The Bard's Tale IV už žiari na KickStarteri

Tvorcovia Wasteland 2 a Torment: Tides of Numenera majú nesmiernu dôveru hráčov a rýchlym tempom vyberajú státisíce dolárov.

pridal roberto 2.6.2015 o 19:39 pod hry
The Bard's Tale IV už žiari na KickStarteri

HRY > NOVINKY >

Dnešným dňom započala KickStarter kampaň na The Bard's Tale IV. Zatiaľ čo jej na účet každú chvíľu pribúdajú desaťtisíce dolárov, poďme si povedať čím je už pred vznikom tak výnimočná. Za projektom stojí inXile Entertainment založené Brianom Fargom. Táto spoločnosť vlani vydala hru Wasteland 2, na ktorú predtým na KickStarteri vyzbierala takmer 3 milióny amerických dolárov a koncom tohto roka má vydať Torment: Tides of Numenera, ktorá od hráčov vopred dostala vyše 4.1 milióna. Prvá menovaná oldschool hra zožala veľký úspech a hráči sa už nevedia dočkať Tormentu, takže je vhodný čas poriadne nakopnúť ďalší projekt.

Meno The Bard's Tale IV, ako aj história značky môžu byť trochu mätúce. Ako je zmienené aj vo videu, hra nadväzuje na tri bardovky, ktoré vznikli v 80-tych rokoch minulého storočia v Interplay, prvom Fargovom štúdiu. V inXile už Fargo a jeho tím urobili pre vydavateľstvo Vivendi inú hru s menom The Bard's Tale, bola vydaná v v roku 2004, ale s pôvodnou trilógiou mala spoločné hlavne meno, do série sa nepočíta a preto názov The Bard's Tale IV.

Hra teda bude single-player CRPG, povedieme v nej celú partiu hrdinov a pokúsi sa oprášiť zašlú slávu pravých dungeon crawlerov. Členovia partie sa budú vyberať z osvedčených archetypov, ale bojovníkov i kúzelníkov čaká progres, počas ktorého si ich prispôsobíme svojím potrebám a ich miestu v partií. Z kúzelníka a mága sa môže stať čarodejník, chronomancer, geomancer i obávaný arcimág a každé z týchto povolaní ponúkne vlastný strom schopností a tento systém bude rozšírený aj na ďalšie povolania. Zaujímavým prvkom bude kombinovanie kúziel a schopností rôznych povolaní, ktoré budú spoločne silnejšie než by bolo každé z nich samostatne.

The Bard's Tale IV už žiari na KickStarteri

Vzhľadom na názov hry je jasné, že nepostrádateľným členom každej družiny musí byť bard, ktorý pomôže s vyriešením puzzle hádaniek a počas boja poslúži predovšetkým ako buffer. Jeho piesne dokážu zrýchliť regeneráciu many i presnosť útoku na diaľku a repertoár bude iste bohatý a plný príjemných skladieb. Bard bude, samozrejme, potrebovať zásobu piva, aby nemal sucho v hrdle. Späť sú klasické rasy ako ľudia, trpaslíci, elfovia a pol-orkovia, ale objavia sa aj nové s vlastnou kultúrou, históriou a vplyvom na príbeh, ktorý nás zavedie späť do mesta Skara Brae.

Inak sa inXile vracia k osvedčenej kombinácii reaktivity, rozhodnutí a následkov. Po splnení úlohy začnú miestni bardi spievať piesne o hrdinskej výprave, čo zmení vzťahy so šľachtou, obchodníkmi a občas otvorí aj doteraz zabuchnuté dvere. K tradičnému dungeonu patrí preskúmavanie pivníc, lesov, hrobiek, hradov a množstva podzemných priestorov, ale aj pohyb po štvorcoch, ten sa však bude dať mimo bojov vypnúť. Boje budú modernizované, dobrodruhovia budú príkazy hráča vykonávať postupne, nie všetci naraz ako v pôvodnej trilógii. Kvôli plynulosti bojov sa budú dať príkazy zadávať už počas animácie predchádzajúcej akcie.

The Bard's Tale IV už žiari na KickStarteri

Kampaň pre The Bard's Tale IV bola spustená dnes a iba počas písania tohto článku na jej účet pribudlo 100 tisíc dolárov. Dôvera hráčskej komunity v inXile je obrovská a vyzbierať 1 250 000 USD nebude žiadny problém. Hra vyjde na Steame a GOGu vo verziách pre PC, Mac a Linux. Kto počas prvých 24 hodín prispeje aspoň 20 dolármi, má nárok nie len na The Bard's Tale IV, ale môže si vybrať aj jednu z trojice hier Wasteland 2, The Witcher a The Witcher 2: Assassins of Kings, zaklínačské hry však jedine cez GOG.





The Bard's Tale IV už žiari na KickStarteri  The Bard's Tale IV už žiari na KickStarteri  The Bard's Tale IV už žiari na KickStarteri
Páči sa mi!






The Bard's Tale IV už žiari na KickStarteri
PC

Vývoj: InXile Entertainment
Štýl: RPG
Dátum vydania: 18. september 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19579)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk