Dojmy z Paríža: Bude Zodiac prvým poriadnym JRPG pre mobily a tablety?

Európski tvorcovia a japonskí velikáni zo série Final Fantasy spojili sily v snahe vytvoriť prvé skutočné JRPG pre mobilné platformy

pridal matus_ace 2.11.2015 o 13:18 pod hry
Dojmy z Paríža: Bude Zodiac prvým poriadnym JRPG pre mobily a tablety?

HRY > NOVINKY >

„Koľko poctivých JRPG na mobily poznáš?“ – touto otázkou ma vo svojom skromnom stánku privítal Jean Baptiste Fleury z francúzskeho štúdia Kobojo. Ich meno vám možno nič nehovorí, no mená Kazushige Nojima a Hitoshi Sakimoto by už mohli. Prvý z nich sa do dejín zapísal ako scenárista niekoľkých častí série Final Fantasy, druhý je zas známy herný skladateľ. A všetci spolu robia prvé poriadne (a navyše originálne, žiaden port) JRPG pre mobilné platformy.

Hráči na iOS by sa ešte tento rok mali dočkať Zodiac: Orcanon Odyssey, pričom neskôr by sa hra mala dostať aj na Windows a Sony platformy. V predstihu sme si ju vyskúšali a vyzerá, že bude mať čo ponúknuť. V prvom rade vynikajúci art a štýlovú grafiku spolu s jedinečnými prestrihovými scénami. Z toho všetkého priam srší japonský cit pre detail a ich typický štýl. Nie je to priamo manga, ale ako keby sa tento štýl zrazil s európskym.

Zodiac je ťahovým JRPG a hlavný hrdina Cael je vo svete Orcanon doplnený partiou ďalších dobrodruhov a bojovníkov, ktorí spolu bojujú proti zlu. Názov hry nie je náhodný - znamenia zverokruhu predstavujú súbojové štýly, ktoré modifikujú vaše postavy. Menia vaše útoky, schopnosti a každé zo znamení predstavuje vlastnú triedu s vlastnými možnosťami. Kým jednou môžete liečiť a využívať obranné schopnosti, inou sa z vás stane tank so silnými útokmi. Manažment je len na vás, no musíte dávať pozor na obnovenie schopností. Čím lepšia a silnejšia, tým dlhšie musíte počkať na možnosť jej opätovného použitia. Na manu tu nenarazíte.

Kým v Tokiu na TGS hru len predstavili, na PGW sme si ju už mohli aj zahrať. Ovládanie je jednoduché a intuitívne. Vôbec neprekáža, že len prstami kĺžete po displeji. Animácie útokov sú detailné a doplnené o drobné efekty. Rovnako aj menu výberu znamenia a schopnosti je intuitívne a pracuje sa s ním na displeji dobre. samotné hrateľnosť v súbojoch a aj pohybe po svete potom jasne vychádza z Child of Light, čo nie je zlé, no dúfame, že ponúkne viac unikátnych a vlastných prvkov v plnej verzii.

Zodiac je síce naskrz japonská hra, no mieri primárne na západ a vyjde v Premium podobe, pričom autori už teraz plánujú budúci obsah. Úspech tak majú vo vlastných rukách a bude záležať len na tom, ako sa im podarí hru a model vyvážiť. Hrateľnosťou a štýlom zatiaľ zaujali veľmi dobre.





Páči sa mi!






Dojmy z Paríža: Bude Zodiac prvým poriadnym JRPG pre mobily a tablety?
Mobil

Vývoj: Kobojo / Kobojo
Štýl: RPG
Dátum vydania:  2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (4)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20416)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk