SPYTOY, EYETOY 3, SINGSTAR 80'S

SPYTOY, EYETOY 3, SINGSTAR 80'S

Pripravili sme pre vás novoročnú Eyetoy recenziu s akciou 2+1.

Recenzia na PS2 verziu

Konečne sme zase raz prežili bez väčšej úhony tú zákernú, periodickú, sociálne časopriestorovú biopatogénnu anomáliu nazvanú Vianoce, a spolu s ňou aj frontálny útok takzvaných „rodinných“ hier. Aby sme si splnili nejaké podlžnosti a zároveň vás ušetrili príliš dlhého čítania na známu tému, pripravili sme pre vás novoročnú recenziu s akciou 2+1. V jednom článku si môžete za jednu cenu prečítať recenziu na hru SingStar 80´s, Eye Toy: Play 3 a SpyToy. Takže 3, 2, 1, 0 -1 ...štart.

SingStar 80´s

To by nebola SONY, keby nevymyslela nejaký praštený koncept, ktorý okamžite začne tučne vykrmovať, aby nás, nevinné obete hráčskej vášne, mohla namotať, a následne tak pripraviť o posledné zbytky financií a zdravého rozumu. Projekt SingStar nie je síce žiadna revolučná atomóvka, ale svojim konceptom inteligentného karaoke, ktoré vás dokáže okamžite ohodnotiť, nahrať spevácky pokus a dokonca zaznamenať aj obraz pre prípad, že by ste sa chceli masochisticky strápňovať aj po vytriezvení, vytrela kocúra všetkým ostatným vydavateľom.

Tí síce tiež prišli s niečim podobným a ich karaoke hry bodujú, ale SingStar je SingStar. Čo je teda v najnovšej edícii nového? Soňáci si na nás pripravili disk plný hitov z osemdesiatych rokov. Na jednej strane to je síce starina a väčšine čitateľov to asi nič nepovie, ale na strane druhej sa jednalo o jedno z najplodnejších a najkreatívnejsších období v dejinách populárnej hudby. Priznám sa, mňa osobne s týmto diskom potešili a to naozaj moc, ale zároveň musím uznať, že sa jedná o naozaj tvrdý oriešok, lebo osemdesiate roky dajú zabrať aj dnešným hviezdam na MTV.

Ak čakáte siahodlhý výpočet noviniek v podobe novučičkých režimov, tak pribrzdite. Nie len, že ich nie je veľa, ale je ich menej ako málo. Pribudli vlastne len pesničky. Môžete spievať sólo, vo dvojici, môžete rapovať, môžete si vyberať pesničku cielene, ale aj náhodne. No a samozrejme sa môžete vidieť v telke alebo ak ste fakt hnusní zjav, tak si môžete počas spevu pozrieť klip. Ako teda vidíte, nič nové. Ak teda máte záujem o poriadnu pitvu tohto fenoménu, pozrite sa na niektorú z našich starších recenzií (. Jediné, čo môžem v tejto chvíli spraviť, je snáď iba vypichnúť niektoré naozaj skvelé veci, aby ste sa neutopili v sladkom popíku osemdesiatych rokov.

Podľa mňa je najväčšou bombou jednoznačne Duran Duran a ich fenomenálna skladba Rio, ďalej zaujme trochu prefláknutý Wham! a ich Wake Me Up Before You Go Go, a napríklad aj legendárna pecka od Run DMC a ich SSX skladba It’s Tricky. Všetky sa spievajú naozaj dobre a ľahko a aj pri dvoch promile budete znieť fakt dobre. Škoda, že sa na výber nedostali skladby Relax od FGHT (ktorí tam majú Power of Love) alebo Shout od Tears for Fears (majú na disku inú skladbu) a hlavne Let´s Dance od Davida Bowieho, ktorá znamenala svojho času veľkú revolúciu v hudbe. Aspoň, že sa môžeme potešiť pri bielej odnoži reggae nazvanej ska a megapecke od lídrov žánru, skupinky Madness a chytľavou Our House. Ako najväčšie sklamanie sa mi javí jednoznačne Nena a jej americká verzia úžasnej hitovky 99 Red Balloons, ktorá mala svoj výrazný drajv (ale len v nemčine) a patrila svojho času medzi priekopníkov Neue Deutsche Welle, ktorá zmietla aj scénu v USA.

Hodnotenie v tomto prípade je naozaj subjektívne. Hra neprináša žiadne nové režimy, ale zato hudba je fakt dobrá. Ale ak ste na techno, tak utekajte preč.

Hodnotenie: 75%

SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

Duran Duran - Rio
SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

Madness - Our House
SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

Nena - 99 Red Balloons

Eye Toy: Play 3

Tretie pokračovanie nenáročnej párty hry EyeToy je určené pre čistých maniakov bez štipky zdravého rozumu. Je to asi najväčšia kolekcia úchylností a trafených minihier pod slnkom. Znovu na vás čaká 50 zbrusu nových kúskov, ktoré nemajú nič spoločné s tradičnou predstavou o ľudskej dôstojnosti, a ktoré z vás spravia behom pár okamihov a piatich panákov nesvojprávnych šimpanzov hopsajúcich pred telkou. Hry sú rozdelené do viacerých kategórií: Play Room s podkategóriami Sport, Party, Variety, Music, ďalej Laboratory a Fun Zone.

Play Room je klasika obsahujúca klasické minihry. Nájdete tu volejbal s minihrami Speed Rally alebo Bomb Ball (doslova bombová zábava), trochu netradičný bowling s minihrami Pin Precision, Marching Pins alebo Giant Lane, pri ktorom sa ocitnete v guli, ktorú ovládate svojimi rukami, americkú klasiku TouchDown alebo 6 atletických disciplín (skok do diaľky, hod diskom alebo napríklad aj beh na 100 metrov) v časti Athletics. To však samozrejme nie je všetko.

Kto už niekedy videl nejakú EyeToy hru, tak iste vie, že ovládanie týchto zdanlivo náročných hier je jednoduché ako facka. V prípade kolektívnych hier sa na scéne objaví váš avatar, ktorý reaguje na imitáciu behu (povedzme) a podľa jeho intenzity aj naozaj beží na obrazovke. Alebo v prípade hier pre jedného hráča sa na obrazovke vidíte v celej svojej kráse a manipulujete so zobrazenými predmetmi. Samozrejmosťou sú babské blbiny nazvané Kitty Loves Me alebo podobne. Ak ste fanatikom do špeciálnej odnože anime smerujúcej k týmto zvieratkovským úletom, tak sa potešíte. Nás „dospelákov“ iste poteší zábavka nazvaná Monkey Rampage.
Načo vysvetľovať princíp, podľa názvu je to jasné.

Asi najväčší úlet je absolvovanie trafeného vojenského drilu pod vedením ozajstnej a nefalšovanej zupáckej gumy. Salutovanie, skákanie cez prekážky a podobné radosti si vďaka zrušeniu povinnej vojenskej služby užijete asi už iba v tejto hre. Samozrejme, ak nás nenapadnú Severní Kórejci, lebo to by sme ich museli ísť ubiť čapicami. Osobne sa mi ešte moc páči časť venovaná hudbe. Môžete tu hrať na rôzne hudobné nástroje, ale samozrejme si to môžete strihnúť na pódiu aj s kapelou, prípadne dirigovať celý orchester. Výsledok bude asi poväčšinou žalostný, ale je to sranda. Baby sa iste potešia v kaderníckom salóne a chalani zase ako dídžejovia.

Čaká na vás aj nejaké to kung-fu, rybárčenie, naháňanie duchov a také tie blbiny stále dokola. Hra však ponúka aj ďalšiu zábavu vo forme srandovných aplikácii slúžiacich na deformáciu obrazu. The Photo Booth, Theremin alebo Motion Cam sú zábavky so zvukom a obrazom, pri ktorých nebudete vedieť skončiť. Je to zbierka rôznych obrazových efektov alebo ovládania zvuku pohybom končatín. Ako sa hovorí, je lepšie raz vidieť ako desať krát počuť a v tomto prípade to platí na 100%.

Eye Toy: Play 3 je naozaj solídny titul pre ľudí, čo sa radi bláznia a majú okolo seba dosť trafených kamošov a hlavne veľkú obývačku. Hodnotenie však nemôže byť tak vysoké ako v prípade prvých ET hier, lebo titul len využíva zabehnutý koncept.

Hodnotenie: 71%

SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

Takto nejako začínali aj Depeche Mode.
SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

Manga úchylka.
SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

SpiceWomens

SpyToy

Ako napovedá názov, SpyToy je špiónska hračka. Ale nie len tak nejaká plastová atrapa, ktorá sa po jednom použití rozpadne. Je to presne ten typ hier, ktorý sme si všetci zhruba v desiatich až dvanástich rokoch želali. Ak náhodou máte vo svojom okolí takéhoto chlapca, tak iste viete, že ako strašne smutne pozerá na katalógy nemenovaného obchodného reťazca, ktorý ponúka rôzne špiónske „pomôcky“, napríklad na tajné sledovanie matky, ktorá chodí kradnúť jogurty do chladničky. V tom prípade iste viete, čo tieto srandy stoja. Ich cena je závratná a z tohto pohľadu je SpyToy naozaj lacná záležitosť. Jej problémom však je prílišná zameranosť na špiónsku tematiku.

Samozrejme, decká, ktoré po takýchto hrách blúznia každú noc asi najviac nemajú ani na poriadnu telku, a nieto ešte na PS2 a takúto drahú hru, takže nakoniec musím uznať, že SpyToy je drahá sranda. Ale škoda, asi každý chalan by si to chcel v určitom veku vyskúšať. Vráťme sa však k hre. SpyToy vďaka svojmu pôvodu v EyeToy nepotrebuje žiadne ovládače. Takže pri tomto titule si pripadáte ako Tom Cruise v Minority Report. Vašou úlohou bude robiť všetky špiónske činnosti známe z filmov. Hra je rozdelená na dve časti – Gameplay a Survelliance. V prvej budete musieť absolvovať komplexný špiónsky tréning zahŕňajúci hry Sky Diving, Code Breaking, Photo Fit, World Map, Nanobot, Nanotech, Geosphere alebo Laser Lock, čo v preklade znamená napríklad skladanie fantómovej grafiky (identikitov) podobizní páchateľov. Nepovedzte, že vás táto činnosť nikdy vo filmoch nefascinovala.

Rovnako sa budete musieť popasovať s doslovným lámaním kódov a zabezpečení a to prosím všetko s holými rukami. Vyskúšate si aj skok s padákom na cieľ a hľadanie páchateľov pomocou špionážnych satelitov. Táto hra má ešte jedno špecifikum a tou je naozaj vtipné zabezpečenie vašich súborov pred neoprávneným vstupom. SpyToy disponuje zdanlivo jednoduchou technológiou slúžiacou na skenovanie tváre, takže sa budete pomocou nej musieť najprv do hry nalogovať a pokiaľ vaša tvár nesúhlasí s tou v sejve, tak máte smolu. Toto je naozaj vtipná a šikovná zábavka, ktorá robí z tejto hry aj niečo viac ako len ďalšie pokračovanie EyeToy hier. Takto môžete oskenovať až desať rôznych tvárí. Musíte však neustále dbať na silné a priame osvetlenie, takže večer to ani neskúšajte, ak nemáte doma poriadne reflektory.

Druhá časť hry nazvaná Survelliance jasne hovorí, o čom bude. Je to vymakaná sledovacia pomôcka, ktorá dokáže efektne a efektívne ustrážiť vašu izbu pred neoprávneným vstupom. Môžete si nastaviť aplikáciu tak, aby sledovala akýkoľvek pohyb, ale napríklad aj tak, aby sledovala len povedzme skriňu, alebo jednu poličku. Neoprávnený vstup môže byť ohlásený poplachom, ale aj potichu zaznamenaný. Toto iste využijú chalani, ktorí majú doma mladšie a hlavne zvedavé sestry s kopou rovnako zvedavých kamarátok.

Ešte jedna technická poznámka na záver. Rozlíšenie EyeToy kamery je vďaka použitému softvéru zdvojnásobená. A ešte jedna minipoznámka pre majetnejších šprtov. Hra je kompatibilná s USB tlačiarňou Epson. Hodnotenie bude vyššie ako je naozajstná hodnota hry, ale splnený detský sen je splnený detský sen. S tým nič nenarobíte.

Hodnotenie: 72%

SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

Ďalší zlomený kód.
SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

Skydiving
SpyToy, EyeToy 3, Singstar 80's

Guma nepozná zľutovanie.

Ako vidíte, všetky tri hry sú solídne zábavky a vydržia vám presne do vydania ďalšieho pokračovania. Ak ste skúsení organizátor rôznych domácich párty, tak to skúste vybaliť po polnoci na vašich pripitých kamošov. Uvidíte, že sa budú baviť naozaj skvele!


napísal rišo 17.1.2006
Páči sa mi!
SPYTOY, EYETOY 3, SINGSTAR 80'S


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19602)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk