Tim Sweeney hovorí, že nové projekty by mali premýšľať o raytracingu, ten možno dostane aj nová generácia konzol

Legendárny vývojár tvrdí, že nová technológia renderovania hier sa postupne rozširuje a v priebehu dvoch rokov by mohla prísť aj na konzoly.

pridal Gam_er 5.5.2018 o 18:49 pod hry
Tim Sweeney hovorí, že nové projekty by mali premýšľať o raytracingu, ten možno dostane aj nová generácia konzol

HRY > NOVINKY >

Technológia raytracing bola najhorúcejšou novinkou tohtoročnej Game Developer’s Conference. Ide prakticky o momentálne najkvalitnejšie (ale aj najpomalšie) renderovanie, ktorým sa začínajú vytvárať dodatočné efekty v hrách, medzi ktoré patria napríklad odlesky. Prvou hrou, ktorá predvedie jeho kvality bude tento rok Metro Exodus.  Je však jasné, že chvíľu potrvá, než sa celková podpora rayracingu rozšíri do väčšiny hier. 

Aj napriek tomu, legendárny spoluzakladateľ štúdia Epic a programátor Tim Sweeney povedal vo svojom najnovšom rozhovore, že štúdiá, ktoré momentálne začínajú s novými AAA projektami, by o integrácii raytracingu mali rozhodne premýšľať:

„Ukazuje sa, že približne 25 teraflopových operácií za sekundu, ktoré obnáša Ray Tracing, prinášajú najlepší spôsob, ako vytvoriť realisticky vyzerajúce pixely. Demo, ktoré sme ukázali v spolupráci ILMxLab je prvým krokom v tomto smere. Časť scény je vykreslená klasicky a o časť sa stará Ray Tracing. Pochádzajú z neho všetky tiene a odrazy, pričom podobne ako filmy, aj herný engine príjme tieto nové technológie. V našich scénach je totiž čoraz viac prvkov, o ktoré sa stará Ray Tracing. Každý, kto momentálne začína pracovať na AAA projekte, by mal o tejto technológii začať premýšľať.”

Pri otázke podpory tejto technológie novou generáciou konzol sa zdá byť Sweeney tiež optimistický a tvrdí, že by sa to mohlo stať:

„Ray Tracing na váš smartfón v blízkej dobe určite nepríde. GPU sa však vyvíjajú rýchlo a v priebehu dvoch rokov sa môže nájsť potrebné množstvo výpočtového výkonu aj pre single GPU. To by znamenalo, že by zrazu bolo možné dosiahnuť high-end úroveň.”

Skutočnosť, že Tim Sweeney spomína práve dobu dvoch rokov nemusí byť náhoda. Práve v roku 2020 sa totiž očakáva, že by na trh mohla vstúpiť nová generácia konzol PlayStation a Xbox. V ich prípade by bolo nepredstaviteľné, že by Sony a Micorosoft nepodporili túto novú technológiu.  Určite však nebudú mať 25 Tflops (25 Tflops je približne 2 x GTX Titan XP).





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk