We Happy Few predvádza zdrogované mestečko

Po vpáde nemeckých nacistov do Anglicka sa jeho obyvateľstvo rozhodlo zatvoriť oči pred realitou a pomocou drog a masiek si užíva bezstarostné dni. Kazenie ilúzie sa trestá smrťou.

pridal roberto 5.6.2015 o 9:42 pod hry
We Happy Few predvádza zdrogované mestečko

HRY > NOVINKY >

Compulsion Games, tvorcovia Contrastu, prišli na KickStarter so svojou novou hrou We Happy Few a vysvetľujú, čo sme to vlastne videli vo februárovom traileri. Hra využije roguelike princíp, teda sa v nej bude veľa umierať a začínať odznova v pozmenenom svete. Zaujímavé sú však pravidlá sveta, v ktorom nie sme supersiláci, vojaci ani takmer neviditeľní zlodeji, ale ľudia nútení splývať s davom. Veľmi čudným a zdrogovaným davom.

Hra je zasadená do alternatívnej verzie Anglicka, ktoré počas 2. svetovej vojny nedokázalo odraziť nemeckú inváziu. Píše sa už rok 1964 a obyvatelia Wellington Wells prežívajú v čiastočne zrekonštruovanom a modernizovanom a čiastočne zničenom meste. Hrôza okolo nich ich doviedla ku kolektívnemu užívaniu akejsi drogy šťastia, noseniu vysmiatych masiek a presvedčovaniu samých seba, že prežívajú ďalší nádherný deň. Nepriateľmi antiutopistickej spoločnosti sa stávajú ľudia porušujúci pravidlá a poukazujúci na realitu, ktorí ostatným kazia nádhernú ilúziu.

Compulsion Games nám ponúka hneď tri takéto čierne ovce, každú s vlastným nepekným príbehom previazaným s príbehmi ostatných dvoch, pár silnými a pár slabými stránkami. V role takejto čiernej ovce - downera chceme uniknúť z mestečka a jeho spoločnosti rútiacej sa do záhuby. Nebude to však jednoduché, náročnosť bude nastavená podľa roguelike tradície - teda veľmi vysoko.

Pred únikom z mesta je potrebné zhromaždiť zásoby a vyrobiť si pomôcky a účinnejšie zbrane, ale nemôžeme pri tom vzbudiť pozornosť obyvateľstva, inak sa veselí blázni na uliciach zjednotia do vraždiaceho davu. Downerom s rôznymi taktikami budú na obtiaž rôzni výnimoční obyvatelia. Priamočiarejším sa postaví do cesty policajt Bobby, trpezlivým zasa staršia dáma, ktorá rada pchá nos všade tam, kde ho vôbec netreba.

Wellington Wells je pritom procedurálne generované a po každej prehre i každom víťazstve bude pripravená trochu iná verzia. My však už budeme o skúsenosť alebo kúsok mozaiky nemenného príbehu mesta bohatší a práve vďaka lepšiemu pochopeniu fungovania spoločnosti budeme mať aj lepšiu šancu na úspech. Žiadny pokus o útek by nemal trvať dlhšie než 3 hodiny, na normálnej úrovni náročnosti sa ale zo začiatku bude umierať oveľa skôr. Pre ľudí nehľadajúcich výzvu je plánovaný špeciálny režim, v ktorom si užijú príbeh a fungovanie mesta.

We Hapy Few chce pomocou KickStarteru vyzbierať 250 tisíc kanadských dolárov, v prvý deň sa podarilo získať 50 tisíc. Prioritou je platforma Windows PC s portami pre Mac a Linux, ktoré by sa k hráčom mohli dostať ešte počas roka 2016, a potom sa bude môcť začať pracovať aj na konzolovej verzii.





We Happy Few predvádza zdrogované mestečko  We Happy Few predvádza zdrogované mestečko  We Happy Few predvádza zdrogované mestečko
We Happy Few predvádza zdrogované mestečko  We Happy Few predvádza zdrogované mestečko  We Happy Few predvádza zdrogované mestečko
We Happy Few predvádza zdrogované mestečko  We Happy Few predvádza zdrogované mestečko  We Happy Few predvádza zdrogované mestečko
Páči sa mi!

Zaradené pod: roguelike






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Compulsion Games
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Early Access od: 26.6. 2016

Dátum vydania: 10. august 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19932)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk