Horizon: Zero Dawn odhaľuje svoje PS4 Pro vylepšenia ako na HDTV, tak na 4K TV

Tie sa nedotknú len 4K televízorov, ale hra bude mať čo ponúknuť na PS4 Pro aj majiteľom klasických 1080p HDTV.

pridal Gam_er 3.11.2016 o 13:39 pod hry
Horizon: Zero Dawn odhaľuje svoje PS4 Pro vylepšenia ako na HDTV, tak na 4K TV

HRY > NOVINKY >

Mnohých hráčov zaujímalo, aké vylepšenia majú vývojári naplánované pre dlho očakávanú PS4 exkluzivitu Horizon: Zero Dawn, ktorá sa okrem štandardnej PS4 dostane aj na vylepšený model PS4 Pro. Na túto otázku dnes odpovedá samotné Sony s vývojármi z Guerilla Games a ako sa ukazuje, hra bude mať čo ponúknuť v tejto verzii ako na 4K televízoroch, tak na klasických HDTV 1080p. Tu je prehľad konkrétnych vylepšení:

PS4 Pro hráči, ktorí majú štandardnú HDTV (1080p) získajú ďaleko lepšiu kvalitu obrazu, než ponúkne štandardná PS4. Tú vývojári dosiahnu prostredníctvom supersamplingu a tiež pomocou techniky vysoko kvalitného anti - aliasingu, ktorá nechá v hre vnútorné vykresľovanie vo vyššom rozlíšení pred jeho zmrštením do konečného 1080p. Následkom toho bude viac detailov, jemnejších hrán a celkovo stabilnejší obraz.

Vývojári sa pozreli tiež na zvýšenie kvality tieňov a zvýšenie kvality anisotropického filtrovania. Technika, ktorú na to používajú im umožní zvýšiť texture sampling, čo prinesie viac detailných textúr v prostredí hry. Táto technika je ešte v stave vylaďovania pre 1080p výstup, no vývojári hovoria, že na to majú dostatočné výkonové rezervy.

Samozrejmosťou je podpora 4K TV, pričom majiteľom takýchto televízorov bude ponúknuté oveľa vyššie rozlíšenie. Šachovnicovo bude renderované rozlíšenie 2160p špeciálnou technikou, ktorá vyzerá skvele na 4K televízoroch. Vďaka tomu do hry pribudne množstvo jemných detailov, ktoré sa preukážu na outfitoch hlavnej hrdinky, kde uvidíme detaily šitia, na listoch a konároch v prírode, ktoré sa budú jemne kymácať počas vetra, no detailnejší bude tiež celkový rozhľad v prostredí, ktorý ponúkne jemné detaily na kilometre vzdialených objektoch, ale aj detailnejšie stroje a NPC postavy.

Nebude chýbať ani HDR podpora. Tá zvyšuje rozsah farieb, ktorý je možný zobraziť. Vývojári priznávajú, že jej uplatnenie je im ťažké vysvetliť, nakoľko ľudia túto technológiu zatiaľ dôverne nepoznajú, pretože je v tejto oblasti pomerne nová. Preto hovoria, že jediné s čím budú môcť jej prítomnosť porovnať je samotná realita. 

K HDR tiež dodávajú, že jeho implementácia do enginu hry pri klasickej HD TV ich stojí veľa práce, počas ktorej mnoho farieb stráca na vernosti len preto, aby boli vhodne zobrazené pri tomto type televízorov. Pri 4K TV, ktorá túto technológiu podporuje hráči nemajú čo stratiť a budú sa pozerať na živý obraz v celej jeho kráse, ktorý ponúkne jasnejšie a sýtejšie farby s vyšším kontrastom. 

Vývojári aj naďalej hľadajú efektívne a zaujímavé spôsoby, ako by výkon PS4 Pro mohli využiť, či už pôjde o 4K TV alebo o klasické HDTV. Na celkový výsledok, ako spomínané vylepšenia napokon budú vyzerať v praxi si počkáme do 28.februára, kedy má Horizon: Zero Dawn stanovený svoj dátum vydania. 





Horizon: Zero Dawn odhaľuje svoje PS4 Pro vylepšenia ako na HDTV, tak na 4K TV  Horizon: Zero Dawn odhaľuje svoje PS4 Pro vylepšenia ako na HDTV, tak na 4K TV
Páči sa mi!

Zaradené pod: horizon zero dawn, ps4 pro






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19573)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk