Ubisoft: Nový Assassin’s Creed je skvelý, na predobjednávkach už veľmi nezáleží

Ubisoft zverejnil svoju finančnú správu a teší sa z veľkého množstva hráčov hrajúcich jeho hry a digitálnych príjmov.

pridal roberto 5.11.2016 o 8:11 pod hry
Ubisoft: Nový Assassin’s Creed je skvelý, na predobjednávkach už veľmi nezáleží

HRY > NOVINKY >

Ubisoft je ďalším obrom videoherného priemyslu, ktorý nám prezrádza, ako sa mu darilo v treťom štvrťroku tohto kalendárneho roka. V účtovných knihách Ubisoftu sú mesiace júl, august a september druhým fiškálnym štvrťrokom 2016/17.

Medzi prvé zaujímavosti patrí prehľad tržieb z jednotlivých platforiem, ktoré nám iní veľkí vydavatelia neposkytujú. Ubisoft zostáva živený hlavne majiteľmi konzol PlayStation 4, ako tomu bolo aj vlani a na začiatku tohto roka. PS4 hráči sa mu v uplynulom štvrťroku postarali až 38 % tržieb. S veľkým odstupom nasledujú Xbox One a PC, pričom Xbox One sa po dlhšom čase prebojoval na miesto druhej najdôležitejšej platformy Ubisoftu. Ako je vidieť v tabuľke nižšie, konzolu Wii U už Ubisoft zaradil k dožívajúcim konzolám staršej generácie. Pod "Others" sa ukrývajú hlavne mobilné hry. V ďalšej tabuľke zostáva Severná Amerika silnejšia ako Európa.

Ubisoft: Nový Assassin’s Creed je skvelý, na predobjednávkach už veľmi nezáleží

Ubisoft: Nový Assassin’s Creed je skvelý, na predobjednávkach už veľmi nezáleží

Treba ale podotknúť, že táto tabuľka nemusí byť pre Ubisoft až tak dôležitá, keďže mal všeobecne slabý štvrťrok bez výraznejších nových AAA hier. Za zmienku azda stoja iba Grow Up a digitálne vydané Champions of Anteria. Tomu zodpovedá aj hospodársky výsledok, ktorým je strata 66.1 milióna eur. Behom prvého polroka 2016/17 Ubisoft vygeneroval stratu 35.9 miliónov eur. Generálny riaditeľ spoločnosti, Yves Guillemot, bol ale pri oznamovaní týchto čísel pozitívny, keďže vlani mal Ubisoft v týchto troch mesiacoch stratu 65.9 miliónov eur. Ubisoft spolu s tým znížil odhad celoročných tržieb z 1.7 na 1.61 až 1.67 miliárd eur.

Pozitívne správy z prvého polroka 2016/17:

  • Ubisoftu sa darí držať jeho stratégie zvyšovania počtu hráčov prostredníctvom podporovania multiplayeru vo svojich hrách.
  • The Crew, Tom Clancy’s The Division aj Tom Clancy’s Rainbow Six Siege majú viac než 10 miliónov registrovaných hráčov
  • Počet mesačne aktívnych hráčov v medziročnom porovnaní stúpol o 43.9 %
  • Opakované hráčske investície (príjem z DLC, nákupov v in-game obchodoch etc.) medziročne stúpli o 132.1 % na 95.4 mil. eur.
  • Digitálne príjmy medziročne vzrástli o 102.6 % na 202.6 mil. eur a tvorili 72 % tržieb
  • Tržby zo starších hier sa postarali o tržby 256.4 mil. eur, čo je medziročné zvýšenie o 45.5 %

Ubisoftu sa teda stále lepšie rozbieha biznis s mikrotransakciami a DLC politika, ale zaujímavejšia je asi správa o tom, že The Crew, The Division aj Rainbow Six Siege majú každá vyše 10 miliónov hráčov. Toto bolo Guillemotom zdôraznené aj neskôr v spojení s posilňovaním značiek (IP) spoločnosti, ale o tržbách a zisku s tým spojenými sa nehovorilo. Správa je zvláštna aj kvôli tomu, že The Crew vydané v decembri 2014 iba v máji tohto roka oficiálne oslávilo päťmiliónteho hráča. Guillemot si teda veľmi pravdepodobne započítal aj hráčov získaných tým, že ho v septembri PC hráčom ponúkol zdarma pri príležitosti osláv narodenín spoločnosti a v júni Xbox One hráčom cez Game with Gold. Rainbow Six Siege malo dva free víkendy na PC aj Xbox One.

Ubisoft: Nový Assassin’s Creed je skvelý, na predobjednávkach už veľmi nezáleží

Tretí "vianočný" štvrťrok by mal byť samozrejme ziskovejší, Ubisoft nám ponúka Watch Dogs 2, Steep, Just Dance 2017 a VR hru Eagle Flight. Vedenie Ubisoftu dostalo aj otázku ohľadom predobjednávok Watch Dogs 2. Guillemot musel priznať, že nie sú tak vysoké, ako sa očakávalo. Finančný riaditeľ doplnil, že predobjednávky síce sú dôležité, ale nakoniec o úspechu hry nerozhodujú. Vďaka dlhodobej dobrej starostlivosti môžu uspieť aj hry, ktoré mali slabší štart.

Pri pohľade do vzdialenejšej budúcnosti sa hovorilo o novej hybridnej konzole Switch od Nintenda. Ubisoft je na zozname partnerských spoločností a bolo potvrdené, že v jeho štúdiách už vzniká viacero hier pre túto novú konzolu, ktorá je skvelá v tom, aká je inovatívna. Hudbou budúcnosti je aj pokračovanie série Assassin’s Creed. Momentálne si séria dáva nezvyčajne dlhú prestávku, ktorá by ale mohla skončiť už budúci rok. Spomenuli ju len v krátkosti, potvrdili že sa na nej pracuje, vyzerá dobre a bude to skvelá hra. Dodávajú, že vyjde, až keď bude plne pripravená.





Páči sa mi!

Zaradené pod: ubisoft, financie






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19669)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk