Gamescom 2018: Sonic Team Racing si berie to najlepšie z Mario Kart a prináša niečo navyše

Dokáže konečne Sonic aspoň v jednej disciplíne konkurovať Mariovi?

pridal matus_ace 28.8.2018 o 20:10 pod hry
Gamescom 2018: Sonic Team Racing si berie to najlepšie z Mario Kart a prináša niečo navyše

HRY > NOVINKY >

Keď vlastné nápady nestačia, treba sa inšpirovať nápadmi iných. Alebo rovno aj vykradnúť nápady tých najlepších. Veď len samotný Blizzard prináša mechanikami neoriginálne hry, ktoré ale vyšperkujú k dokonalosti. Taký Sonic to už tiež skúšal na poli motokár a aj keď ponúkol zaujímavé nápady, nevyšlo to úplne najlepšie. Tak sa teraz v Sege rozhodli hodiť za hlavu vlastné nápady a jednoducho vykradli Mario Kart. Ale spravili to sakra dobre, o čom nás presvedčilo 30 minút, ktoré sme na Gamescome mohli stráviť so Sonic Team Racing.

Základ hrateľnosti je čistý Mario Kart 8 aj s driftovaním pre boost, správne načasovaným štartom, zbieraním kruhov a power-upov. Akurát je hra oproti Mario Kart pomalšia, ale to môže byť aj nastavením a triedou, s ktorou sme jazdili (a nemohli sme ju ovplyvniť). Ale to všetko je len a len dobre a Sonic takmer šliape Mariovi na päty. Do toho navyše tu a tam vstupuje aj nejaký ten nový prvok. Priamo v jazde to je napríklad slipstream, no nájdete tu napríklad aj triky vo vzduchu, ktoré však nemali nejaké veľký vplyv na hrateľnosť.

Power-upy majú podobu bonusových krabíc a nájdete v nich tradičné obranné aj útočné pomôcky, ktoré padnú vhod v boji. Nepriateľa môžete odstreliť raketou, spomaliť a podobne. Samozrejme, môžete ich normálne zbierať po trati, no taktiež ich zdieľať v rámci svojho tímu. Spoluhráč vám tak môže podarovať svoj, no ak nechcete, nemusíte ho prijať.

Hra ponúka snáď všetky známe postavy zo skákačkovej série, ktoré sa delia na tri triedy: power, speed, technique. Každá trieda je typická vlastnými schopnosťami a keďže je to tímová racingovka s tromi jazdcami v každom tíme, máte možnosť si svoj tím ideálne vyskladať. Napríklad Power postava dokáže preraziť niekde stenu a otvoriť tak novú časť trate. Navyše majú postavy aj svoje ultimátne schopnosti, ktoré tiež pri pretekaní padnú vhod. Musíte však myslieť na to, že toto nie je o jednotlivcoch a počíta sa výsledok celého tímu. Ak vy skončíte na prvom mieste, no vaši spolujazdci na 11. a 12. mieste, príliš nezabodujete.

Hra je naozaj pekná a zaujme aj množstvo detailov a dynamickým dianím okolo tratí. Medzi detailmi vyniknú aj hlášky postavičiek. Je trošku smutné, že z Mario Kart nečerpali viac inšpirácii vo Switch verzii, kam mohli priniesť pohybové ovládanie, no to je len detail, ktorý tam bude chýbať. Ak máte tento typ hier radi a Maria už jazdíte aj so zaviazanými očami, v decembri sa máte na čo tešiť.





Páči sa mi! (+1)






PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: SEGA / Sumo Digital
Štýl: Racing
Dátum vydania: 21. máj 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk