Niekoľko tipov pre hranie Far Cry 5. Ako uniesť viac zbraní? Ako si zarobiť?

Ak práve začínate hrať Far Cry 5 máme tu pre vás niekoľko tipov, jeden dôležitý.

pridal saver 28.3.2018 o 12:59 pod hry
Niekoľko tipov pre hranie Far Cry 5. Ako uniesť viac zbraní? Ako si zarobiť?

HRY > NOVINKY >

Ak práve začínate hrať Far Cry 5 máme tu pre vás niekoľko tipov, jeden z toho je veľmi dôležitý. Totiž hra na začiatku umožňuje niesť len jednu veľku zbraň.

Sloty na veľké zbrane sú spolu tri

Cez systém upgradov si čo najskôr odomknite, druhý slot na veľké zbrane, aby ste zbytočne nepobehovali pol hry po prostredí s jednou zbraňou (plus pištoľ, plus jedna ručná zbraň). Stojí osem bodov. Tie na začiatku získate rýchlo. Tretí slot si môžete obomknúť po zabití jedného z vodcov a teda oslobodení jednej časti mapy.  

Niekoľko tipov pre hranie Far Cry 5. Ako uniesť viac zbraní? Ako si zarobiť?

Upgrady na sloty nájdete v treťom riadku odspodu, posledné dva upgrady. Rovnako by ste mali vedieť, že upgrady nemusíte odomkýnať po poradí, pokiaľ nie sú previazané malou šípkou. 

Padák a hák

Rovnako je vhodné čo najskôr si odomknúť padák a neskôr aj wingsuit aby ste nemali problémy so skokom z výšiek. Ak si odomknete wingsuit, ďalší level je možnosť fast travelu z výšky a môžete sa tak nechať presunúť do vzduchu a následne skočiť.  Sú to skôr bonusy, ale určite si odomknite hák, ktorý budete potrebovať na dosiahnutie určitých miest aj v misiách. Budete sa musieť zlaňovať, alebo naopak vyliezať na určité miesta (na PC sa šplháte tlačidlami myši, nie šípkou).   

Sledujte výzvy, získate za ne body na vylepšovanie

V menu máte aj zobrazený široký zoznam výziev. Sledujte ich a zamerajte sa na ne. Za splnenie výziev totiž získavate upgradovacie body.  Výzvy sú rozmanité od lovenia zvery, cez strielanie určitou zbraňou, používanie pomocíkov, alebo aj hranie v kooperácii.

Niekoľko tipov pre hranie Far Cry 5. Ako uniesť viac zbraní? Ako si zarobiť?

Odomknite si pomocníkov

Zo začiatku môžete mať za pomocníka len obyčajného vojaka, ale po otvorení mapy sa vám hneď zobrazia misie pre dôležitých ľudí na celom území. Je dobré splniť ich čo najskôr aby ste si ich odomkli a aby ste si ich mohli pri boji zavolať. Je dobrá odomknúť si boomera, teda psa ktorý vám pekne vie pomôcť, prípadne ďalšie dve zvieratá v ponuke. Následne najlepšie pilota, ktorý dokáže efektívne zničiť prichádzajúce posily, hlavne vzdušné.  Zároveň vám odomkne možnosť ozbrojeného lietadla.

Niekoľko tipov pre hranie Far Cry 5. Ako uniesť viac zbraní? Ako si zarobiť?

Zbierajte všetky misie, ktoré sa dajú

Far Cry 5 je doslova sandboxovka, nie je tam žiadna povinná štruktúra a ak chcete mať čo najviac možností, vždy si od postáv vypýtajte misie keď sa dá (majú na sebe vlajočku).  Niektoré sa síce hneď spustia, ale väčšina sa len uloží a môžete si ich kedykoľvek spustiť. Rovnako zachraňujte kemperov a všetkých, koho uvidíte, niektorí vám dajú tipy na ďalšie možnosti v prostredí, niektorí vedľajšie misie. 

Získavajte a predávajte veci

V hre je aj obchod a aj keď ho nevyhnutne nepotrebujete môžete si s ním hru zlepšiť. Peniaze získavate priebežne z misii, alebo z trezorov (môžete ich otvoriť dynamitom), ale najlepšie je prehľadávať mŕtvoly a všetky domy. Postupne si viete takto zarobiť, ale najlepšie sa zarába lovením zvierat, teda získavaním ich koží a lovením rýb. Ak sa na to sústredíte nejakú hodinu-dve, viete si pekne zarobiť.

Niekoľko tipov pre hranie Far Cry 5. Ako uniesť viac zbraní? Ako si zarobiť?

Za peniaze viete kúpiť lepšie zbrane, viete si ich upgradovať a rovnako to platí aj o vozidlách, helikoptérách a lietadlách.  Síce všetko sa dá nájsť aj v prostredí, ale ak si to kúpite máte to následne dostupné u kažého obchodníka, respektíve v servise alebo letisku.

Pri zbraniach si nevyhnutne nemusíte kupovať drahšie preskinované zbrane, ale určite čo sa oplatí kúpiť je poriadna sniperka s ďalekohľadom. Pri bežných prestrelkách získate síce útočnú zbraň s ďalekohľadom ale má ďaleko od presnosti sniperky.

Niekoľko tipov pre hranie Far Cry 5. Ako uniesť viac zbraní? Ako si zarobiť?

Menu na zbrane a bylinky

Špeciálne pre PC verziu tu máme ešte tipy k in-game menu. Výber zbraní otvoríte klávesou Q, zobrazia sa vám zbrane a všetky sloty na zbrane. Hlavne v slotoch na dynamit môžete vyberať typy výbušnín a aj ich craftovať, ak máte suroviny.  K tomu stlačením E prepnete na zobrazenie na Technického menu, kde si môžete naliať alkohol, dať drogu, alebo zamiešať homeopatiká na vylepšenie rôznych oblastí vašej postavy.





Páči sa mi! (+6)






PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 27. marec 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19845)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk