Edge of Nowhere, hra z pohľadu tretej osoby exkluzívne pre Oculus Rift? Prečo nie!

Tvorcovia Sunset Overdrive pojali hranie vo virtuálnej realite inak ako ostatní.

pridal roberto 22.6.2015 o 14:07 pod hry
Edge of Nowhere, hra z pohľadu tretej osoby exkluzívne pre Oculus Rift? Prečo nie!

HRY > NOVINKY >

Finálna verzia Oculus Rift sa začne predávať už budúci rok a Insomniac Games (Ratchet & Clank, Sunset Overdrive) prichádzajú s vlastným titulom exkluzívne pre tento headset virtuálnej reality. Hra dostala meno Edge of Nowhere, kombinuje trochu 3D platformingu s príšerami ako od Lovecrafta a prostredím mrazivej Antarktídy. Hneď na prvý pohľad prekvapuje pohľadom tretej osoby, keď Oculus je predsa stvorený na first-person zážitky. Insomniac na E3 docestoval aj s demom, takže sa objavujú prvé dojmy z hrania.

Edge of Nowhere sa nehrá na zložitý titul a ponúka najjednoduchšie možné ovládanie. Na Xbox gamepade stačí k ovládaniu ľavá páčka a tlačítko A slúžiace zároveň ku skokom, šplhaniu a zrejme aj ďalším akciám. Zároveň tu ale začína to, čím je vlastne titul výnimočný. Pravá páčka obyčajne v takomto type hier slúži k ovládaniu kamery, ale tu zostáva voľná. Kameru predsa ovláda hráčov krk!

Môže to byť drobnosť, ale tí, čo mali možnosť zahrať si, zaregistrovali rozdiel hneď v prvých minútach dema zhusteného rôznymi scénami. Áno, sleduje sa vpredu kráčajúci protagonista príbehu, ale keď vám ponad hlavu letí pár čudných okrídlených tvorov, automaticky zdvihnete bradu a chvíľu sledujete celú ich dráhu letu, ako by vás to pri kamere ovládanej páčkou či stlačením prostredného myšítka možno ani nenapadlo. Možno by ste inštinktívne otočili protagonistu, ale iba na jednej 360° osi. A autori vecami, čo sa iba mihnú na okraji zorného poľa nešetria, nechajú hráča obzerať sa po celej krajine a kútom oka zachytiť viacero znepokojivých vecí.

Rad však príde aj na staré dobré ľakačky, to keď niečo hnusné spadne medzi protagonistu a miesto, odkiaľ sa naň pozerá nositeľ Oculusu. Teda tesne pred oči. Trochu šplhania a trochu skákania a tiež zlaňovanie hlboko do jaskyne uspokoja akčné chúťky, vpád do viktoriánsky zariadenej miestnosti a šepot, pravdepodobne iba v hlave hlavného hrdinu, má zasa za úlohu spôsobiť príjemné zimomriavky.

Celé demo Edge of Nowhere však malo iba nejakých 7 minút. So súvislejšou ukážkou hrateľnosti sa štúdio nemusí ponáhľať, aj tak bude čakať na vydanie spotrebiteľskej verzie Oculusu.





Páči sa mi!

Zaradené pod: oculus rift






Edge of Nowhere, hra z pohľadu tretej osoby exkluzívne pre Oculus Rift? Prečo nie!
PC

Vývoj: Oculus / Insomniac Games
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 6. jún 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk