Post E3: FIFA 19 pre Switch v znamení recyklácie?

Vyskúšali sme si demo nového ročníka série FIFA pre Nintendo Switch a pozreli sa na to, čo ponúkne okrem licencie Ligy majstrov

pridal matus_ace 23.6.2018 o 16:05 pod hry
Post E3: FIFA 19 pre Switch v znamení recyklácie?

HRY > NOVINKY >

Séria FIFA tento rok prináša veľké novinky, ktoré sú spojené s licenciou najprestížnejšej klubovej súťaže na svete. Po dlhých rokoch, kedy bola licencia na Ligu majstrov v rukách Konami, sa jej dočkajú hráči FIFA s aktuálnym ročníkom. Táto licencia sa pretaví hneď do niekoľkých rozšírení. V prvom rade so sebou prináša trojicu súťaží: Ligu majstrov, Európsku ligu a Superpohár. Liga majstrov bude súčasťou hneď niekoľkých režimov, ako vlastného, tak aj kariéry, FUT a v príbehu sa o zisk trofeje pokúsi starý známy Alex Hunter.

Nie všetko z toho však platí pre hráčov FIFA 19 na Nintendo Switch. Práve demo z tejto verzie sme si mohli vyskúšať na Nintendo Post E3 prezentácii a ak ste sledovali predstavenie hry na E3, asi už viete, že práve na Switchi bude príbehový režim stále chýbať a nekoná sa ani prechod na novú technológiu. Hra tak stále beží na Ignite engine a graficky by ste si ju kedykoľvek splietli s predchádzajúcim ročníkom pre Switch, nakoľko v tejto oblasti nenastala snáď jediná zmena a to je rozhodne škoda.

Ligu majstrov si však užijete v ostatných spomínaných režimoch a v deme sme ju okúsili. Ihneď si všimnete, že vizuál a prezentácia zodpovedajú reálnym súťažiam na základe licencie, no poteší v nich aj nový komentár od novej dvojice komentátorov (Derek Rae a Lee Dixon). Okrem toho hra obsahuje aj ďalšie oficiálne elementy súťaží, čo opäť raz pomáha dobrému dojmu, hodnovernosti a vtiahnutiu do zápasov. To sú ale veci, ktoré v EA ovládajú už roky a v produkčnej hodnote hra boduje aj na Switchi.

Post E3: FIFA 19 pre Switch v znamení recyklácie?

Už slabší dojem v nás vyvolala samotná hrateľnosť, ktorá pôsobila až príliš povedome. Je pravdou, že nemusí každý ročník ponúknuť diametrálne odlišný herný zážitok, ale žiadna hra nie je bez chýb a predsa len by sme čakali väčší pokrok oproti predchádzajúcemu ročníku. Keď už hra rovnaké vyzerá, nech sa aspoň rozdielne hrá. Zmeny sú skôr menšie, všimnú si ich hráči, ktorí už na konte majú slušnú porciu zápasov, tí ostatní možno vôbec.

Autori sa opäť trochu pohrali s prihrávkami a ako vždy si to odniesli prihrávky do behu, no do vydania hry ešte zostáva nejaký ten čas, takže uvidíme, ako na tom budú vo finále. Taktiež v ofenzíve nastali nejaké menšie zmeny, ktoré vám dávajú do rúk väčšiu kontrolu nad akciami, no je škoda, že defenzíva zostala nepovšimnutá. V deme sme si mohli vyskúšať hru za vybrané kluby z top európskych líg a ukázala sa ďalšia zmena, ktorou je výraznejšie zakomponovanie typického herného prejavu ikonických hráčov týchto klubov.

Dojmy z niekoľkých odohraných zápasov sú rozporuplné. FIFA 19 na Switch určite nebude zlá hra. Pri hraní však vo vás zostane niekoľko pocitov. Napríklad budete stále vedieť, že hra mohla byť aj lepšia a existujú verzie, ktoré toho ponúknu viac. A taktiež by ste čakali väčší progres oproti predchodcovi. Tento rok Switch verzia vychádza 28. septembra, ponúkne lokálny aj online multiplayer pre 4 hráčov, hranie na jednom Joy-Cone a dá sa hrať vo všetkých troch režimoch (TV, handheld, tablet). Stále však nepodporuje dotykové ovládanie, čo by bola vítaná funkcia pri taktike, striedaní a podobných činnostiach.

Post E3: FIFA 19 pre Switch v znamení recyklácie?





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: EA / EA sports
Štýl: Šport
Dátum vydania: 28. september 2018
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk