Clint Eastwood sa ako Dirty Harry takmer dočkal videohry

Známa filmová séria s Clintom Eastwoodom sa v minulosti mohla rozrásť aj o videohru. Tá však skončila len ako prototyp.

pridal matus_ace 18.4.2016 o 13:02 pod hry
Clint Eastwood sa ako Dirty Harry takmer dočkal videohry

HRY > NOVINKY >

Niektorí majú herca Clinta Eastwooda spätého s westernami. Iní zas so sériou DirtyHarry, kde stvárnil drsného policajta po prvý raz v roku 1971, pričom sa tejto role držal až do roku 1988. A v roku 2004 si ju mohol ešte raz zopakovať, už však nie vo filme. Práve vtedy sa začali množiť dohady, že sa Warner Bros pokúšajú o videoherné spracovanie. Čoskoro to už neboli len dohady, ale potvrdené správy. Hlavná úloha bola jasná, no vo vedľajších sa mali objaviť aj ďalšie známe tváre ako Lucy Liu, Michael Biehn, Keith David alebo Laurence Fishburne, pričom nás príbeh mal zaviesť medzi prvý a druhý film.

Vývoj bol však náročný a Warneri mali zjavne veľké oči. Rozbehli ho rovno s dvomi tímami. The Collective Inc sa mali starať o vývoj pre Xbox 360 a PlayStation 3, Sensory Sweep zas o verzie pre PlayStation 2 Nintendo Wii, DS, Xbox, PC a PSP. Warneri síce rozbehli marketingovú kampaň, kde superlatívmi nešetrili a bolo z nich cítiť nadšenie, že chcú k životu priniesť postavu, ktorá sa stala kultúrnou ikonou, no už boli oveľa viac zdržanliví ohľadne informácií o hre samotnej a jej hrateľnosti.

Dôvod je jasný, problémy hneď od začiatku, kedy napríklad konzoly X360 a PS3 neboli tak výkonné, ako autori očakávali a museli assety prerábať, aby fungovali aj na slabšom HW, pričom neskôr autori dodali, že architektúra PS3 bola sama o sebe problémom a prakticky vývoj tejto verzie nikdy nezačal. Taktiež museli vo veľkom upravovať Slayer engine. K tomu sa pridali ďalšie problémy a práce, ktoré stáli čas aj peniaze. V roku 2006 aj tak prototyp začal pripomínať niečo hrateľné - lineárnu akciu s krytím, QTE a občasnými pästnými súbojmi. Mnohé ďalšie aspekty hry ale nikdy neboli implementované.

Neskôr sa tím ocitol v "kreatívnej kríze", v roku 2007 už hra technicky začala fungovať, no hrateľnosť stále nedokázala zaujať a ponúknuť niečo nové. V tom istom roku sa na hru pozreli ľudia z produkčnej spoločnosti Malpaso a rozhodne neboli spokojní s tým, čo videli, takže chceli značku späť. Projekt nezachránil ani Eastwoodov entuziazmus, ani nové vedenie, ktoré malo pomôcť s manažmentom. Hra od The Collective tak bola zrušená skôr, než Eastwood vôbec stihol nahrať aspoň jedinú vetu dialógu. Čoskoro na to bola zrušená aj verzia od Sensory Sweeps. 6 mesiacov pred termínom vydania mali totiž hotových len 10-15% hry v hrateľnom stave. Projekt bol vždy ambiciózny, no nakoniec sa ukázalo, že boli na jeho realizáciu zvolené nesprávne spoločnosti. Viac sa dozviete vo videu od Unseen64.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk