Gamescom 2017: Ruiner láka temným cyberpunkom a šialene rýchlou akciou

Poľské štúdio Reikon Games čoskoro vydá svoj debutový titul Ruiner - akčnú sekačku z budúcnosti. Na Gamescome sme dostali tú príležitosť, aby sme ju vyskúšali mesiac pred vydaním. Aké sú naše dojmy?

pridal play3man 2.9.2017 o 21:20 pod hry
Gamescom 2017: Ruiner láka temným cyberpunkom a šialene rýchlou akciou

HRY > NOVINKY >

Ruiner je skutočne rýchly, no niekedy to netreba preháňať s ponáhľaním sa vpred. Musíte sa aj zastaviť, premyslieť si taktiku a súpera v tej najlepšej chvíli prekvapiť veľmi rýchlym zásahom. O tom je Ruiner - debutová hra poľského štúdia Reikon Games, ktoré sa pomaly pripravuje so svojou hrou na vydanie. Počas Gamescomu sme však zavítali aj k týmto poľským autorom, ktorí nám umožnili vyskúšať si ich prvý titul s približne mesačným predstihom. Očakávania neboli veľké, no nie preto, že by sme hru podceňovali, ale preto, že sa v celodennom zhone ani nedalo nič vopred očakávať. Po rýchlom zvítaní sme si sadli na gauč a do rúk som dostal ovládač s PC verziou hry, na druhej strane však mali aj verziu pre PS4.

Ak by som hral PS4 verziu, mohol by som nadviazať na to tým, či náhodou hra nemala problémy so snímkovaním. Každopádne, pri Ruinerovi by som sa toho ani veľmi nebál, predsa len ide o graficky menej náročnú hru z pohľadu zhora, ktorá toho aj vďaka temnej cyberpunk téme veľmi na jeden záber neukáže. Toto však vôbec nie je mínus, ale štandardná vlastnosť hier využívajúcich túto tému. Takže, čo je vlastne Ruiner? Asi som vám napovedal už dosť, no aby sme to mali pekne zhrnuté - ide o skutočne rýchlu akčnú sekačku odohrávajúcu sa v prostredí presýtenom cyberpunk atmosférou. Píše sa rok 2091, a ako inak, svet preplnený technológiou je riadne zdevastovaný a pomýlený. Dostávame sa do mesta Rengkok, kde v roli sociopata a s pomocou jeho kamaráta hackera utekáme pred skorumpovaným systémom s cieľom odhaliť pravdu a oslobodiť uneseného brata.

Ruiner už pri prvom dotyku dáva najavo, že ide o poriadne akčnú, šialené rýchlu hru, v ktorej vám ide nielen o čas, ale hlavne o poriadne prepracované súboje. V niektorých momentoch ste časom tlačení vpred a každým jedným zabitím nepriateľa získavate určitý počet sekúnd k dobru. K dispozícii som mal časť jednej kapitoly, v ktorej ma hra priučila základným technikám ovládania, no taktiež som získal krátkym hraním nové, dôležité funkcie. Hlavné herné mechaniky v Ruinerovi pozostávajú z behu, krytia a teleportovania. Na začiatku každé stlačenie tlačidla znamenalo teleportovať sa o pár metrov vedľa, no zakrátko sa mi táto schopnosť vyvinula natoľko, že som sa dokázal teleporotvať jedným ťahom viackrát.

Pri tak rýchlej hrateľnosti by táto funkcia bola veľmi ťažko ovládateľná, a preto sa vám pri využití tejto schopnosti spomalí čas okolo vás. Následne si môžete zvoliť ďalšie body, kam sa chcete presunúť, čím dokážete prejsť nepriateľom poriadne cez rozum. Navyše, spomalenie času v rámci tejto schopnosti viete využiť aj v kritických situáciach, kedy vám horí pod zadkom a musíte sa veľmi presne rozhodnúť, ktorého súpera a akým spôsobom zneškodníte. Celý systém hry je teda postavený na vlnách nepriateľov, ktorých musíte zneškodniť - prejdete, alebo skôr prebehnete jednu časť cez úzku uličku, dostanete sa na väčšiu plochu a očakávate nával nepriateľov z každej strany, ktorých musíte rozsekať na kusy.

K dispozícii máte niekoľko zvláštnych schopností, ktoré môže vaša postava využiť a tým si uľahčiť prechod hrou. Jedna z nich je už spomínaný štít. Kedže ide o titul zasadený do cyberpunku, je jasné, že sa nevyhnete rôznym hi-tech zbraniam, ktoré môžete zobrať aj vašim nepriateľom. Celý svet prepojený modernou technológiou ovplyvňuje aj vás - a veľmi často vám to dá hra najavo. Teda, našťastie nie spôsobom, ktorý by výrazne ovplyvnil hrateľnosť, no pravidelne vás bude otravovať hláška "Kill You" od vašich nepriateľov, ktorí sa vám chcú dostať do hlavy a môžete ju vidieť aj na maske postavy na titulnom obrázku.

Nakoniec, Ruiner taktiež veľmi dobre vyzerá. Síce je graficky jednoduchý, dialógy sú v štýle komiksov a predsa len ide o hru z pohľadu zvrchu, hra cyberpunk atmosférou prekypuje, čo je veľké plus. Ak budete mať dosť sekania, môžete sa zastaviť v mestečku, kde nájdete niekoľko ďalších postáv na pokec či iné aktivity. Ruiner vychádza na PC, PlayStation 4 a Xbox One 26. septembra.





Gamescom 2017: Ruiner láka temným cyberpunkom a šialene rýchlou akciou  Gamescom 2017: Ruiner láka temným cyberpunkom a šialene rýchlou akciou  Gamescom 2017: Ruiner láka temným cyberpunkom a šialene rýchlou akciou
Gamescom 2017: Ruiner láka temným cyberpunkom a šialene rýchlou akciou
Páči sa mi! (+2)






PC
PS4
Xbox One
Windows
Switch

Vývoj: Devolver Digital / Reikon Games
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 26. september 2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19781)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk