Microsoft predstavuje Project XCloud, cloudové Xbox One hranie

Microsoft práve predstavil svoje riešenie cloudového hrania. Konkrétne ide o Xbox One cloudové hranie, kde priamo do serverov budú dávať dosky z Xbox One konzol.

pridal saver 8.10.2018 o 16:38 pod hry
Microsoft predstavuje Project XCloud, cloudové Xbox One hranie

HRY > NOVINKY >

Microsoft práve predstavil svoje riešenie cloudového hrania Project XCloud. Konkrétne ide o Xbox One cloudové hranie. Ukazujú tak to, čo všetci a teda budúcnosť hrania. Budúcnosť, v ktorej bude jedno, na akom zariadení sa budete hrať, či na konzole, PC, alebo mobiloch. Je to vízia podobná ako pri streamovaní hudby a filmov, hry sa tam tiež postupne dostanú. 

PC hranie v tomto smere zastupuje niekoľko služieb vedených Geforce Now, ale akurát nedávno sa pridal aj Google, Sony má svoje PS Now, Nintendo skúša streamovanie jednotlivých hier na Switch a Microsoft bude mať XCloud.

Microsoft to tu nerieši cez PC architektúry a streamovanie, ale rovno cez Xbox One konzoly, konkrétne ich matičné dosky vopchaté do rackov v serverovniach. Rovno tam tak presunú cez 3000 hier dostupných na Xbox One konzole a pribudnú tam tisíce ďalších, ktoré prídu v budúcnosti. 

Prakticky to bude streamovanie, ktoré Microsoftu funguje už v lokálnej sieti, len teraz ho rozšíria a budete sa môcť na svoje hry pripojiť kde len chcete. 

Verejné testy začnú začiatkom roka 2019, kde si Microsoft nastaví počet potrebných serverov v každej lokalite. Aktuálne to interne testujú na mobiloch aj tabletoch, kde môžete mobily prepojiť s Xbox ovládačom, alebo ovládať touchscreenovo, kde vyvíjajú špecifické touch ovládania pre hry na čo najlepšiu odozvu.

Microsoft má teraz 54 Azure dátovych centier po celom svete so službami dostupnými v 140 krajinách a teda má veľké pokrytie, ktoré viac menej zahŕňa aj nás, keďže pripojenie do nemeckých dátových centier nie je veľmi ďaleko a odozva nebude vysoká. Viedeň by bola ideálnejšia, ale Microsoft v tejto oblasti rastie veľmi rýchlo a zrejme čoskoro spravia centrum aj tam.

Microsoft predstavuje Project XCloud, cloudové Xbox One hranie

Microsoft sa k tomu nechce obmedzovať len na pevné pripojenia a optiky, ale optimalizuje pripojenia aj na 4G, ktoré preškáluje na 5G, keď budú dostupné. Momentálne testujú kvalitu pri 10 Mbitoch, kde je ich cieľom dosiahnuť čo najlepší zážitok pri čo najmenšom bitrate. 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19538)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk