Sony čoskoro spustí zmenu PSN ID, zatiaľ v testovacom režime

Toľko žiadaná funkcia sa blíži, nebude to však zadarmo

pridal play3man 10.10.2018 o 17:36 pod hry
Sony čoskoro spustí zmenu PSN ID, zatiaľ v testovacom režime

HRY > NOVINKY >

PlayStation hráči v podstate už od spustenia PSN, ešte za čias PlayStation 3 konzoly, volajú po možnosti pre zmenu PSN ID. Postupom času sa týchto žiadostí valilo na Sony stále viac, a to z jednoduchého dôvodu. Množstvo hráčov si vytvorilo svoj účet aj pred viac ako desiatimi rokmi, za toto obdobie tak mohli vyrásť z detí na ľudí s rodinou, no stále museli používať svoj starý účet so smiešnou prezývkou. Ak teda nechceli prísť o svoje trofeje či zakúpený obsah. Po rokoch sa však konečne dočkáme sľubovanej zmeny - Sony oznámilo spustenie preview programu pre vybranú skupinu hráčov. Ten začne už čoskoro, pričom funkcia sa pre všetkých sprístupní začiatkom budúceho roka.

Nebude to však také jednoduché, ako sa môže zdať. Sony už vopred avizovalo, že zmena PSN ID je vec, ktorá by si vyžadovala množstvo práce, nakoľko celý systém na takúto aktivitu nebol od začiatku nastavený. Počas preview programu si hráči budú môcť zmeniť svoje ID koľkokrát budú chcieť. Prvá zmena bude zadarmo, no každá ďalšia už bude spoplatnená sumou 10€. Táto suma však platí len pre tých, ktorí nemajú PS Plus predplatné - pre predplatiteľov bude suma nastavená o polovicu nižšie, teda na 5€. Zaujímavé je, že si pri zmene budete môcť zvoliť, či sa má vo vašom profile zobrazovať aj pôvodné meno, aby vás vaši priatelia vedeli identifikovať. Ak sa ale rozhodnete akokoľvek, už to nebudete môcť zmeniť.

Sony ďalej v závere upozorňuje, že nie všetky hry budú zmenu online ID podporovať, čo opäť poukazuje na podivný spôsob, akým boli názvy PSN účtov spravované. Všetky tituly vydané od 1. apríla 2018 budú zmenu plne podporovať a väčšina hier vydaných pred týmto dátumom by síce tiež mala fungovať, no skrátka nemajú garantovanú podporu, pričom môže ísť o hry na všetkých platformách, teda na PS3, PS4 a aj PS Vita. Ak na akékoľvek problémy narazíte, bezplatne sa budete môcť vrátiť späť k svojmu starému ID.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19626)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk