Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC

Kreatívny riaditeľ púštneho Jurney pokračuje vo svojej práci v novom štúdiu. Ak túžite po podobnom dobrodružstve, budete potrebovať neoprén.

pridal roberto 13.7.2016 o 9:52 pod hry
Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC

HRY > NOVINKY >

Na E3 konferencii Sony popri svojich veľkých hrách predstavilo aj Abzû, nasledovníka Journey, ktorý sa mal už čoskoro objaviť na konzole PS4. Odvtedy už ale vyplávali na povrch ďalšie fakty. Abzû je prvá hra úplne nového štúdia Giant Squid, ktoré však založil Matt Nava. Tento chlapík sa v Thatgamecompany podpísal pod známe i zaznávané, ale rozhodne výnimočné Journey a Abzû má po rokoch ponúknuť podobný zážitok, ale v úplne inom prostredí. Tiež sa dozvedáme, že okrem majiteľov PS4 si ho zahrajú aj PC hráči a čakať sa bude iba do 2. augusta 2016. Do vydania teda zostávajú iba 3 týždne!

Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC

Ako ukazuje aj dlhšie video nižšie, v Abzû platí, že aj samotná cesta môže byť cieľom. Grafické spracovanie je jednoduché a pritom krásne a nezameniteľné s inými podmorskými hrami. Vizuál dopĺňa prísľub, že soundtrack bude na rovnakej úrovni a spolu vytvoria audiovizuálny zážitok, ktorý vás v hre udrží rovnako dobre, ako to v iných hrách robí adrenalín.

V Abzû sa nebude kam ponáhľať a nie je to simulátor potápania. Nie je treba myslieť na dopĺňanie kyslíka a pod hladinou nečaká niektorá z reálnych lokalít svetového oceána. Namiesto toho je tam vymyslený svet s pozostatkami stratenej civilizácie, pozoruhodnými po architektonickej aj technickej stránke, doplnenými o reálnu faunu. Na svojej ceste iste stretnete veľryby, raje, žraloky, medúzy, korytnačky i mimoriadne početné húfy rýb. Niektoré väčšie sa dajú využiť ako dopravný prostriedok, ktorý vás ochotne prevedie z jednej lokality do druhej. Fauna, flóra, prírodné úkazy, rôzna hĺbka dna, množstvo svetla i zmienené zvyšky tajomnej civilizácie sa starajú o rôznorodosť a farebnú pestrosť prostredí.

O svoj vlastný život sa zrejme nebude treba obávať, pokým robotickí spoločníci sa asi zničeniu občas nevyhnú. Objavovanie prostredia a snaha pospájať si jednotlivé poznatky do súvislejšieho príbehu tohto podmorského sveta dostanú prednosť pred zložitejšími puzzlami, pri ktorých by sa mohol človek naozaj zaseknúť a nechať sa vyhodiť z atmosféry. Nava ale prezradil, že na klasické herné prvky sa úplne nezanevrelo a potápač si bude vylepšovať svoj oblek i výstroj. Už v hrateľnom deme sa dalo naraziť na príliš hlboké miesta s príliš studenou vodou, ktoré boli tým pádom úplne nedostupné. S lepším oblekom snáď bude možné ponárať sa stále hlbšie a odhaľovať skrytejšie tajomstvá. Hra už má vytvorenú svoju stránku na Steame.





Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC  Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC  Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC
Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC  Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC  Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC
Páči sa mi! (+1)






Do Abzû sa ponoríte už 2. augusta a to na PS4 alebo PC
PC
PS4

Vývoj: 505 Games / Giant Squid
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 2. august 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19869)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk