SECTOR EVENT REPORTÁŽ

SECTOR EVENT REPORTÁŽ

Chcete vedieť, ako to prebiehalo na druhom Sector Evente, kto vyhral v turnajoch a ako to tam vyzeralo?

Článok

Sector Event 2007 je úspešne za nami! Tri dlhé dni plné hrania, prezentácií, stretnutí, hluku chŕleného hernými mašinami a stresu sme prežili bez väčšej ujmy na zdraví a tak po krátkom odpočinku prichádzame s našim redakčným pohľadom na akciu.

Žoviálny úvod

S Junkerom sme prišli na miesto konania akcie už deň vopred a zopár dlhých minút sme premýšľali, ako tie socialistické učebne poľudštiť. Starosti nám robili aj hliníkové káble, na ktoré nás vtipne upozornil správca budovy. Po príchode Savera a Uniho sme si teda vyhrnuli rukávy a napľuli do dlaní, lebo stolov a stoličiek bolo strašne veľa (presne to bolo 240 kusov nábytku, pozn. Junker), ale nás málo. Vďaka geniálne prešpekulovanej logistike všetky firmy navážali svoje „stroje“ presne podľa geniálne zostaveného konceptu, ale už o jednej v noci sme vedeli, že sme pozabudli pri jeho príprave na spánok. Takže sme nakonice boli hore viac ako 36 hodín v jednom kuse (pozdravujem firmu vyrábajúcu energetický nápoj Červený býk – traja sme vypili kartón) a tak sme boli nakoniec vybudení, že ani pozdrav od manažéra LG v podobe 52 % Slivovice vtipne nazvanej „HDD cleaner“ nás nedokázala doraziť. Vypili sme pol fľaše behom pár sekúnd a nič. Škoda dobrého pitiva.

V piatok sme ešte zapojili Xboxy vedľa nažhavených PC a pri smrade pálenej izolácie sme boli celkom radi, že sme nepriniesli 40 počítačov, ktoré nám štedro núkalo Digipro. Agroinštitút nevydržal nápor next-genu a my sme na krátku dobu odstavili celé poschodie veľkej budovy od elektriny. Našťastie nám chalani z Progamers (ktorí prišli tiež), pomohli prekáblovať celú miestnosť, natiahli sme tri fázy cez dve pochodia a herné peklo mohlo začať.

Čo ste mohli na evente zažiť

Budovu Agroinštitútu ste naozaj nemohli prehliadnúť, lebo nad vchodom viseli tri veľké transparenty: LG, PS2 a Xbox360, ktoré bolo vidieť z kilometrovej vzdialenosti. Sector Event sa ledva zmestil do dvoch veľkých posluchární na prízemí. Jedna hala bola zaplnená konzolami od SONY a monitormi od LG, druhú zase slušne vykúrili stroje od Digipro a Microsoftu.

Microsoft

O tom, koľko konzol ste mohli ohmatať sa dočítate inde, ale okrem techniky treba spomenúť aj skvelých ľudí, ktorí celú akciu technicky zabezpečovali. Microsoft poslal dvoch super ľudí a nádherné auto s logom Xbox360 plne naložené chrumkavej techniky, z ktorej každému prechádzal zrak. Okrem očakávaných konzol nám Zbyšek Šrámek (známejší v komunite pod nickom MorpH_cz), event manager MS, priniesol aj túžobne očakávané volanty na Forzu 2. Každý Xbox bol pripojený k štýlovému LCD TV Samsung, pričom prvé dva, určené na finálové súboje, boli o dosť väčšie, takže ste na ne dovideli aj zo zadných radov.

Na Xbox stáli ľudia doslova v rade. V piatok a nedeľu prebiehalo voľné hranie, takže kto sa k Xboxu prebil, tak mohol hrať, až kým nebol vykopnútý ďalším záujemcom :-). Kto tam bol, tak iste vie, že aj miesta v sobotňajších turnajoch sa museli vyslovene nafukovať. Turnaje boli dva. Prvý v Gears of War zastrešoval Oficiálny Xbox Magazín (OXM) a zúčastnili sa na ňom aj dvaja hlavní predstavitelia tohto najmladšieho herného magazínu (Kamil Gric a Karel Kališ), ktorí víťaznému tímu odovzdali nie len čerstvé výtlačky prvého čísla OXM, ale aj každému pekne potriasli rukou:-). Všetci prítomní sa svorne zhodli v tom, že Xboxáci sú naozaj fajn parta a že Sector Event mal naozaj šťastú ruku pri výbere hostí.

Večer sa všetci zase tlačili na veľký turnaj v momentálne nejhorúcejšej novinke na našom trhu, Forza Motorsport 2, automobilovej perle najvyššej kategórie. Šéf Xboxu v našom regióne, pán Kreš, nám okrem iného poslal naozaj exkluzívne ceny v podobe špeciálnych ovládačov na Xbox360 a PC, myšiek Habu a Live kamier, ktoré majú pre každého ozajstného hráča cenu zlata. Ale aj ďalší partneri prispeli svojimi cenami do tohto prestížneho turnaja, ktorý bol aj hlavným večerným programom celého Sector Eventu. Brloh venoval každému krásny faceplate a tričká spolu s tetovačkami. To všetko samozrejme s logom Xbox360. Pelikán.sk zase prihodil pre absolútneho víťaza spiatočnú letenku kamkoľvek v EÚ. Vďaka umiestneniu konzol hneď vedľa herných PC mali hráči možnosť neustále porovnávať obe zariadenia a podľa mnohých z nich sa rozdiely v grafike a hernom zážitku úplne stierajú.


Výsledky turnajov:

Gears of War
3. miesto -
Danthe 1975 aka Miro Filipeje
2. miesto - Dušan Hybela
1. miesto - Kristian Filipeje

Forza Motorsport 2

2. miesto - Payne
1. miesto - Dest

LG

LG predstavilo svoju top produkciu, z ktorej asi najviac zaujal veľký a neuveriteľne drahý 3D monitor (11.000,- EUR), ktorý dokázal premietať plastický obraz aj bez toho, aby ste museli mať na nose špeciálne okuliare. Pod ním hviezdil náš redakčný kúsok, 24" Full HD monitor, na ktorom bežali aj náležite nadupané Full HD videá. Samozrejme nechýbala dizajnovo nádherná séria Fantasy, lahôdky s TV tunerom, ale aj klasické kancelárske kúsky. Najlepšie bolo, že sme mali k dispozícii aj 55 palcovú Godzillu, ale nikto sa neodvážil zapojiť tento monster monitor, lebo poistky by to iste zase nevydržali.

LG prinieslo len tie najlepšie kúsky zo svojej produkcie a súdiac podľa ohlasov návštevníkov, veľa ľudí malo pred touto akciou dojem, že papierové parametre iba klamú. Po nej si to už nemyslel asi nikto. Nebyť Mareka Fedorova, manažéra LG, asi by sme nestihli spustiť všetko na čas, ale naozaj nám neustále pomáhal až do rána, aby všetko bolo zapojené a na svojom mieste. Je fakt skvelé vidieť človeka, ktorého práca naozaj baví, aj keď najmä v ranných hodinách bolo treba toto nadšenie (u nás všetkých) hojne podporovať konskými dávkami energetických nápojov. Marek je človek, ktorého by sme aj v budúcnosti chceli mať pri sebe, ak by sme organizovali akúkoľvek akciu.

digipro

Počítače digipro predstavujú na našom evente taký malý-veľký objav. Existuje na našom trhu tisíc rôznych značiek a ešte viac montovaných "no name" výrobkov, ale filozofia digipro nás dostala a chceli sme vám ju predstaviť. Počítač balený v štýlovej lifestyle krabici, v ktorej nájdete úplne všetko, čo na jeho spustenie potrebujete, teda monitor a všetky káble s príslušenstvom. To môže mať akýkoľvek stroj, ale tento má nainštalovanú Vistu a rôzne multimediálne príslušenstvo, ktoré stačí len inicializovať, takže v konečnom dôsledku po jeho kúpe spustíte komp asi v rovnakom čase, ako keby ste si kúpili next-gen konzolu. Žiadne pracné zháňanie ovládačov, všetko je už predpripravené.

Servis počas dvoch rokov je úplnou samozrejmosťou, ale fakt, že počítače digipro nemajú žiadnu blombu a vy pri výmene grafickej karty alebo procesora neprídete o záruku a servis je fakt sila, ktorú uznal asi každý prítomný hráč. Ak sa niekomu spomínané zostavy zdali byť papierovo "slabé", tak treba povedať, že mnohých príjemne prekvapili. Taký Stalker išiel naozaj úpne v pohode a keď si vezmete cenu celého kompletu, ktorá je niečo pod 30.000,- SKK, tak musíte uznať, že to nie je veľa (v cene je aj 20" WS LG monitor a Vista). Mnohých návštevníkov a čitateľov upútala aj mimoriadne štýlová výzdoba, s ktorou digipro zabodovalo asi u každého.


Výsledky turnajov:

digipro turnaj (F.E.A.R., S.T.A.L.K.E.R, Flatout 2)

3. miesto - Jan Vaňo aka snake
2. miesto - Boris Cibuľa aka Cyris
1. miesto - Matúš Lovás aka Sabre


Call of Duty 2
3. miesto - Matúš Martonka
2. miesto - Róbert Sobolič aka Oldboy
1. miesto - Jan Strapo
ň aka Necron

SONY

Soňáci boli skvelo zohratá partia ľudí, ktorých hry zjavne bavia a počas celej akcie strhávali aj ostatných k hraniu. Pre mňa osobne najneuveriteľnejším postrehom z celej akcie bol fakt, že jeden z najokupovanejších stojanov, kde bolo skoro stále "narváno" bol SingStar. Ľudia spontánne prepadali speváckemu ošiaľu a bliakali na celú budovu a tejto chorobe prepadli dokonca aj FENDI a je2ry, čo mnohých paparazzov iste potešilo :-). V nedeľu dokonca bol pred vstupom rad, pretože sa návštevníci chceli naposledy vyvrieskať. Popri karaoke zaujala aj namotávka Guitar Hero s obrovskou mocou upútať pozornosť. Chalani doviezli na Avii aj stojany s konzolami PS3, PS2 a PSP. Ochotu zabávať sa spolu s ľuďmi dávali najavo, keď ukážkovo prepadli kúzlu multiplayeru v Killzone, ale aj pri predvádzaní God of War 2. Prakticky po celú dobu vládla v miestnosti výborná náladu. Čierno-červeným stojanom PS3 vládli launchové blockbustery GT HD, MotorStorm a Ridge Racer, ale v predpremiére si bolo možné zahrať aj niektoré PSN hry ako mega návykový Super Star Dust HD.

Počas turnajov sa hala postupne napĺňala zvedavcami a keď bolo jasné, že nik neodíde s prázdnymi rukami (počet darčekov sa prehupol ešte pred začiatkom akcie cez 500!), počet záujemcov narastal. Z očí účastníkov, ale aj z tvárí divákov bolo možné vyčítať spokojnosť, nás však na unavené kolená položila Aďa aka PlayGirl, ktorá sa s kľudným svedomím premlátila do finále v turnaji Tekken Dark Resurrection a ostatným gejmerom ukázala, že sa majú ešte čo učiť.

Výsledky turnajov:

MotorStorm

3. miesto - Róbert Sobolič aka Oldboy
2. miesto - Lukáš Lehotský
1. miesto - Filip Lehotský

Ridge Racer
3. miesto - Peter Bajnok aka DarkOne
2. miesto - Boris Cibuľa aka Cyris
1. miesto - Fero Slováček aka Insyder

Tekken Dark Resurrection
3. miesto - Boris Cibuľa aka Cyris
2. miesto - Aďa aka PlayGirl
1. miesto - Fero Slováček aka Insyder

Naši hostia

Sector Event sa samozrejme neobišiel bez čestných hostí. Mali sme hneď niekoľkých. Prvými dvoma boli už spomínaní Kamil Gric a Karel Kališ z OXM magazínu (Oficiálny Xbox magazín), ktorí prišli na event ešte s teplými výtlačkami tohto najočakávanejšieho herného mesačníku. Obaja sú super chalani, ktorí majú radosť z každého stretnutia herných fanatikov, takže sme si padli celkom do rany. Dali sme nejaké nápoje a potom už prišiel čas na OXM turnaj v Gears, ktorého sa zúčastnil asi najmenší hráč v SR a ktorí sa kupodivu dostal až do finále. No a dalšími hosťami ste boli vy, naši čitatelia, ale hlavne traja, ktorých sme sa rozhodli odmeniť za čas strávený na našej stránke špeciálnou pozvánkou na VIP prezentáciu, o ktorej vám nič nesmieme prezradiť, lebo by sme vás všetkých museli zabiť (a potom aj seba). Ale ak ste to náhodou nepostrehli, tak tými tromi boli: Marcinko, Insyder a Payne.

BRLOH ako hlavný partner Parconu hojne prispel aj k organizácii Sector Eventu hlavne cenami a výzdobou, ktorá bola skvelá a vyčarila dojem herne v inak hnusnej socialistickej budove. Najväčšiu bombu však predstavovalo špeciálne Wii auto, ktoré Heňa z Brlohu dala pristaviť až pred hlavný vchod. Zástupy Wiichtivých ľudí hovorili za všetko, táto konzola má budúcnosť aj u nás!

Ako hodnotia Sector Event redaktori?

Andrei: rozhodne sa bolo na čo pozerať a čo robiť. Konečne som osobne spoznal svoj idol, spisovateľa Ďura Červenáka, vyskúšal si kopec konzolovych hier, čo mi pripomenulo, prečo som PC-čkár :-), videl zaujimavé technológie, zistil, že som poradil zlý joystick na event, a vela ineho :-). Teším sa na ďaľší event, ktorého sa dúfam budem mať tú česť zúčastniť.

Fendi: pripravené miestnosti spolu s technikou boli na vysokej úrovni. Taktiež návštevnosť veľmi milo prekvapila. 10. výrocie som veľmi nevnímal, keďže bolo stále čo robiť a niekde pobehovať/radiť/strážiť. Možno ma trocha sklamalo, že sme si neboli celá redakcia niekde sadnúť na pivo, čo by aspoň trocha pripomenulo 10. výročie.

Je2ry: pre mňa bol druhý Sector Event viac ako oslavou 10. výročia našeho vzniku skôr možnosťou pokecať naživo s ľuďmi, s ktorými väčšinou komunikujem len na fórach alebo prostredníctvom ICQ. Zo samotného Parconu som nevidel takmer vôbec nič, predsa len, náš program bol náročný a vyžadoval si takmer neustálu prítomnosť v jednej z dvoch sál. Vôbec to ale neľutujem, z akcie si totiž odnášam kopec pozitívnych zážitkov a dúfam, že podobne to vnímajú aj naši návštevníci a verní čitatelia.

Majkyx: v porovnaní s predchádzajúcim (prvým) Eventom bol tento minimálne o svetelný rok vpred. Samozrejme, nič nemôže prejsť bez problémov, ale ani elektrické rozvody z druhej svetovej nás nezastavili. Ja tento ročník (očakávam, že sa zachová perioda 1 rok) vnímam ako jednoznačný progres a ak sa každý ďaľší zlepší o toľko ako posledný, tak o pár rokov budeme organizovať minimálne novú Európsku E3. Prajem SECTORu k jeho 10-tim narodeninám ešte mnoho podobných vydarených akcií, veľa spokojných čitateľov a hlavne parádne hry pre nás všetkých. Všetko naj.

Fairy: po stresoch okolo odovzdávania diplomovky a ukončenia školy štátnicami som sa na Sector Event tešila ako malé dieťa na Vianoce. Hoci v Sectore robím už nejaký ten mesiac, toto bola vlastne prvá akcia, na ktorej som si k „nickom“ mohla priradiť aj tváre konkrétnych ľudí – odteraz pozor, viem kto ste a kde vás nájdem! :-) Aj keď bol víkend pre mňa pracovný, našiel sa čas aj na to, aby som sa schuti zahrala na všetkých dostupných herných platformách - od PC, Xboxu, cez PS2, PS3, po PSP. Zo všetkého najviac som si užila DOA, kde som s veľkou radosťou vyklepala šéfa, čo som si patrične vychutnala.

Quit: čím viac úsilia vložíte do diela, tým väčšie ovocie vám prinesie. Nie vždy to platí, no chvalabohu to nebol tento prípad. Sector Event v znamení 10. narodenín dopadol nad očakávania, čo mňa osobne teší a myslím, že nikto zúčastnený neodišiel naprázdno. Či už s nejakým darčekom, plagátom, hrou alebo dobrým pocitom a vzrušujúcimi zážitkami. A o to aj išlo. Stráviť spoločne čas, na ktorý budú všetky dobre spomínať. Ja určite budem. Aj vy?

Uni: víkend v Nitre sa niesol v duchu fantázie a videohier a kto tam nebol, naozaj môže ľutovať. Keď si odmyslíme počiatočné patálie s elektrickými rozvodmi, všetko prebiehalo bez problémov a bohatej ponuke, ktorú sme pripravili v spolupráci s našimi partnermi, neodolali nie len notorickí hráči, ale dokonca ani tí, ktorí mali pôvodne v pláne zúčastniť sa len prednášok a seminárov. Na svoje si prišli naozaj všetky vekové kategórie (vrátane dôchodcov), či už navštívili priestory s konzolami od SONY alebo takmer neustále vyťaženú miestnosť s Xbox 360 a PC, kde sa mimochodom dokázalo, že „písíčka“ sa stále tešia veľkej obľube aj napriek katastrofickým víziám niektorých konzolistov.

Junker: ja by som tento priestor venoval poďakovaniu všetkým, ktorí na event prišli a zabávali sa do sýtosti, tým, ktorí priložili ruku k dielu a hlavne Rišovi, bez ktorého by event jednoducho nebol.

Rišo: veľa ľudí sa snažilo pomáhať, napríklad bez Mirky by ste tie ceny asi nedostali načas a tak pekne zbalené, ďakujem všetkým za prácu. Keby však nebolo Junkera, skolaboval by som aj ja a aj celý event. Ešte nikdy som sa nemohol na nikoho takto spoľahnúť. Palo, ďakujem ešte raz ;-)

Saver: videli ste prvý event? videli ste druhý event? a teraz si predstavte tretí.

Sector Event reportáž
Sector Event reportáž
Sector Event reportáž
Sector Event reportáž
Sector Event reportáž
Sector Event reportáž
Sector Event reportáž
Sector Event reportáž
Sector Event reportáž
Sector Event reportáž


Sector Event reportáž


Sector Event reportáž



napísal Rišo 27.6.2007
Páči sa mi!
SECTOR EVENT REPORTÁŽ


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19560)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk