NEED FOR SPEED:PORSCHE 2000

NEED FOR SPEED:PORSCHE 2000

9.2

Recenzia na PC verziu

Tak konečne tu máme najnovšie pokračovanie série Need for Speed .. tentoraz pod názvom NFS Porsche 2000. Už z názvu  je jasné že pôjde jednoznačne o prezentáciu firmy Porsche, čiže všetky autá na ktorých budete jazdiť budú od tejto firmy. A nielen to budú tam aj všetky autá tejto firmy, rozdelené do časových zón a všetky sú do detailov prekreslené dokonca aj celý interiér aj palubná doska sú zachované v každom aute.

V hre je viac typov hry a to quick race, nejaké druhy knockoutu, a nakoniec Evolution,  kde postupne prechádzate od jednej éry k druhej. Samozrejme pred tým ako začnete hrať si musíte vytvoriť vlastného vodiča, ku ktorému si môžete pridať aj niektorý v preddefinovaných tvárí, ak si žiadneho sympaťáka nevyberiete dajú vam na hlavu priblbu :)

 Quick race – vyberiete si trať ,auto, počet protivníkov a ich autá a idete... ak ste ešte neprešli timeline máte len základné trate a zopár áut. Ale vy si môžete zvoliť najlepšie a ostatným dať nejaké šmejdy takže ak máte dobrý pocit keď vyhrávate tak máte šancu.

 Knockout – v podstate to isté ako single race len prechádzate viac tratí a posledný vždy vypadáva.

 Factory driver– ako testovací šofér pre Posche musíte najskôr prejsť prijmacími testami ako sú prejdenie kuželiek v určiom čase atď... ak to zvládnete kvalifikujete sa a postupne budete na testy dostávať stále novšie auta, a aj prístup k pár prototypom. Postupne je to však stále ťažšie a ťažšie...  teda ja som skončil už pri hodinách, som ich aj spravil ale nikdy mi ich nezarátalo lebo, že vraj treba pekne do koliečka ich spraviť.

Need for speed:Porsche 2000
Need for speed:Porsche 2000
Need for speed:Porsche 2000

 Evolution – tu postupne prechádzate všetky časové zóny, v každej musíte vyhrať všetky trate aby ste sa dostali ďalej, k lepším autám a novým tratiam. Tu okúsite realitu 50-60 rokov keď ešte ani poriadne nevedeli čo sú to tlmiče. Teda konkrétne začínate v roku 1948 kde dostanete najstarší typ porsche 358, ak si dobre pamätám. Ale zase tu sa k lepším autám nedostanete len tak ľahko, presne ako v minulom diely si musíte peniaze zarobiť a potom prípadne predať vaše staré auto (ak je záujem) a kúpiť si nové. Pretože ak sa chcete zúčastniť na ďalších závodoch musíte mať auto stanovenej triedy. Čiže ani lepšie ani horšie, a tu bude všetko záležať na tom ako si ho nastavíte, v hre totiž máte asi milíon vecí ktoré si môžete dokúpiť, nastaviť, prestaviť, vyšróbovať.... a len keď to dobre nastavíte sknočíte prvý a vyhráte ďalšie prašule. Samozrejme ak nabúrate, znižuje sa vám výkonnosť auta a aj jeho cena keď ho budete chcieť predať. A takto postupne prestupujete cez éry až do súčastnosti.

Trate sú v hre pekné, zájdete si na Pyreneje, alebo na Autobahn, čiže autostrádu, alebo pôjdete cez Schwartswald, čiže čierny les v nemecku, každá trať má inú atmosféru a je vhodná pre iné aútá... napr autostráda jednoznačne je najlepšia pre rýchle autá ale zase také zasnežené Aply z kľukatými cestičkami to už je vec pre malé šikovné auto. Prostredie tratí je tiež prepracované, vidíte mestečká, benzínové pumpy, vodopády, zapadajúce slnko za horiznontom a toto všetko v rýchlsti vyzerá akokeby ste išli skotočnou prírodou .Pričom sa na niktorých tratiach automaticky mení počasie..

Need for speed:Porsche 2000
Need for speed:Porsche 2000
Need for speed:Porsche 2000

 Jazda je pekne riešená, možete si prepínať medzi 4 pohľadmi, z vášho pohľadu za volatom kde pekne vidíte ako rukami točíte volant a preradujete, potom pohľad bez auta, pohľad nad autom bližšie a pohľad spoza auta z väčšej dialky. Všetky pohľady sú super, ale nič sa nevyrovná pohľadu za volanom, sice nieje to presne ono lebo tam dosť neskoro zbadáte že vám zanáša zadok a kým si to všimnete je už neskoro, kôli prehľadu je potom najlepšie hrať z pohľadom spoza auta. Ale zase pohľad na vaše ruky ako točia volantom je super, pretože to vyzerá akoby ste v tom aute naozaj išli.

Samozrejme hra je zameraná hlavne na reklamu porsche teda autá sú dokonale prepracované z vnutra aj z vonku, pri výbere aút si každé môžete dokonale pozrieť, pootvárať všetky dvere a aj kapotu. Samozrejmá je aj zmena farby auta a aj porovnanie auta z ostatnými. Pričom každé ma svoje určené parametre ako rýchlosť, akcelerácia, ovládanie v zátačkách atď...

Need for speed:Porsche 2000
Need for speed:Porsche 2000
Need for speed:Porsche 2000
čo sa týka rýchlosti počítača ktorý na hru potrebujete, stačí nejakých 200Mhz a aspon 32Mb pamäte ale potrebujete nejakú 3DKarty a najlepšie z viako ako 4Mb pamäťou (ale čo som skúšal nešlo to na 4Mb Intel740 nešlo. ale optimálne konfigúrácia je TNT2, G400, Voodoo3 ak to chcete hrať aspon na 1024x768....


napísal saver 5.4.2000
Páči sa mi!
9.2
Používatelia
8.0
NEED FOR SPEED:PORSCHE 2000


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (10)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20176)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk