Ubisoft predáva najviac na PS4, nasledujú ho PC a Xbox One

Ubisoft prezradil, ako sa mu darilo počas prvých troch mesiacov tohto fiškálneho roka.

pridal roberto 21.7.2016 o 21:28 pod hry
Ubisoft predáva najviac na PS4, nasledujú ho PC a Xbox One

HRY > NOVINKY >

Francúzske vydavateľstvo Ubisoft prezradilo, ako sa mu darilo počas prvého štvrťroka fiškálneho roka 2016-2017. Obdobie zahŕňa mesiace apríl, máj a jún 2016.

Pre mnohých hráčov je asi najzaujímavejšia tabuľka podielu jednotlivých herných platforiem na celkovom objeme príjmov z predaja hier. Nie je veľkým prekvapením, že na vrchole pomyselného rebríčka je Play Station 4, momentálne najpredávanejšia domáca herná konzola. S miernym odstupom nasledujú PC a Xbox One, všetky od seba delí len pár percent.

PS4 posilnila svoju pozíciu v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o 4% a PC stúplo o 3%, ale oproti ni Xbox One poskočil o výrazných 12%. Všetko je to na úkor oldgenov, ktoré klesli z 11% na 3% a mierne klesli aj mobily a ostatné platformy zo 14% na 12%.  Wii a WiiU klesli z 3% na nízke 2%

Ubisoft predáva najviac na PS4, nasledujú ho PC a Xbox One

Ďalšia tabuľka ukazuje veľký medziročný prepad v Európe úplne prevalcovanej Severnou Amerikou. Ubisoft však predpokladá, že ide iba o krátky výkyv a predaje sa rýchlo vrátia do normálu. Môžeme hádať, že Ubisoft v Amerike o ťahal hlavne Tom Clancy's The Division a Far Cry Primal,  možno niečo pridala aj TrackMania Turbo.

Ubisoft predáva najviac na PS4, nasledujú ho PC a Xbox One

  • Celkové čísla ukázali, že Ubisoftu sa uplynulý štvrťrok nečakane vydaril. Jeho celkové príjmy medziročne vzrástli o impozantných 44 %, z 96.6 na 139.1 milióna eur. Ubisoft pritom očakával iba približne 125 mil. eur.
  • Vydavateľstvu pomohlo posilňovanie digitálnych predajov, ktoré sa zaslúžili o 75.3 % celkových príjmov, čo je nový rekord.
  • 34.4 % príjmov vytvorili "opakované investície hráčov". V preklade to znamená, že viac než tretina príjmov prišla z predaja predplatného, season passov, DLC balíkov, digitálnych predmetov a reklamy.
  • V oficiálnej správe nie je uvedený získ/strata za toto obdobie, ale cieľom spoločnosti je mať do 31. marca 2017 prevádzkové výnosy na úrovni 230 mil. eur.

Generálny riaditeľ Ubisoftu menovite pochválil úspech hier The Division, Rainbow Six Siege a mobilnú Hungry Shark World. Na štvrťrok júl-august-september má, okrem iných, pripravené hry Champions of Anteria, Grow Up a dve expanzie pre The Division.





Páči sa mi!

Zaradené pod: ubisoft






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18381)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk