Bývalý vývojár Sony: First party štúdiá sú strojcami svojho vlastného osudu, my sme len pešiaci na fronte konzolovej vojny

Stuart Tilley má už svoje vlastné štúdio, s ktorým dostal šancu osloviť väčšie publikum. Napriek tomu však stále zostáva pri Sony, kde pracuje na PS VR projektoch. Vysvetlil, prečo je to tak.

pridal Gam_er 12.7.2018 o 14:46 pod hry
Bývalý vývojár Sony: First party štúdiá sú strojcami svojho vlastného osudu, my sme len pešiaci na fronte konzolovej vojny

HRY > NOVINKY >

Stuart Tilley spolupracoval so Sony v dlhodobom horizonte. Naposledy bol režisérom hry Wipeout, predtým senior producentom Killzone a dokonca aj potom, čo bolo jeho bývalé Sony štúdio zatvorené, jeho nové štúdio Firesprite si vybralo zostať pri tvorbe hier pre PlayStation, kde momentálne pracujú na PS VR projektoch. 

Prečo sa však stále drží Sony?

„Nikdy som sa o Xbox nezaujímal rovnakým spôsobom ako o PlayStation. Neviem, či toto tvrdenie teraz zo mňa urobí fanboya, alebo nie. Existovalo však pre mňa ešte viac praktických dôvodov na to, aby som sa držal Sony platformy. Najdôležitejším z nich bolo práve Sony, ktoré umožňovalo štúdiám zachovať si slobodu a nezávislosť, pričom im súčasne poskytovalo zdroje na ich nápady.

Individuálne štúdiá majú vlastnú kultúru, vlastnú technológiu a svoje vlastné hry. Vo veľkej miere ste strojcami svojho osudu. Potom je tu však stále moc vašej materskej lode. Zvlášť vtedy, keď stojí za vašou hrou, ako to urobili povedzme pri LittleBigPlanet.”

Tilley tiež opísal myšlienku práce vývojára first party štúdia, v súvislosti s pomyselnou konzolovou vojnou:

Sám sebe som to vždy opísal tak, ako by sme boli len pešiaci na fronte konzolovej vojny. Pretože to sú práve exkluzivity, ktoré u väčšiny ľudí pomôžu k nákupnému rozhodnutiu. Takže keď vidíte Naughty Dog robiť Uncharted, je to akoby váš tím dal gól. Samozrejme, Microsoft má svoje, no stále ste mali pocit, že ste trochu popredu. Nehovorme o Nintende,” dodáva s úsmevom.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk