GOAT SIMULATOR 3

GOAT SIMULATOR 3

7.0

Šialená koza sa vracia a aj s kooperáciou

Recenzia na PC verziu

Veľa hier je vážnych, akčných alebo triviálnych, ale čo takto spraviť niečo úplne neviazané, podivné a šialené? To asi povedali autori Goat Simulátora, keď vydali prvú hru na 1. apríl v roku 2014. Vtedy dokázali hráčov zabaviť kozou a jej vyčíňaním. Teraz po ôsmich rokoch sa vracajú späť. Nie s dvojkou, ale rovno s trojkou. Nevieme, kde sa presne stratila dvojka, ale to nie je ani podstatné.

Ak ste nehrali prvú hru, dostali ste v nej do rúk kozu, prostredie mesta a ostatné už bolo na vás. V zásade ste v meste vytvárali chaos. Teraz príbeh vašej kozy pokračuje, ale keďže bola odchytená, cestuje na farmu. To ju však nijako neobmedzuje, práve naopak. Nové prostredie jej ponúkne ešte väčšie možnosti, takmer môže konkurovať GTA. Berte to ako také kozie GTA. Pretože s kozou môžete doslova kradnúť autá.

Autori teraz v novej hre zapracovali na engine, vylepšili vizuál, rozšírili mapu a pridali množstvá aktivít, misií a bonusov. Ale zároveň pridali aj kooperáciu, kde sa môžete s tromi priateľmi spojiť a zážitok si ešte vylepšiť, ako aj otvoriť nové možnosti. Niektoré minihry si totiž v singleplayeri nezahráte. 


Hra vás síce na začiatku zavedie na farmu, kde má začať váš nový kozí život, ale to vás nebaví, a keď vás vyložia, vydávate sa objavovať ako farmu, tak aj celé okolité prostredie. To bude rozsiahle a prekvapivo rozmanité. Budú tu menšie mestečká, lesy, vysoké hory a aj veľké mesto, rôzne továrne alebo aj priehrada. Všetko môžete objavovať a to ako pešo, respektíve na vašich kopytách, tak prekvapivo aj hociktorým vozidlom. Plus samozrejme autami to nekončí a napríklad nechýba rogalo a rôzne iné možnosti prepravy. 

Chceli by ste tu aj príbeh? Rátajte hlavne s tým, že je to zábavný sandbox s objavovaním možností, ale je tu určitá téma v pozadí. Konkrétne je to téma kozích iluminátov, v ktorej objavujete staré veže a ich tajomstvo. Tie budete vyhľadávať v prostredí, odomykať nimi ďalšie častí mapy a zároveň objavovať ich útroby. V nich sa nachádzajú zamknuté dvere, ktoré musíte splnením určitých úloh odomknúť. Otvorí sa vám koniec hry, ktorý bude netradičný, zaujímavý a zábavný, nakoniec tak ako aj celá hra. 

Samotný základ hrateľnosti je samozrejme behanie s kozou, búranie do ľudí a odhadzovanie ich len tak pre zábavu. Prípadne aj ťahanie ľudí alebo rôznych vecí jazykom, aby ste ich dotiahli tam, kam potrebujete na splnenie misií alebo aktivít. V prostredí totiž postupne objavujete rôzne úlohy, ktoré môžete plniť a bude ich viac ako dostatok. Musíte napríklad dotiahnuť robotníkov, aby niekde pomohli, alebo zavrieť ľudí do basy, prípadne zhodiť ľudí zo žeriavu, sú tu aj skákacie misie. Väčšinou sú to len jednoduché malé veci, ale zabavia.

Popri tom, ako hráte, získavate alebo si viete za zarobené peniaze kúpiť rôzne vybavenie pre vašu kozu, prípadne skin iného zvieraťa. Viete sa tak stať prasaťom, žirafou, žralokom, ale aj strašiakom alebo banánom (takmer ako z Fortnite, naopak Fortnite dostalo kozí oblek). Zároveň si viete pridať oblečenie ako rôzne masky na hlavu, rôzne rohy, topánky, ale aj batohy so špeciálnymi možnosťami. Jedným je spomínané rogalo, ale je tu aj satelit, ktorý vcucne veci a môžete ich vystreliť, kde chcete, podobne môžete vystreľovať terapeutické ihly alebo aj šaty na ľudí a prezliekať ich. Pridaný je aj sprej alebo ohňostroje.

Zábavy v hre bude dostatok, hlavne ak si ulietavate na takýchto zábavkách. Zároveň môžete skúsiť aj zozbierať všetky zberateľské sošky a ak by vám to nestačilo, na mape sú aj rôzne tajné možnosti, ktoré môžete nájsť. Tých je okolo 20 a je tam napríklad aj tajná miestnosť v dizajne Wolfensteina 3D.

V hre viete stráviť ako hodinu, tak aj desiatky hodín. Ak vás to nebude baviť samého, môžete sa spojiť s tromi priateľmi a rozbehnúť to kooperačne. Len tu rátajte s tým, že hra nemá matchmaking a musíte ísť čisto s priateľmi, či už online, alebo v splitscreene a to ako na konzolách, tak na PC. Z multiplayerových minihier si zahráte napríklad futbal, získanie trofeje alebo minigolf, floor is lava alebo demoličné derby. Okrem toho sa však môžete spolu zabávať aj na ostatných aktivitách.


Vizuálne čakajte jednoduchú, ale milú grafiku s dostatkom detailov a hlavne dobrým art štýlom. Na hru dobre pozerá a dobre sa hodí aj k samotnému žánru hry. Samozrejme nečakajte detaily ako v GTA 5, ale ľudia tu chodia po meste, robia svoje činnosti, autá fungujú a celkovo sa im podarilo spraviť živé mesto. Aj keď samozrejme je to trochu neohrabané a nie dokonalé, ale k hre to sedí.

Zároveň čakajte veľa rôznych chýb, ktoré by v iných hrách mohli viac prekážať, ale tu to zoberiete ako súčasť zábavy. Niekedy sa postavy vystrelia len tak do vesmíru, keď narazia do nejakej prekážky, niekedy bežia oproti prekážke, niekedy sú podivne pokrútené a zaseknuté v stene alebo chodia prostredím vo vzduchu, niekedy sa zase vy prepadnete cez zem, zaseknete o niečo a začne s vašou postavou šklbať a triasť. To sú také štandardy, ale z vizuálu je tu jeden rušivý prvok a to dosť nízke LOD, a teda objekty sa často objavujú tesne pred vami. Je to škoda, lebo pri takejto grafike by nemal byť problém, aby sa naraz zobrazila aj polovica mapy.

Zvuková stránka je taká jednoduchá, ale kvalitná. Je tu zábavná hudba, kvalitné spracované zvuky, aj keď to bude všetko. Nečakajte rozhovory alebo dabing. Nedá sa však povedať, že by ste to od tejto hry potrebovali viac

Celkovo od Goat Simulatora 3 čakajte príjemnú zábavku s kozou, ktorá vám ponúkne aj desiatku hodín spoznávania vašej kozy, prostredia a aj možností mesta, ktoré autori pripravili. Navyše môžete tak urobiť sám alebo rovno pre väčšiu zábavu aj s priateľmi. Minimálne nudiť sa nebudete.


napísal saver 13.12.2022
Páči sa mi! (+1)
7.0
Ohodnotiť
GOAT SIMULATOR 3
+ rozsiahly a zaujímavý svet
+ množstvo možností a vylepšení kozy
+ neustála zábava
+ multiplayer
- rôzne chyby


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS5
Xbox Series X|S

Vývoj: Coffee Stain studio / Coffee Stain studio
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 17. november 2022
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19852)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk