SAMSUNG GALAXY BUDS LIVE

SAMSUNG GALAXY BUDS LIVE

8.0

Fazuľové slúchadlá od Samsungu

Test

Samsung predstavil nové Galaxy Buds Live slúchadlá, ktoré prináša spolu s novou várkou zariadení, konkrétne Note 20, Watch 3 a aj s prichádzajúcim Z Flip 2. Nasleduje tak sériu Buds, ktorú teraz vyvinul do novej podoby. Doslova do podoby fazule. Slúchadlá zasuniete do ucha, odkiaľ vám následne netrčia žiadne anténky a pôsobia viac prirodzene.

Ak sa tak chcete odstrihnúť od káblového headsetu k mobilu, tu máte veľmi zaujímavé riešenie, a pritom, samozrejme, nemusíte mať Samsung mobil. Slúchadlá fungujú cez Bluetooth a sú kompatibilné s prakticky každým moderným mobilom. Aj keď vzhľadom na veľkosť nie sú kompatibilné s každým uchom.

Špecifikácie: 

Rozmery: 27,3 mm x 16,5 mm x 14,9 mm
Výdrž batérie - prehrávanie : 5,5 hodín s Bixby wake up,  8 hodín bez Bixby
Výdrž batérie - hovor : 4,5- 5,5 hodín podľa zapnutého ANC (tlmenie ruchov)
Senzory: akcelerometer, Infrared, Hall, Touch, Grip, Voice Pickup Unit
Frekvenčný rozsah: 20 Hz - 20000 Hz
Citlivosť: 92 db/mW
Odpor:  50 Ohm
Menič: 12 mm
Váha: 5,6 gramov
Ochrana pred vodou: IPX 2 (kvapky)

Nabíjacia krabička: 50 mm x 50,2 mm x 27, 8 mm
Nabíjanie krabičky:  USB-C alebo wireless (aj z mobilu)
Váha: 42,2 gramov
Nabíjanie slúchadiel - 5 minút nabíjania na hodinu prehrávania (krabička nabije slúchadlá na 21 hodín)

Doplnky - USB kábel, dva typy ušných gumičiek (menšie a väčšie).

Čo sa týka farieb, Bud Live prichádzajú v troch farbách, kde špeciálne ženy poteší bronzová farba, s ktorou si môžu zladiť náušnice, ale ak chcete viac decentné farby, slúchádlá sú aj v čiernej a bielej farbe. V rovnakej farbe bude aj krabička.

Nabíjacia krabička teraz bude väčšia ako pri Buds Plus, pretože slúchadlá ako chráni, tak aj nabíja. Má teraz väčšiu batériu, ktorú môžete nabíjať wireless alebo USB káblom, keď už miniete batériu. Na to má aj dve LED diódy, pričom vonkajšia naznačuje stav batérie a druhá, vnútorná, nabitie slúchadiel.

Samotné slúchadlá sú vnútri pripojené magneticky, a teda stačí položiť a budú držať. Samé si nájdu aj nabíjaciu polohu. Mimochodom nenabíjajú sa wireless, ale priamo cez konektory.  Zaistí to rýchlejšie nabíjanie a za 5 minút ich nabijete na hodinu počúvania.

Samsung Galaxy Buds Live
Samsung Galaxy Buds Live Privítajte Galaxy Buds Live.
Privítajte Galaxy Buds Live.


Samsung Galaxy Buds Live Samsung zmenil štuple na fazule.
Samsung zmenil štuple na fazule.


Samsung Galaxy Buds Live Nabíjacia krabička sa dá dobíjať cez wireless alebo USB-C.
Nabíjacia krabička sa dá dobíjať cez wireless alebo USB-C.





Dizajn slúchadiel je teda fazuľový, predstavte si ich ako väčšiu fazuľu, nie tú malú. Tá by sa vám v uchu stratila. Pričom z vonkajšej strany sú dve mikrofónové dierky, zvnútra je ďalší mikrofón pre snímanie hlasu a dva prieduchy, ktoré sú umiestnené vyššie. Tie nie sú primárne ako reproduktor, keďže reproduktorom je akoby celé slúchadlo, ale sú vytvorené pre dojem priestorového zvuku. Uprostred ušnej gumičky sú kovové kontakty na nabíjanie. 

Čo sa týka nasadzovania, nie je také jednoduché ako „štupláky", ale ani príliš náročné, len si musíte zvyknúť na uhol nasadzovania a dobré zafixovanie. Dôležité je, že je to pohodlné. Nemáte slúchadlo hlboko v uchu, netlačí a rýchlo si naň zvyknete. Aj keď len za podmienky, že máte štandardné ucho. Totiž vzhľadom na veľkosť slúchadiel (2,6 cm), malé uši detí majú problém, keďže sa slúchadlo nevopchá alebo môže tlačiť. Rovnako ak máte mierne inak pozahýbané ucho, nemusí vám slúchadlo držať pevne. Gumička síce mierne zafixuje slúchadlo, ale je potrebné aj fixovanie v záhybe ucha. Ideálne je, ak si slúchadlá budete môcť pred kúpou vyskúšať.

Kvalita zvuku je decentná, nevyniká, ale ani nie je v niektorej oblasti zanedbaná. Skôr ma sklamali slabšie basy. Rovnako oproti Buds Live tu síce Samsung zapracoval aktívne znižovanie okolitého hluku, ale nedá sa povedať, že by to bolo výrazné alebo účinné. 

Samsung Galaxy Buds Live
Samsung Galaxy Buds Live Malá dióda vám ukazuje nabitie slúchadiel.
Malá dióda vám ukazuje nabitie slúchadiel.


Samsung Galaxy Buds Live Rovnako zvonku vidíte nabitie krabičky.
Rovnako zvonku vidíte nabitie krabičky.


Samsung Galaxy Buds Live Fazuľe dobre zapadnú do ucha, ale nie do každého.
Fazuľe dobre zapadnú do ucha, ale nie do každého.





Každé slúchadlo dopĺňa mikrofón a dotyková plocha. Mikrofón je buď na komunikáciu s Bixby asistentom, alebo na samotné telefonovanie, pri ktorom je zvuk dobrý a čistý. Nemusíte sa báť, že by vás nebolo počuť. Pritom dotykovou plochou môžete zdvihnúť telefonát, zrušiť ho, ale aj preskakovať na ďalšiu alebo predchádzajúcu skladbu alebo video. Chýba pauzovanie s spúšťanie. Sú tam príkazy na klik, dvojklik, alebo trojklik. Plus jeden príkaz, ktorý aktivujete podržaním prsta si môžete nadefinovať sami.

Všetko funguje cez Samsung wearable aplikáciu, cez ktorú keď spárujete slúchadlá s mobilom, hneď budete vidieť, ako dlho ešte vydržia batérie, aký je stav batérie nabíjacej krabičky. Môžete zapnúť aktívne potlačenie hluku, upraviť si ekvalizér a pridať rôzne nastavenia. Teda nadefinovať si jeden z príkazov, zapnúť čítanie notifikácii, ale napríklad je tu aj funkcia na uvoľnenie tlaku v hlave. Nechýba možnosť vyhľadávania slúchadiel, pričom ak ich neviete nájsť, viete zapnúť pípanie a podľa neho hľadať. Teda ideálne je ak slúchadlá neviete nájsť doma. Ak ich stratíte vonku, to už bude iný problém.

Zo zaujímavostí, slúchadlá sa pripájajú k mobilu automaticky, keď otvoríte ich krabičku. Následne už ide zvuk cez ne až pokým sa neodpojíte ručne, alebo ich nevložíte naspäť do krabičky. 

Samsung Galaxy Buds Live
Samsung Galaxy Buds Live Aplikácia vám ponúkne ekvalizér.
Aplikácia vám ponúkne ekvalizér.


Samsung Galaxy Buds Live Z vnútornej strany sú dva výstupy na reproduktory a mikrofón.
Z vnútornej strany sú dva výstupy na reproduktory a mikrofón.


Samsung Galaxy Buds Live Vyzerá trochu vystrašene.
Vyzerá trochu vystrašene.





Celkovo sú Galaxy Buds Live zaujímavým krokom vpred pre Samsung. Skúsil v nich niečo nové, neštandardné a má to štýl aj keď aj nevýhodu, pretože slúchadlá sú závislé od veľkosti a formy ucha. Ak vám nesadnú, tak s tým nič nespravíte, jedine ak vymeniť za Buds Plus. Ak vám sadnú, nosia sa príjemne, zvuk je decentný, ale nie extra kvalitný, špeciálne v oblasti basov. Batéria má tiež dobrú výdrž a priebežné používanie celý deň slúchadlá vydržia aj na jedno nabitie. A keby aj nie, krabička má dostatočnú batériu.

Galaxy Buds Live dostanete za 189 eur.


napísal saver 1.9.2020
Páči sa mi!
8.0
SAMSUNG GALAXY BUDS LIVE
+ slušný zvuk a kvalitný mikrofón
+ dotykové plochy na ovládanie aj s možnosťou nadefinovania
+ netradičný dizajn
+ dostatočná batéria
- nesadne do každého ucha, hlavne nie do malých
- slabšie basy
- potlačenie vonkajšieho hluku je slabšie


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19870)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk