extra mäkký, látkou obalený kábel, ktorý skôr vyzerá ako šnúrka do topánky a je aj rovnako ľahký a rovnako ohybný. Znamená to že vás nebude nijako obmedzovať, zadrhávať sa za roh stola. Nebudete o ňom ani vedieť. Ale, samozrejme, ak by ste ho tam vôbec nechceli, myš je dostupná aj vo wireless verzii. Je tam mierne vyššia váha pre batériu, konkrétne sa zvýši o 10 gramov na 89 gramov, ale všetko ostatné ostáva rovnaké.

Všetko to veľmi dobre cieli na e-sports a kompetitívne multiplayerovky, kde ešte Asus pridáva podporu Nvidia Reflex latency analyzátora a ak máte Nvidia kartu a aj monitor s podporou reflexu, viete si pekne pozrieť, akú odozvu má každá časť systému a tu konkrétne aj myš. 

 

Myš si môžete detailnejšie nastavovať cez Armoury Crate aplikáciu Asusu, ktorá vám zahŕňa všetky Asus zariadenia, vrátane dosiek, kde monitoruje aj procesor, synchronizuje Aura podsvietenia, umožňuje vytváranie profilov. Aplikácia vám všetky zariadenia vie aktualizovať a nastavovať.  Asus do nej pridal aj Game deals, alebo ponúka aj dodatočné aplikácie, či už vlastné alebo Bluestack.

Pri myši tu máte štandardné nastavovania tlačidiel, kde si viete modifikovať každé tlačidlo, až na ľavé hlavné tlačidlo. Viete si na ne zapnúť ako preddefinované funkcie, kde sú multimédia, shortcuty, screenshot, ale viete si nadefinovať aj vlastné rozsiahlejšie makrá.

Nechýba nastavovanie odozvy a rýchlosti, kde sa dajú preddefinovať štyri úrovne DPI, ktoré si následne budete prepínať DPI tlačidlom. Dá sa upraviť pooling rate alebo aktivovať angle snapping.  Rovnako nastavenie podsvietenia, kde máte na výber rôzne efekty, ale aj nastavenie intenzity svetla. Pridáva sa kalibrácia na rôzne typy podložiek a možnosť zapnúť nízke alebo vysoké snímanie, aby ste aj pri miernom zdvihnutí myši z podložky nestratili pohyb.

ROG Gladius III
ROG Gladius III Armoury aplikácia ponúka detailné nastavenia.
Armoury aplikácia ponúka detailné nastavenia.


ROG Gladius III Viete si premapovať všetky tlačidlá.
Viete si premapovať všetky tlačidlá.


ROG Gladius III Štyri nastavenia DPI nechýbajú.
Štyri nastavenia DPI nechýbajú.





Celkovo je to veľmi slušný kúsok a dobrá myš vo svojej triede. Je ľahká, s rýchlym senzorom a kvalitnými teflónovými kĺžucimi podložkami, ktoré aj vďaka veľmi jemnému káblu ponúkajú veľmi plynulý a nerušený pohyb pri hraní a vysokú odozvu pri esportoch. Môžu potešiť aj vymeniteľné switche a doplnené vymeniteľné podložky. Dizajnovo  je myš v štandarde, ale drží sa veľmi dobre. Ťažko jej niečo zásadné vytknúť. Možno boky myši mohli byť pogumované pre lepší grip, ale stále pekná ponuka za prijateľnú cenu.

Káblovú verziu ROG Gladius III kúpite za 75 eur, wireless verziu kúpite za 95 eur.


napísal saver 30.9.2021
Páči sa mi! (+1)
9.0
ROG GLADIUS III
+ dobrý dizajn a ergonómia
+ nízka váha
+ veľmi ľahký a ohybný opletený kábel
+ vymieňateľné switche v balení
- boky mohli byť pogumované pre lepší grip


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18436)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk