Far Cry Arcade rozšíri obsah vo Far Cry 5 pomocou rozsiahleho editora máp, ktorý ponúkne veci z AC či Watch Dogs

Podľa vývojárov je to šanca pre hráčov, aby si v hre vybudovali svoje vlastné dobrodružstvá a zážitky. To všetko s viac ako 7 tisíc položkami, ktoré zahŕňajú obsah z predchádzajúcich Far Cry hier, AC 4, Unity či Watch Dogs.

pridal Gam_er 6.3.2018 o 20:25 pod hry
Far Cry Arcade rozšíri obsah vo Far Cry 5 pomocou rozsiahleho editora máp, ktorý ponúkne veci z AC či Watch Dogs

HRY > NOVINKY >

Far Cry 5 bude podľa Ubisoftu oveľa väčšie, všestrannejšie a obsahovo bohatšie ako jeho predchodcovia. Prispeje k tomu editor máp nazvaný Far Cry Arcade, ktorý umožňuje hráčom vytvárať vlastné úrovne pre sólové, kooperatívne a PvP hranie. Podľa vývojárov je to šanca pre hráčov, aby si v hre vybudovali svoje vlastné dobrodružstvá a zážitky. 

„Tentokrát sme chceli prísť s niečim, čo bude oveľa integrálnejšou súčasťou Far Cry a dá hre vlastnú identitu. Zmeny sú teda oveľa viditeľnejšie než kedykoľvek predtým. Netýkajú sa len menu, ale mnoho noviniek čaká aj v samotnej kampani. Vo svete kampane budú herné automaty a tiež plagáty, ktoré budú fungovať ako portály. Tie vás rýchlo prenesú na určité miesta na mape,” hovorí Clark Davies, vedúci dizajnér Far Cry Arcade.

V hre tak môžete prísť napríklad k hernému automatu v bare, ktorý vás prenesie do Far Cry Arcade, kde si pozriete najnovšie úrovne vytvorené používateľmi z celého sveta, ktoré následne môžete začať hrať. Všetky výhody, ktoré v týchto svetoch, vytvorených používateľmi získate, sa vám automaticky prenesú do vašej štandardnej kampane. Ak tam teda získate XP, perky, peniaze alebo čokoľvek iné, budete si to môcť užiť aj v klasickej kampani hry, samozrejme po dokončení. Podľa autorov to však neznamená, že si budete môcť vytvoriť úroveň, ktorú naplníte peniazmi a stanete sa bohatým. Na podobné záležitosti si zrejme dali pozor. 

„Je pre nás dôležité, aby čas, ktorý hráči budú tráviť vo Far Cry Arcade, bol pre nich rovnako zábavnou a cennou skúsenosťou ako čas, ktorý strávia v klasickej kampani. Takže tam máme zdieľaný systém progresu,” hovorí Davies.

Ďalšou súčasťou Far Cry Arcade, ktorú vývojári stanovili, je prirodzene objem dostupných položiek a možností, s ktorými budú môcť hráči pri budovaní úrovní experimentovať. Malo by ísť o obrovskú škálu vecí, oveľa väčšiu než bola vo Far Cry 4. Davies hovorí o viac ako 7 000 objektoch. Výtvory hráčov sa podľa jeho slov nebudú obmedzovať len na budovy, vozidlá a zbrane, ktoré nájdete v Hope Country, ale pôjde dokonca aj o veci z Far Cry 4 (vrátane Yetiov) a tiež veci z Far Cry Primal. Ubisoft dokonca celú skúsenosť posúva ešte ďalej a v editore nebudú chýbať položky z Assassin's Creed IV: Black Flag, Assassin's Creed Unity a Watch Dogs.

Keďže sa obsah hry plánuje po vydaní rozširovať, prídavky dostane aj Far Cry Arcade. A teda spolu s prichodom expanzií vám hra umožní vytvoriť aj mapy s témou vietnamskej džungle, pridať mimozemské pavúky či zombíkov. 

Far Cry Arcade tak predstavuje nové spôsoby hrania, kde nebudú chýbať tiež nové režimy, medzi ktoré patrí napríklad Bounty Hunt. V ňom budete musieť neutralizovať špecifický cieľ. Autori spomínajú tiež režim Journey, v ktorom budete musieť nájsť cestu k východu, či nenásilný režim Upside Down. 

Editor bude tiež srdcom PvP multiplayeru, ktorý sa bude odohrávať v Beach Brawl. Tam si to medzi sebou rozdá 12 hráčov v deathmatch zápase, odohrávajúcom sa na surrealistickej pláži plnej chatrčí a zrúcanín. Budete sa tam môcť skrývať a ovládať delá či obrovské budhistické sochy priamo z Kyratu. Podobne ako v iných multiplayerovkách, aj tu budete mať pred zápasom na výber zo stealth, assault či sniper vybavenia. Samozrejme nebudú chýbať ani vozidlá, ktoré urýchlia presun. Celú situáciu okorenia aj možnosti v prostredí, kde môžete liezť na sniperské veže, skrývať sa pred nepriateľmi vo vode a svoju prácu urobia aj divé zvieratá, ako napríklad vlky či medvede, ktoré sa bez váhania vrhnú na najbližšieho hráča. 

Far Cry Arcade sľubuje po vydaní hry neustálu podporu a nové mapy každý týždeň. Celé to znie naozaj veľmi zábavne a dá sa očakávať poriadna porcia obsahu, ktorá vás pri hre udrží pekne dlho. Ostatne podobne to Ubisoft urobil aj s AC Origins a zdá sa, že pozitívna zmena prístupu ku hrám sa prejaví aj v ďalších tituloch. Za nás teda jednoznačne palec hore a nemôžeme sa dočkať, kedy si Far Cry Arcade vyskúšame.

Far Cry 5 vychádza 27. marca na PC, PS4 a Xbox One. 

Aký dojem máte z Arcade časti vy?





Far Cry Arcade rozšíri obsah vo Far Cry 5 pomocou rozsiahleho editora máp, ktorý ponúkne veci z AC či Watch Dogs  Far Cry Arcade rozšíri obsah vo Far Cry 5 pomocou rozsiahleho editora máp, ktorý ponúkne veci z AC či Watch Dogs  Far Cry Arcade rozšíri obsah vo Far Cry 5 pomocou rozsiahleho editora máp, ktorý ponúkne veci z AC či Watch Dogs
Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 27. marec 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19547)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk