Teslasuit, priliehavý oblek s elektrostimulmi doplní Oculus Rift

Elektrické impulzy dokážu simulovať výbuch, ľahký dážď i partnerku.

pridal roberto 7.1.2016 o 16:43 pod hardware
Teslasuit, priliehavý oblek s elektrostimulmi doplní Oculus Rift

HARDWARE > NOVINKY >

Minulý rok na trh došprintovali jednoduchšie VR headsety ako Google Cardboard alebo Gear VR od Samsungu, ale až rok 2016 má naštartovať nový videoherný trend. Štartovací výstrel zaznel včera, keď Oculus Rift spustil predobjednávky a konečne sa vytasil s finálnou cenou. Ak si PlayStation VR a HTC Vive nechcú nechať ujsť vlak, budú sa tiež ponáhľať. Dá sa ale povedať, že headsety riešia iba iba vizuálny vnem a audio. A čo zvyšok tela? A ako dostať do hry hráčove ruky a nohy? Viete si predstaviť, že by ste si okrem nasadenia liftu k hraniu obliekali aj toto?

Spoločnosť Tesla Studios chce spustiť výrobu Teslasuit s pomocou štvrť milióna britských libier vyzbieraných na KickStarteri. Jej kampaň ponúka hneď dva rôzne vyspelé modely. Model Pioneer má 16 oddelených feedback bodov schopných posielať do tela jemné elektrické impulzy, pokým model Prodigy ich má až 52. Jemné elektrické šoky majú vlastne oklamať mozog natoľko, aby ich vnímal ako hmatový vnem.

V závislosti na sile a dĺžke elektrošokov sa má potom dať simulovať všetko od bežnej interakcie s predmetmi, cez dážď, tlakovú vlnu explózie a postrelenie, až po pohladenie od rovnako oblečeného partnera žijúceho na opačnej strane planéty.

Oblek pozostáva z nohavíc a vrchnej časti, dá sa prať v práčke a patrí k nemu opasok s Bluetooth a batériami, ktoré by pri "priemernom používaní obleku" mali vydržať štyri dni. Zariadenie má byť kompatibilné s Windows PC, Macom, konzolami aj mobilnými zariadeniami. Lacnejší model Pioneer (vrchný aj spodný diel) je na KickStarteri ponúkaný za £1199 (€1607).

K prvým vyrobeným kusom má byť pribalený softvérový editor/prehrávač, v ktorom sa budú dať vytvárať a spúšťať rôzne hmatové zážitky a tiež jednoduchá paintballová hra. Otázka je, čo ďalej. Úspech či neúspech VR headsetov bude záležať od množstva zaujímavých hier a množstvo kvalitných VR hier bude závislé od úspechu hardvéru. Šanca, že by sa herné štúdiá vrhli do výroby hier pre pár vlastníkov VR neoprénu teda nie je vôbec veľká. Možno o desaťročie neskôr.

Teslasuit, priliehavý oblek s elektrostimulmi doplní Oculus Rift





Páči sa mi!

Zaradené pod: VR






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19772)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk