STEELSERIES - RIVAL 600 MYŠ

STEELSERIES - RIVAL 600 MYŠ

9.0

Keď potrebujete kvalitnú myš na seriózne hranie

Test

Steelseries rozširujú svoju ponuku a najnovšie tu máme ich novú tohtoročnú myš  Rival 600. Je to číselne nižšia verzia ako posledná, na ktorú sme sa pozerali, a to bola Rival 700., čo je stále parádna myš, ktorú od testu už dva roky  používam a spoľahlivo funguje. Tá ponúkala netradičné funkcie ako displej a vibrácie. Toto už Rival 600 nemá, ale na druhej strane má svoje špecifické veci a smerovanie.

Samotná Rival 600 zapadá do vysokých štandardov Steelseries. Je káblová, ponúka kvalitný senzor, podsvietenie, niekoľko dodatočných tlačidiel, odpojiteľný kábel. Dôležitým doplnkom sú tu však závažia, ktorými si môžete upraviť váhu a aj vyváženie myši. Je to dôležitý prvok, keďže je smerovaná na esports, respektíve na náročných hráčov, ktorí potrebujú dokonalosť a presnosť. Prakticky je to konkurencia pre Logitech G502 alebo Roccat Nyth a podobné myši so závažiami.

Samotné špecifikácie vyzerajú nasledovne:

Senzory: SteelSeries TrueMove3+ Dual Sensor System (TrueMove 3 Optical Gaming Sensor plus hĺbkový senzor)
CPI: 100–12000
IPS: 350+
Akcelerácia: 50G
Zdvih: nastaviteľný od 0.5–2 mm
Veľkosť: 131mm x 62 mm x 27-43mm
Váha: 96 g - doplnitelná do 126g
Switche: SteelSeries Switch, 2 milióny kliknutí
Tlačidlá: 7  (tri bočné)
Kábel: gumený, 2 m

Samotný kábel myši je odpojiteľný aj keď prekvapivo nie je obšitý látkou, ako to aj Steelseries zvykne robiť. Respektíve nie je tu pridaný ani dodatočný látkový kábel, ako to bolo pri 700 verzii.

Steelseries - Rival 600 myš
Steelseries - Rival 600 myš Steelseries Rival 600 prichádza aj so zásobníkom závaží.
Steelseries Rival 600 prichádza aj so zásobníkom závaží.


Steelseries - Rival 600 myš Závažia vsuniete pod obe odkrývacie strany myši.
Závažia vsuniete pod obe odkrývacie strany myši.


Steelseries - Rival 600 myš Myš má dva senzory, jeden hĺbkový a jeden optický. Hĺbkový zaručuje, aby sa optický senzor vypol, ak myš mierne zdvihnete z podložky.
Myš má dva senzory, jeden hĺbkový a jeden optický. Hĺbkový zaručuje, aby sa optický senzor vypol, ak myš mierne zdvihnete z podložky.





Z technických zaujímavostí má myš dva senzory, jeden na pohyb, druhý na detekciu výšky. Vďaka tomu umožňuje zablokovať snímanie pri zdvihnutí od 0.5 po 2 milimetre.  Pri dôležitých zápasoch je to veľmi dobré, keďže myš vám bude reagovať, len keď bude položená alebo aj jemne nadvihnutá.

Rovnako je dôležitá hmotnosť myši, ktorá musí byť dokonale vyvážená, pritom každý hráč má rád iné vyváženie, a preto má myš možnosť pridávať 5-gramové závažia na každú stranu. Teda na každej strane si môžete odopnúť kryty a pridať maximálne štyri závažia, a to buď viac dopredu, alebo dozadu. Môžete tak vytvoriť 256 váhových kombinácii. Je to zaujímavá zmena a prakticky každé závažie cítite. Osobne som zvyknutý na ťažšiu myš (rival 700 má 135g) a teda pre mňa je ideálne, keď sú tam všetky závažia. 

Závažia sú síce pekne nadizajnované a vyzerajú efektne, ale zasúvací systém mohli Steelseries spraviť lepší. Musíte ich v myši zatlačiť do gumených otvorov. Keď ich tam dávate všetky je to dosť babračka. Ale nakoniec to nebudete robiť často, možno len parkrát, kým si nenájdete ideálne vyváženie. Samotné závažia ešte v myši pritlačia magnetické bočné plochy. Všetko to však drží dobre a nemusíte sa báť, že by sa vám myš začala počas hrania rozpadávať.

Môžete sa plne sústrediť na hru a vychutnávať si presnosť Pixart TrueMove 3 od Steelseries. O ňom hovoria, že je 1:1 senzor a je citeľne lepší ako starý 3360 senzor z Rival 700. True Move 3 už použili aj v Rival 310 a Sensei 310 v myšiach a hráči si to veľmi pochvaľujú. Tu to nie je iné. Rýchla odozva, úplná presnosť a hlavne plná nastaviteľnosť CPI - to je to,čo hráči dostanú.

Myš neunaví ruku, dobre sa kĺže po podložke a veľmi dobre sa drží. Switche na hlavných tlačidlách sú výrazné a hlasné, a teda vždy máte odozvu po stlačení. Je to však iný dizajn ako je štandardom v Steelseries. Dizajnéri sa však odviazali len jemne, rozpolili prednú časť oboch tlačidiel a siahajú viac dopredu. Dizajn myši umožňuje držať myš ako dlaňou, tak aj „claw" štýlom. Tlačidlo na DPI je tentoraz viac vzadu a je vyššie. Oproti iným Rival myšiam je možno až príliš vzadu a ak držíte myš dlaňou a chcete rýchlo prepnúť DPI, musíte priveľmi pokrčiť prst. Dá sa na to zvyknúť, ale je prekvapivé, že na primárne esports myši to tvorcovia nedali bližšie pre čo najmenší pohyb prsta. Koliesko je oproti tomu veľmi dobre umiestnené, je pogumované, s malými zárezmi ktoré zabránia kĺzaniu a sila potrebná na otáčanie je primerane nastavená. Teda nie je ani tvrdé, ani príliš plynulé.

Samotné držanie je príjemné, keďže dotykové plochy sú jemne pogumované, a to ako miesto pod dlaňou, tak aj tlačidlá a aj plochy na bokoch myši. Mimo nich je klzký plast. Samotné tlačidla sú aj jemne zaoblené dovnútra, aby vám prsty lepšie sedeli.

Steelseries podporuje myš aj svojím kvalitným softvérom, v ktorom si ju môžete detailne nastaviť. Môžete si nastaviť tlačidlá a rýchlosť, podsvietenie a aj aplikácie. Presnejšie nastavujete tlačidlá, na ktoré si môžete dať skratky, špeciálne hlavne tri ľavé. Môžete si nastaviť citlivosť, akceleráciu, deakceleráciu, pooling, ale aj spomínané zdvihnutie myši a, samozrejme, DPI.  Všetko sa uloží rovno do pamäte myši, aby šla rovnako, keď si ju zapojíte na iný počítač.

V nasvietení si môžete nastaviť štandardné možnosti, môžete nechať svietiť jednu farbu, postupne prechádzať farbami, dýchanie, k tomu nechýba možnosť vybrať si jednotlivé zóny a nastaviť ich, ako chcete.  Nakoniec softvér má v sebe podporované aplikácie, ktoré vedia komunikovať so Steelseries zariadeniami, ale pri myši to nemá veľmi veľký význam, keďže tu môžu upravovať len podsvietenie, ktoré si aj tak rukou pri hraní zakrývate. Väčší význam to má pre klávesnicu alebo Rival 700, ktorá sa môže ozvať aspoň vibrovaním alebo displejom.

Steelseries - Rival 600 myš
Steelseries - Rival 600 myš Myš ponúka tri doplnkové tlačidlá na ľavej strane.
Myš ponúka tri doplnkové tlačidlá na ľavej strane.


Steelseries - Rival 600 myš Rival 700 a Rival 600 bok po boku
Rival 700 a Rival 600 bok po boku


Steelseries - Rival 600 myš Na pravej strane nájdete pogumované plochy.
Na pravej strane nájdete pogumované plochy.





Celkovo je to parádna herná myš, ktorá ponúka veľmi dobrý systém vyvažovania závažiami, ako aj kvalitný senzor. Na dotyk je veľmi príjemná a na ovládanie ešte lepšia. Síce je primárne určená pre pravákov, ale ani ľaváci s ňou nebudú mať problém, ak nepotrebujú využívať tri bočné tlačidlá. Podsvietenie, samozrejme, nechýba, ale výrobca už myš nezaťažoval ďalšími funkciami. 

Myš však nie je nevyhnutne pre každého, má až priveľké zameranie na esports a hlavne ak nevyhnutne nepotrebujete vyvažovanie závažiami, môžete sa pozrieť po lacnejšej Rival 310 verzii alebo symetrickej Sensei 310.

Myš SteelSeries Rival 600 dostanete od: € čo vzhľadom na jej možnosti nie je zlá ponuka

napísal saver 4.9.2018
Páči sa mi!
9.0
STEELSERIES - RIVAL 600 MYŠ
+ kvalitný senzor
+ možnosť vyváženia myši
+ dobrý dizajn
- len gumený kábel


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk