WARLOCKS VS SHADOWS

WARLOCKS VS SHADOWS

7.5

Démoni majú po chlebe

Recenzia na PC verziu

Indie projekty sa často vyznačujú nápadmi, ktoré sa u veľkých titulov objavujú len zriedka. Neraz sú to odvážne idey a hráči ich nie vždy prijmú s pochopením. Jednou z hier, ktorá si ide svojou vlastnou cestou, je aj Warlocks vs Shadows. Spája známe koncepty do atypického celku a ten obstojne funguje.

Hráč dostáva do rúk až jedenásť rôznych kúzelníkov, ktorí sú určení na to, aby zničili démonické tiene. Tie ohrozujú známy svet. Preto ich treba poraziť na všetkých možných miestach a nakoniec ich zavrieť vo svete, odkiaľ pochádzajú. Príbeh sprevádzajú aj textové informácie o tom čo sa tam odohráva. Ale nie je to nič podstatné. Tento titul sa totiž nezameriava na príbeh, ale na niečo iné. Príbeh tu funguje len ako kulisa.

Warlocks vs Shadows
Warlocks vs Shadows Na nákupoch u obchodníka s dinosaurom.
Na nákupoch u obchodníka s dinosaurom.


Warlocks vs Shadows Táto obrazovka sa zobrazuje podozrivo často.
Táto obrazovka sa zobrazuje podozrivo často.


Warlocks vs Shadows Vo dvojici je to lepšie.
Vo dvojici je to lepšie.





Každý čarodejník má štyri individuálne schopnosti, ktorými sa vyznačuje. Do rúk dostanete ako tradičných hrdinov, tak aj také postavy, ktoré by vo fantasy titule čakal len málokto. Napríklad hrdinu, ktorý útočí hudbou a agresívnym dubstepom. Nie všetky postavy máte od začiatku k dispozícií, odomykajú sa až počas prechádzania úrovňami. Je zábavné učiť sa hrať s novými postavami, pretože za každú sa postupuje značne odlišne.

Kartami vedia zamiešať aj RPG prvky, ktoré ozvláštňujú tento titul. Každého hrdinu viete vylepšovať. Pritom je dobré zameriavať sa na dve najobľúbenejšie schopnosti. Vždy po dosiahnutí nejakej úrovne môžete investovať jeden skúsenostný bod. Taktiež tu nechýba inventár a obliekanie kúzelníkov do brnenia a čarodejných rób. Prítomný je, samozrejme, výber zbraní a rôznej kúzelnej obuví. Z nepriateľov vypadávajú veci, ktoré môžete aj predávať, prípadne kupovať nové. Skoro tak ako to poznáte z tradičných RPG hier. Je ale zaujímavé, že keď oblečiete kúzelníka do brnenia, tak už nie je až taký dobrý pri čarovaní. Čiže aj tak budete stále hľadať len lepší a lepší kúzelnícky odev. Na oblečenie rytierov radšej zabudnite.

V každej úrovni sa vyskytuje množstvo nepriateľov a postupne sa objavuje aj viac druhov. Dokopy ich je veľmi veľa a treba spoznávať každého jedného a zisťovať, čo na koho platí. Preto sa často stane, že prejdete úroveň minimálne až na druhý pokus. Takýmto tempom sa celková hracia doba môže zo siedmich hodín podstatne zvýšiť a až niekoľkonásobne nafúknuť. V každom leveli je niekoľko vĺn nepriateľov a niekedy vyžaduje neustále sústredenie, aby ste vydržali až dokonca. Titul vás naučí vyznať sa v chaose, a to doslova. Hektický pohyb pixelových nepriateľov spolu s vašou postavou tvorí koncert, ktorý len tak neomrzí.

Obzvlášť neomrzí, ak Warlocks hráte v kooperácií s iným hráčom. Môžete pritom hrať spolu na jednom počítači - jeden s ovládačom a druhý na klávesnici. Prípadne nájdete kamaráta na internete. V čase recenzovania sme, žiaľ, málokedy narazili na niekoho, kto by sa pripojil online. Ale ak už áno, stálo to za to. Hlavnou výhodou online kamaráta je fakt, že vás môže oživovať, ak umriete. Niekedy však oživovanie spolubojovníka môže stáť život aj druhého hráča, čiže je lepšie zabudnúť na dobré úmysly. Treba bojovať.

Okrem tradičných levelov hra ponúka aj deathmatch zápasy. Čiže budete bojovať proti inému hráčovi online alebo na jednom PC. V hre sa nachádza aj mód Horda, ktorý je však vzhľadom na svoju kampaňovú alternatívu celkom zbytočný. Tak či tak, titul ponúka dostatok zábavného obsahu, ktorý dopĺňa naozaj pekná hudba, ktorá oproti vizuálu hry vôbec nie je retro, práve naopak.

Warlocks vs Shadows nie je ničím prevratným, ale spojiť 2D plošinovku v zaujímavej retro pixelovej grafike s RPG prvkami a hektickými súbojmi s vlnami nepriateľov, sa vyplatilo. zábava je najmä v kooperácií alebo v multiplayeri proti inému hráčovi. Je to ďalší indie titul, ktorý ma čo ponúknuť a minimálne sa ho oplatí vyskúšať. 

Warlocks vs Shadows
Warlocks vs Shadows Boss z tejto úrovne berie boj príliš flegmaticky.
Boss z tejto úrovne berie boj príliš flegmaticky.


Warlocks vs Shadows Mŕtvy démon - dobrý démon.
Mŕtvy démon - dobrý démon.


Warlocks vs Shadows Tu bolo rušno.
Tu bolo rušno.






napísal Possol 9.9.2015
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
7.5
Ohodnotiť
WARLOCKS VS SHADOWS
+ RPG prvky
+ unikátne postavy
+ zábava v multiplayeri a kooperácii
- Horda je zbytočný režim
- niekedy až príliš hektické
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: Core 2 Duo 1,8 GHz, 2 GB RAM, GeForce 9400M 256MB, OS Win Vista


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: One More Level / Frozen District
Štýl: RPG
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk