WWE 2K18

WWE 2K18

6.0

Len pre fanúšikov wrestlingu

Recenzia na PS4 verziu

Nech ide o akýkoľvek ročník z WWE série, prípadne rovno o akúkoľvek wrestlingovú hru, v našich končinách predsa len ťažšie nájdete fanúšika tohto čistokrvného amerického športu. Lokálnemu publiku síce nie je wrestling ako taký neznámy, ale stále je ďaleko v obľúbenosti aj v porovnaní s amerických futbalom. Preto je prakticky nereálne prísť s wrestlingovým titulom medzi európske publikum a čakať veľké úspechy. Na druhej strane, ak by sa tvorcom podarilo vytvoriť poriadne zábavnú hrateľnosť so zaujímavými možnosťami, nejaké to publikum by si hra získala aj u nás. 2K však doteraz bohato stačilo, ak sa slušné predávala vo svojej domovine, a rovnako tak im pravdepodobne boli ukradnuté aj hodnotenia recenzentov. Teraz tu máme nový ročník, ktorý mohol konečne ukázať, v čom tkvie podstata wrestlingu a tým zaujať aj bežných hráčov. Tak čo, konečne sa to podarilo?

Prečo je wrestling zaujímavý v skutočnosti, je úplne jednoduché - ide najmä o obrovskú šou, ktorej tvorcovia sú práve namakaní chlapi či ženy. Burcujú publikum, každého jedného v dave presviedčajú o tom, že sú svojmu protivníkovi schopní zlámať každú jednu kosť v tele a poslať ho domov prinajlepšom v sanitke. Atmosféra a samotné boje pozostávajúce z rôznych divokých až šialených chmatov môžu byť pre mnohých veľmi zábavné. Wrestlingová hra má za úlohu túto atmosféru preniesť k vám do obývačky. Navodiť poriadne dusno medzi súpermi, dať možnosť hráčom vyskúšať, aké to je zbiť niekoho v ringu naozaj agresívnym spôsobom.

WWE 2K18
WWE 2K18 Grafika vás naozaj neočarí.
Grafika vás naozaj neočarí.


WWE 2K18 Pri vytváraní postáv si môžete zostaviť aj vlastný prejav.
Pri vytváraní postáv si môžete zostaviť aj vlastný prejav.


WWE 2K18 Pobiť sa môžete aj ďaleko od ringu.
Pobiť sa môžete aj ďaleko od ringu.





Samozrejme, v konečnom dôsledku toho WWE 2K18 ponúka omnoho viac. Aby som ale veľmi nepredbiehal, rozoberieme si to postupne. WWE 2K18 ponúka obrovský počet rôznych režimov - rovnako ako predošlý ročník, ten predtým, a ešte ten predchádzajúci... Pobiť sa môžete, samozrejme, v klasickom režime jeden na jedného, no taktiež si svoje súboje môžete oživiť stolom, ktorý musíte nejakým spôsobom rozmlátiť o svojho súpera. Najskôr ho však musíte dostať do ringu, poriadne preplieskať protivníka o všetky rohy ringu, rozložiť, tentokrát zoznámiť súpera aj s rohmi stola a nakoniec ho ním úplne zničiť. Ďalej sa môžete hnať za peniazmi zavesenými nad ringom. Aby ste sa k nim dostali, budete si musieť pomôcť rebríkom. Ak by vám boli vaše ruky, nohy či hlava ako nástroje bolesti málo, pokojne si môžete skočiť po niečo pevnejšie pod ring. Kladivo, baseballová pálka, stolička... - žiadny problém.

Ak vám súper často chce ujsť z arény, pomôže vám režim klietky. Keď by ste ale chceli súboj ešte o niečo osobnejší, rovno si klietkou môžete uzatvoriť aj celý ring. Výdrž vášho hviezdneho zápasníka otestuje Iron Man mód, v ktorom v určenom čase vyhráva ten, kto súpera zdolá najviac ráz. Zaujímavý režim je súboj v zákulisí, kde sa dostanete priamo do chodieb arény a súpera môžete oplieskať o okolité skrinky, stoly a, samozrejme, stenu. Pri malej prechádzke narazíte na redaktorku spovedajúcu jedného z wrestlerov, ktorá okamžite uteká čo najďalej. Ak by vám bolo smutno, do ringu si môžete zavolať väčší počet súperov a aj v tímoch. Pokojne sa tak môžete pustiť do boja 3 na 3 a podobne. Ak ste fanúšikmi tohto športu, tak všetky tieto režimy určite poznáte, prípadne aj ďalšie, ktoré sú do hry zapracované. 

Možností na zábavu teda hra ponúka veľa a pri spomenutých režimoch rozhodne nekončí. Počítať môžete s kariérou či online režimami, v ktorých môžete použiť aj vami vytvorenú postavu. Práve editor postavy je v hre veľmi prepracovaný a nájdete tu takmer všetko, čo vám napadne. V rámci vzhľadu postavy si môžete vybrať pohlavie a ďalej zvoliť z predvolených typov postáv, tvári, účesov, druhov svalov a, pochopiteľne, hmotnosti. Nechýba výber oblečenia, kde si taktiež vyberáte z predvoleného setu. Postava vo WWE, ako aj v akomkoľvek inom športe nie je len o vzhľade, a tak si musíte zvoliť jednu z predvolených možností schopností, ktoré určia, v čom bude postava vynikať. Ďalej vás čaká voľba vlastného štýlu prezentácie pred zápasom, no aj priamo počas súboja, a to v podobe voľby dostupných úderov alebo komb.

 Ak sa vykašlete na vytváranie vlastnej postavy a chcete hrať s tým, čo je k dispozícii, taktiež nebudete mať núdzu o hviezdy. Tých je v hre niekoľko tuctov, pričom tu nájdete ako chlapov, tak aj ženy. Nie všetky postavy sú ale odomknuté hneď od začiatku, a to najmä tie legendárne. Jednu z nich, ktorú poznajú aj tí, ktorí wrestlingu vôbec neholdujú, legendárneho The Rocka, si budete musieť odomknúť za hernú menu, ktorú získavate hraním. Aby toho nebolo málo, tak The Rock je dostupný rovno v dvoch verziách, a to staršej a novšej. Ak si potrpíte aj na miesto, v ktorom sa súboj odohráva, k dispozícii je niekoľko desiatok rôznych arén.

Čo môže byť na wrestlingu pre nových hráčov odrádzajúce, je ovládanie. To naozaj nie je veľmi prívetivé. Síce sa behom niekoľkých minút ako-tak naučíte, čo aká kombinácia tlačidla s analógom robí, dosť dlhú dobu však budete zlyhávať na úplnej základnej veci. A to je krytie útokov. To funguje stále na princípe stlačenia tlačidla R2, v prípade PS4 verzie, čo by nemusel byť problém, keďže aj ide o logický prvok hry. Problém to začne byť vtedy, keď je toto krytie nastavené dosť nešťastne. Aby ste sa totiž dokázali útoku vyhnúť, spomínané tlačidlo musíte stlačiť na zlomok sekundy presne, kedy to hra vyžaduje. Ak ho stlačíte o trochu neskôr, máte smolu. No to isté platí, aj keď sa poponáhľate. Bohužiaľ, kopanec do tváre a letíte k zemi.

Toto môže veľmi rýchlo viesť k frustrácii, keď sa musíte nepretržite niekoľko desiatok sekúnd pozerať na to, ako s vami súper zametá zem. Na moment sa vytrhnete z prekliatia, no prebehne pár sekúnd a opäť letíte k zemi. Veľakrát vám pomôže len náhoda, aby ste sa dokázali útoku vyhnúť. Problém nastáva aj vtedy, ak je v ringu viacej wrestlerov, k tomu pripočítajte rozhodcu a veľakrát sa môžete dostať do situácie, kedy poriadne nevidíte na svojho krvácajúceho parťáka a jeho prosbu o pomoc. Ak už ide do tuhého a rozhodca začne počítať do troch, vtedy máte na obrazovke prehľad - keďže to aj byť musí, hra na vás vyskočí s minihrou, v ktorej musíte buď zastaviť plniaci sa kruh tlačidlom X v správnej chvíli, alebo páčkou uhýbať v kruhu súperovi.

WWE 2K18
WWE 2K18 Editor postavy ponúka aj dosť šialené možnosti.
Editor postavy ponúka aj dosť šialené možnosti.


WWE 2K18 Dostatok režimov je veľké pozitívum hry.
Dostatok režimov je veľké pozitívum hry.


WWE 2K18 Súperi vám nedajú pokoj ani na lôžku...
Súperi vám nedajú pokoj ani na lôžku...





Čo vám hneď po spustení prvého zápasu udrie do očí, je grafická stránka. Tá nie úplne dosahuje štandardy aktuálnej generácie, čo je určite škoda, keďže aspoň v tomto aspekte mohla byť atraktívnejšia pre ostatných hráčov. Slabšie spracované modely postáv publika či ich animácie by sa dali autorom odpustiť, keďže v tomto ohľade viacero hier neexceluje. Na druhej strane samotní wrestleri ako aj ring by si väčšiu pozornosť určite zaslúžili. Slabšie textúry či vyhladzovanie hrán sú naozaj viditeľné nedostatky, pričom finálny dojem nezlepšujú ani animácie. Tých je síce dosť a nie sú najhoršie, no občas hra pri ich rýchlej obmene „zblbne" a následne vznikajú celkom komické scény.

Vo WWE 2K18 z každej strany cítite vánok amerického zveličovania všetkého, čo dokáže ľudí zblbnúť a zatiahnuť do davového šialenstva. O tom je wrestling a WWE túto pre niekoho pachuť veľmi dobre prenáša k vám domov. Na druhej strane, bežným hráčom nie je WWE vôbec otvorené, čo je určite škoda. Ak je ale wrestling súčasťou vášho života už nejaký ten čas, ide o dobrú voľbu - teda ak nevlastníte predchádzajúci ročník.


napísal play3man 23.11.2017
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
6.0
Vo svete
6.6
Ohodnotiť
WWE 2K18
+ množstvo herných režimov
+ veľký zoznam arén
+ široký výber wrestlerov
+ možnosti úprav a vytvárania vlastnej postavy
- hrateľnosť môže byť spočiatku frustrujúca
- slabšie grafické spracovanie
- nudný komentátor
- niekoľko bugov


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: 2K Sports / YUKEs
Štýl: Šport
Dátum vydania: 17. október 2017
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk