Microsoft približuje svoj xCloud a hovorí, že streaming a konzoly budú koexistovať

Microsoft svoj xCloud predstaví až na E3, ale v rozhovore z GDC konferencie priblížil niektoré svoje technológie a víziu.

pridal saver 20.3.2019 o 9:38 pod hardware
Microsoft približuje svoj xCloud a hovorí, že streaming a konzoly budú koexistovať

HARDWARE > NOVINKY >

Microsoft svoj xCloud predstaví až neskôr tento rok, ale už teraz v rozhovore Kareem Choudhry z GDC konferencie priblížil niektoré svoje technológie a víziu. 

Konkrétne hovorí, že už testujú svoje streamovanie a napríklad z datacentier majú menej ako 10ms rýchlosť odozvy. Dodáva, že väčšiu odozvu má bluetooth v mobiloch z ovládača. Plus na to sa naliepajú oneskorenia samotných zariadení a samozrejme aj vzdialenosť od cloud centra. Zároveň, keďže sú cloud centrá ich, môžu zaistiť, aby mali hráči pripojenia čo najbližšie k sebe. Popritom skúšajú čo najviac stlačiť minimálne potrebný traffic na rýchlosť okolo 5-6Mbps.

Z hardvéru momentálne inštalujú špeciálne na servery nadizajnované Xbox One S konzoly, celé ich upravili, vytvorili nové matičné dosky a vopchajú 8 konzol do jedného 2U blade. Rozhodli sa začať s S konzolami a to preto, že ich prvý cieľ streamovania boli Android mobily, kde 4K stream nie je potrebný. Neskôr uvidíme aj vyššie verzie.

Zo zaujímavostí, čo pri streame riešia je ostrosť, špeciálne ostrosť UI a textov. Preto nepoužívajú bežné encodovania, ale špeciálny encoding, ktorý sa bude môcť ďalej rozvíjať pomocou AI v každej z hier. Teda v každej by sa určilo, čo je HUD, texty a v daných miestach by sa zvýšila ostrosť. Zároveň sa chcú zamerať na veľkosť textov, ale to až ako krok do budúcnosti, kedy by autori hry optimalizovali veľkosť podľa toho, ak hra beží na cloude a aké zariadenie ju zobrazuje. 

Nakoniec dodáva, že cloud môže koexistovať ako s GamePassom, tak aj konzolami. Nakoniec robia konzoly 15 rokov, nekončia s nimi a oproti cloudu budú ponúkať prémiový zážitok.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk