Gamescom 2017: Ako sa hrá Fallout 4 vo VR?

Naše kroky na Gamescome nás zaviedli aj do stánku HTC Vive, kde mali pripravený jeden veľký titul pre virtuálnu realitu, Fallout VR, a my sme nevedeli odolať.

pridal play3man 8.9.2017 o 19:31 pod hry
Gamescom 2017: Ako sa hrá Fallout 4 vo VR?

HRY > NOVINKY >

Fallout nemusím nikomu bližšie opisovať. Atómový výbuch, apokalypsa, niekoľko desiatok rokov na to a sme presne v tom správnom čase, kedy je čas na ďalšiu Fallout hru. Štvrtý diel Fallout série oslávi v novembri tohto roku druhé narodeniny, no oslava sa o mesiac posunie. V decembri sa totiž dostane von VR verzia Fallout 4, o ktorej počujeme z každej strany už nejaký ten čas. Zahrať si Fallout vo virtuálnej realite a ocitnúť sa týmto spôsobom v krajine spustošenej atómovým výbuchom môže byť lákavé. A ono to vlastne aj lákavé je, najmä ak ste fanúšikovia Falloutu. My sme počas Gamescomu zavítali do stánku HTC Vive, kde mali pre nás pripravené demo práve z pripravovaného Fallout 4 VR, ktorému sme jednoducho ani my nemohli odolať.

Po nasadení HTC Vive na hlavu a uchopení oboch ovládačov mi bola položená len jedna otázka - viete, ako sa to ovláda, nie? - s mojou odpoveďou - áno - som na najbližších pár minút stratil kontakt s okolitým svetom. Zrazu som sa ocitol priamo v centre úplne spustošenej krajiny, z ktorej je cítiť jediné - strach. Každopádne, už prvých pár sekúnd mi stačilo na to, aby som si obnovil spomienku, aké je to mať na hlave virtuálnu realitu. Áno, obraz nie je ani zďaleka tak pekný, ako by ste si predstavovali, a samozrejme, váš mozog len tak neoklamete. Teda, snažil som sa, s HTC Vive na hlave som stál a v hre som utekal do centra mesta - mozog sa s týmto nesúladom nejak nevedel stotožniť a jednoducho mi v niektorých momentoch nebolo všetko jedno, a som rád, že som neskončil na YouTube s vtipným popisom státisícmi zhliadnutí.

Gamescom 2017: Ako sa hrá Fallout 4 vo VR?

Z toho vyplýva len jediné, buď si vaše telo na mix reality a virtuálneho sveta zvykne, alebo sa skrátka posadíte na stoličku a skúsite to znova. Ja som teda našťastie tieto mierne zaváhania v rovnováhe a menšie stavy nevoľnosti dokázal úspešne korigovať. Byť zrazu súčasťou Fallout sveta bolo veľmi zaujímavé, okrem môjho psa nebolo okolo mňa ani nohy, a tak som pokračoval v ceste za dobrodružstvom. Netrvalo dlho a prišli prvé súboje s príšerami, ktoré boli veľakrát niekoľkonásobne vyššie ako ja. Skutočne nepríjemný pocit, najmä ak na vás útočia z každej strany a nestíhate sa od nich dostatočne vzdialiť. Našťastie som mal zapnutú nesmrteľnosť, inak by som za celý súboj zomrel aspoň päťkrát. A to aj napriek tomu, že mierenie s ovládačmi je veľmi presné. Stres z priamej akcie si ale vybral svoju daň.

Už po tomto súboji som mal celkom dosť a danej situácii nepomáhalo ani to, že v konkrétnej hale bolo neskutočné teplo. Napriek všetkému som sa ale odhodlal na ďalšiu cestu, no tentokrát len kúsok od mesta - pristavil som sa pri prvých ľuďoch, ktorých som zahliadol pri ceste. Moja konverzácia s nimi ale nedopadla práve najlepšie a strhla sa ďalšia prestrelke. Ešte že mi vie môj štvornohý kamarát zachrániť krk. Fallout 4 VR vie sprostredkovať naozaj unikátny zážitok, ktorý ocenia najmä zarytí fanúšikovia Falloutu. Zároveň ide o prvú veľkú AAA hru, ktorá bude plne hrateľná vo virtuálnej realite. Bohužiaľ, nemal som prístup do nastavení hry, a teda neviem, čo všetko sa bude dať v súvislosti s virtuálnou realitou nastaviť, aby sa minimalizovali nežiadúce stavy ako nevoľnosť a podobne. Verím ale, že sa na toto v Bethesde určite pozreli, aby si každý mohol vychutnať svet Falloutu z úplne iného uhla - bola by to určite veľká škoda.

Gamescom 2017: Ako sa hrá Fallout 4 vo VR?





Páči sa mi! (+5)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Bethesda / Bethesda
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. november 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19837)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk