Aká je Steelseries myš Rival 700?

Steelseries nedávno predstavil svoju doteraz najlepšiu myš Rival 700. Pozrime sa na ňu bližšie.

pridal saver 13.4.2016 o 14:07 pod hardware
Aká je Steelseries myš Rival 700?

HARDWARE > NOVINKY >

Steelseries nedávno predstavil svoju doteraz najlepšiu myš Rival 700. My sme si ju teraz vyskúšali. 

Samotná myš bude dostupná v priebehu niekoľkých týždňov a bude stáť 109 eur,  na jej kategóriu je to primeraná cena. Vlastne táto myš je mierne mimo ostatných kategórii keďže je modifikovateľná a zároveň pridáva bonusy ako OLED displej a aj vibrácie.

Aká je Steelseries myš Rival 700?

Samotná myš je káblová, podsvietená dvomi  RGB zónami a ponúka ako vymeniteľný kábel, tak aj vymeniteľný senzor. Káble sú v balení rovno aj dva a to klasický gumený (1 meter) a aj látkový (2 metre),  môžete si vybrať ktorý sa vám hodí lepšie.  Samotný senzor je pridaný len jeden a to optický PixArt PMW3360 (CPI: 100 do 16000, IPS: 300, pooling 1 ms), ak však chcete laserový, budete si ho môcť dokúpiť. Prípadne rovnako, ak vyjde lepší senzor, nemusíte meniť myš, len kúpite senzor a vymeníte. Vymeniteľné sú aj vrchné kryty myši, ale tam ešte Steelseries nepredstavilo iné náhrady.

Aká je Steelseries myš Rival 700?

Dizajnom je myš ergonomicky navrhnutá pre pravákov, ale nejde o žiadny extrém a aj ak preferujete symetrické myši, táto vám nebude vadiť. Dokonca ani ak ste ľavák, drží sa dobre aj v ľavej ruke aj keď tam už stráca zmysel minimálne displej, ktorý je na pravej strane a teda ho vtedy nevidíte.  Praváci si ho plne užijú.

Samotný displej vám zobrazuje buď základné steelseries logo, ktoré si môžete predefinovať za vlastný čiernobiely obrázok. Napríklad logo firmy, alebo tímu. V samotných hrách však poskytuje rôzne možnosti, napríklad ukáže počet nábojov, Kill vs Death rátio v CSku, podporu má aj DOTA 2 alebo Minecraft. Implementácia zrejme bude vyššia keďže už je podporu pridali aj do Unity enginu. Či sa z toho stane niečo viac využívané uvidíme, aj keď je to skôr malý zaujímavý doplnok. Nie je však sám.

Aká je Steelseries myš Rival 700?

Druhým zaujímavým doplnkom sú vibrácie. Tie fungujú prakticky ako feedback a môžete si ich nadefinovať na určité eventy v hrách, ako klesnutie zdravia pod určitú hodnotu, náboje alebo iné podporované funkcie danej hry, ale znovu tu musí mať zapracované aj hra, či už natívne, alebo pomocou modu. To celé ešte funguje aj v závislosti s podsvietením, ktoré vám môže v hrách detekovať zdravie a meniť sa napríklad od zelenej po červenú. Všetko z tohto je zatiaľ preddefinované pre CS, DOTA2 a Minecraft. Uvidíme, či to bude postupne pribúdať

Aká je Steelseries myš Rival 700?
 

Dôležitejšie sú veľmi dobré materiály na myši, kde jej celé okolie lemuje gumenná plocha s výstupkami. Vďaka, ktorým sa veľmi dobre drží a je príjemná na dotyk. Svojou 135g váhou nie je najľahšia, ale dobre sedí na podložke a určite nebude lietať pri rýchlejšom pohybe. Nechýba jej podsvietené scrolovacie koliesko, prepínanie citlivosti v dvoch preddefinovaných stavoch a dopĺňajú to tri bočné tlačidlá.  Všetky si samozrejme môžete podľa hry preddefinovať, alebo spraviť základné nastavenie v systéme.

Aká je Steelseries myš Rival 700?

Všetký spomínané funkcie sú plne nastaviteĺné cez Steelseries Engine 3. Ten je znovu vylepšený a znovu parádny a prehľadný. Okrem tlačidiel nastavujete faby, makrá, displej, citlivosť v spomínaných dvoch nastaveniach, akceleráciu, deakceleráciu, alebo aj rezanie oblúkov, alebo samotnu odozvu myši. Toto má Steelseries veľmi dobre vyriešené a ich engine je jeden z najlepších, ak nie najlepší spomedzi výrobcov periférii.

Aká je Steelseries myš Rival 700?

Celkovo je to veľmi dobrá herná myš, ako dizajnovo tak aj kvalitou, netradičnú customizovateľnosť dopĺňajú ešte zaujímavé prídavky ako displej a vibrácie. Otázne ostáva nakoľko budú využité priamo v hrách, respektíve ďalších hrách mimo CSka, Doty a Minecraftu. Myš bude v obchodoch o niekoľko týždňov.

Aká je Steelseries myš Rival 700?





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19629)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk