KNIGHTS OF THE TEMPLE II

KNIGHTS OF THE TEMPLE II

Položili sme niekoľko otázok slovenskému tímu Cauldron, ktorý usilovne dokončuje akciu Knights of the Temple 2.

Interview

Položili sme niekoľko otázok slovenskému tímu Cauldron, ktorý usilovne dokončuje pokračovanie stredovekej akcie Knights of the Temple. Za Sector sa pýtal Spacejunker, odpovedal PR manager Marián Holler.

Na pôvodnom titule pracovalo štúdio Starbreeze, po ktorom prevzal žezlo bratislavský Cauldron. Knights of the Temple II vychádza z predchodcu. Primárne sa jedná o čistokrvnú akciu, avšak základný koncept bol doplnený mnohými prvkami, videnými už v Conanovi. Bojový systém sa rozšíril o kombá, ktoré možno za skúsenostné body kupovať a neskôr aj vylepšovať. Zbraňový arzenál sa nafúkol a k luku konečne pribudli aj mieridlá. Tieto jednoduché RPG prvky dopĺňajú rozhovory s NPC postavami, obchodovanie, nepovinné úlohy a pre akciu nezvyčajná nelinearita.

V hre opäť preberiete postavu templára Paula a budete sa snažiť zastaviť diabolské sily od otvorenia brány do pekiel. Knights of the Temple II poháňa upravený engine z Conana. V pohybe vyzerajú výborne hlavne particle efekty a čo je dôležité, hráč má plnú kontrolu nad kamerou!

Je názov Knights of the Temple 2 názvom finálnym?

Áno, je konečný.

Prevzali ste žezlo po Starbreeze, boli na vývoj KOTT2 zo strany vydavateľa/pôvodných vývojárov kladené nejaké nároky ako narábať s touto značkou?

Samozrejme, isté požiadavky boli. Ohľadom príbehu, hlavného hrdinu, či celkovej koncepcie hry mal náš vydavateľ relatívne jasnú predstavu, ktorú sme sa snažili čo najlepšie zrealizovať.... Na našich stretnutiach sme dokázali nájsť spoločnú reč a zjednotiť našu aj ich predstavu o tomto projekte.

Pôvodný diel hovoril o dobrodružstve mladého templára Paula. V dvojke je opäť hlavnou postavou (aj keď s titulom Grand Master), kam bude tentokrát viesť krížová výprava?

Príbeh je prepletený s pôvodným Knights of the Temple. Keď Paul porazil Lorda Bishopa a zavrel jednu z pekelných brán, Azrael, jeden z najmocnejších pekelných démonov, vložil do Adely časť svojej podstaty a teraz sa pomocou nej snaží otvoriť prvú Pekelnú bránu. Paula prenasledujú vízie a stávajú sa stále silnejšie až kým zistí ich pravý význam. Paul príde na to, že tá istá diabolská sila, ktorá získala kontrolu nad Adelou, sa snaží nájsť a získať 3 artefakty a otvoriť bránu armádam pekla.

Knights of the Temple II
Knights of the Temple II
Knights of the Temple II

Vieme, že KOTT2 bude obsahovať RPG prvky a nebude to iba výbavou rytiera, ale objavia sa aj nepovinné úlohy a rozhovory. Je hra ešte stále primárne akciou?


V prvom rade sme sa zamera
li na to, aby boli boje príťažlivé, rýchle, nemilosrdné a plné adrenalínu. Takže primárne je to akcia, ale tiež nebude chýbať systém abilít, ktorý bude motivovať hráča pridávaním nových schopností. Paulovi môže vylepšovať schopnosti, zbrane alebo kombá... je tam toho viac na obohatenie gameplayu, je len na hráčovi, čo si vyberie.

S akými konkrétnymi RPG prvkami sa v hre stretneme?

Ide o vylepšovanie Paula a jeho schopností, bude sa môcť rýchlejšie uzdravovať, zvýšiť ničivé účinky zbraní tak, aby na zlikvidovanie nepriateľa stačilo len niekoľko úderov, znížiť dopad nepriateľských útokov, čo veľmi pomôže v situáciách, keď sú v presile...

Akých zmien sa dočkal kombo systém? Bude možné jednotlivé kombá vylepšovať?

Vyvinuli sme systém, ktorý sa dá veľmi jednoducho ovládať, pretože sme chceli, aby sa hráč mohol venovať boju a netrápil sa so zložitým ovládaním. Systém pozostáva z 19 bojových komb. Každý útok môže byť vylepšený/kúpený za dané množstvo experience bodov (ktoré dostane za zabitie nepriateľa, vyriešenie úlohy, alebo nájdenie tajného miesta). Niektoré kombá sú špeciálne len pre vybrané zbrane, takže sa dajú použiť len s príslušným typom zbrane, ako napr. kombá pre obojručné meče...

Na spustenie komba treba stlačiť tlačidlá v danom poradí. Takto má hráč možnosť naučiť sa obľúbené kombá a automaticky ich použiť v boji, určite to urýchli boj a tiež to bude zábavnejšie.

Pôvodná hra mala v zbraňovom arzenáli výhradne chladné zbrane v obmedzenom počte prakticky s rovnakým účinkom. Čo ponúkne KOTT2? Bude sa strieľať z luku bez použitia mieridiel?

Paul bude schopný bojovať s približne 30 zbraňami, ako sú ťažké obojručné meče, veľké bojové sekery, rýchlejšie palcáty, jednoručné meče zo štítom, luk s mieridlom a ďalšie. Každá zbraň spôsobuje rozdielnu škodu na konkrétneho nepriateľa, tiež bude možné kupovať/predávať zbrane, väčšina zbraní sa bude opotrebovávať... bude si z čoho vybrať.

Knights of the Temple II
Knights of the Temple II
Knights of the Temple II

Proti akým nepriateľom budeme bojovať?

Stretneme sa s rôznymi typmi nepriateľov, vojaci sa snažia brániť lukostrelcov/kúzelníkov, ktorí sú v súboji z blízka ľahko zraniteľní, ale z diaľky sú smrteľne nebezpeční. Niektoré príšery používajú stratégiu prečíslenia, kedy prežijú len tí s rýchlymi reflexami... každý nepriateľ má vlastnú stratégiu a zbrane, ktoré sú viac alebo menej odolné voči určitým abilitám alebo zbraniam. Toto všetko treba zvážiť predtým, ako sa pustíte do boja v mestách, katakombách a močiaroch sveta KOTT2.

V čom spočíva avizovaná nelinearita?

Môžem si vybrať svoju cestu od začiatku až do konca, či sa prebojujem alebo radšej budem riešiť veci za pomoci rozumu. Od týchto rozhodnutí sa bude odvíjať aj koniec. Taktiež je tu interaktívny systém dialógov, nakupovací mód - hráč môže predávať, alebo nakupovať predmety, zbrane alebo brnenie, môže si ich nechať opraviť, ďalej nepovinné úlohy, ktorých splnením môže získať dôležitú informáciu alebo nejaký bonus...

Konanie hráča sa bude odzrkadľovať na okolitých NPC postavách, súvisia s rozhodovaním aj nepovinné úlohy? Aká bude ich náplň?

V KOTT2 je viac ako 20 nepovinných úloh, niektoré z nich môžu byť splnené rôznymi spôsobmi a každý zvolený postup ovplyvní výsledný gameplay. Splnením sa dá dopracovať k dôležitému predmetu, informácii, zbrani... takže určite sa oplatí ich splniť, ale nie sú vyžadované pre pokračovanie v hre.

Určite mnohých hráčov prekvapí multiplayer, v akej forme bude dostupný?

Multiplayer prinesie 11 rozdielnych máp a na výber z troch módov. Bude možné meniť zbrane počas hrania (spolu s kušou ich bude 13). Z módov to bude team deathmatch, capture the grail (čo je obmenou klasického módu capture the flag), deathmatch, kde sa bude dať zasekať si do nepriateľov spolu s ďalším priateľom. Pre každý mód je pripravených veľa bonusov, ale tie si zatiaľ nechám pre seba ;-).

Knights of the Temple II
Knights of the Temple II
Knights of the Temple II

Predošlá časť používala pevne umiestnené kamery a ako vieme, nie vždy dokázala zachytiť dianie na obrazovke. Bude mať tentoraz hráč plnú kontrolu nad kamerou?

Áno, v dvojke má hráč kameru plne k dispozícii, takže si bude môcť naplno vychutnať boj a prostredie okolo seba.

Podľa obrázkov a traileru vyzerajú particle efekty vynikajúco (špeciálne oheň), aká zostava rozhýbe hru plynule?

Vďaka ;-). Môžem len povedať, že minimálne požiadavky zatiaľ nie sú upresnené.

KOTT2 vyjde najskôr vo verzii pre konzoly Xbox, budú PS2 a PC verzie nasledovať krátko potom?

Zatiaľ to vyzerá tak, že KOTT2 vyjde pre všetky platformy naraz.

Uvažovali ste už o prechode na next-gen? Čo pre vás vlastne znamená tento výraz, ktorý sa skloňuje snáď pri každom novom titule?

Radi by sme vyvíjali pre next-gen, ale otázkou ostáva samotný hardware. Teraz sa venujeme vývoju hier pre súčasné platformy.

Na záver tradičná otázka, varia sa v kotli okrem KOTT2 a Gene troopers aj zatiaľ neohlásené projekty?

Zatiaľ pracujeme len na Knights of the temple 2 a Gene Troopers ;-)

Ďakujem za váš čas a odpovede.


napísal spacejunker 31.8.2005
Páči sa mi!
KNIGHTS OF THE TEMPLE II


PC
PS2
Xbox
Slovenské hry

Vývoj: Playlogic / Cauldron
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  september 2005
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19590)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk