V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Assassin's Creed Unity sa opäť dostal do pozornosti hráčov, no nebol jedinou hrou, kde ste túto ikonickú francúzsku katedrálu mohli navštíviť

pridal matus_ace 19.4.2019 o 15:51 pod hry
V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

HRY > NOVINKY >

Nedávny požiar parížskej katedrály Notre-Dame nám ukázal aj nečakané spojitosti s herným svetom. Ukázali sa totiž dve zaujímavé správy. Tá prvá hovorila o tom, že Ubisoft môže pomôcť pri rekonštrukcii chrámu vďaka svojim detailným skenom, ktoré vytvorili pri vývoji Assassin's Creed Unity. Druhá správa zašla ešte ďalej a samotný Ubisoft nielen rozdáva zadarmo každému hráčovi na PC Assassin's Creed Unity, ale taktiež venoval 500 tisíc eur na rekonštrukciu Notre-Dame. Aj preto sme sa rozhodli pozrieť, v ktorých hrách ste tento chrám ešte mohli vidieť a navštíviť. Toto sú niektoré z nich:

Assassin's Creed Unity - 2014 - recenzia

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Prvá sa tak ponúka sama. Ubisoft nás vo svojej najsilnejšej sérii v roku 2014 pozval do revolučného Paríža, kde samozrejme nesmeli chýbať jeho dominanty. Katedrála Notre-Dame je v hre spracovaná naozaj detailne, o čom svedčí aj fakt, že dizajnérka Caroline Miousse strávila dva roky vytváraním jej herného modelu. Treba však priznať, že katedrála v hre nie je vernou reprezentáciou tej skutočnej, ale pre potreby hry obsahovala určité zmeny.

 

The Hunchback of Notre Dame: Topsy Turvy Games - 1996

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Disney v lete 1996 priniesol do kín svoj animák Zvonár u Matky Božej a ako vtedy bývalo zvykom, nesmela na trhu chýbať hra, ktorá film sprevádzala. Vyšla v rovnakom roku s podnázvom Topsy Turvy Games pre Game Boy a Windows, pričom to bola skôr kolekcia minihier pre malých aj veľkých, ktoré boli dizajnované pre viacerých hráčov a väčšina hry sa odohráva práve pred Notre-Dame, alebo v jej vežiach.

 

Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance - 2012 - recenzia

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Keď už sme pri Disneyho animákoch, nesmieme vynechať spojenie so Square Enix, ktoré sa pretavilo do série Kingdom Hearts. La Cité des Cloches je jedným zo svetov v Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance a vychádza z animovnaého Zvonára. Katedrála nie je dominantou tohto sveta len vďaka svojmu exteriéru, ale pozriete sa aj do nej, kde mladý Xehanort konfrontuje Soru.

 

The Saboteur - 2009 - recenzia

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Za tie storočia od položenia prvého stavebného kameňa si katedrála Notre-Dame prešla naozaj všeličím a veľkou skúškou pre ňu bola aj 2. svetová vojna. Počas nej bola symbolom, čo sa muselo preniesť aj do hier, ktoré sa tejto etape venujú. A jednou z najzaujímavejších je The Saboteur, ktorá navyše katedrálu pretavila do nacistickej základne, ktorá bola pre hráčov nebezpečná, no hrala výraznú rolu v príbehu.

 

Call of Duty WWII - 2017 - recenzia

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

A keď už sme pri vojnových hrách, keď sa do obdobia 2. svetovej vojny po dlhých rokoch vrátila séria Call of Duty, autori nemohli vynechať okupované Francúzsko, kde bola katedrála opäť jednou z dominánt Paríža. Jeho ulicami sa totiž prebojujete až pred Notre-Dame v jednej z misií. Tá vás postaví do čela hnutia, ktoré je na začiatku oslobodzovania mesta od nacistov.

 

Civilization V - 2010 - recenzia

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Dominanta, akou Notre-Dame jednoznačne je, si musí nájsť cestu aj do iných žánrov, hlavne teda do stratégií. Výrazné zastúpenie mala v sérii Civilization, kde sa objavila už v štvrtej časti, no nechýbala ani v päťke. Tam bola jedným z divov stredovekej éry, ktorý vám priniesol bonusy, ak ste ho postavili. Konkrétne ste v hre dostali +10 šťastia a +5 viery.

 

Van Helsing - 2004 - recenzia

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Hugh Jackman sa v roku 2004 zhostil úlohy mladého Van Helsinga, ktorý loví nielen upírov, ale aj iné monštrá. Podľa filmu v tom istom roku vznikla aj hra, ktorá prerozprávala príbeh filmu a teda ponúkla aj rovnaké scény. Jedna z nich hlavného hrdinu zaviedla do Paríža, kde sa práve katedrála Notre-Dame stala dejiskom boja, v ktorom proti vám stál Mr. Hyde.

 

9: The Dark Side Of Notre Dame - 2013

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Vo februári 2013 nám katedrálu Notre-Dame v hernej podobe predstavil aj titul 9: The Dark Side Of Notre Dame, ktorý sa žánrovo radí medzi hidden object hry, teda v nej musíte hľadať objekty skryté niekde v obraze. Tu sa takto dostanete do temnej histórie známej stavby, pričom hra ťaží aj z klasického príbehu Victora Huga.

 

Midnight Club II - 2003 - recenzia

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Je bežné, že sa známe stavby ukážu v akčných hrách, prípadne stratégiách, no v pretekárskych tituloch to až tak tradičné nebolo. Midnight Club II z roku 2003 ponúkol Paríž ako svoje druhé mesto v kariére a v meste nechýbali jeho známe lokality aj so stavbami. Našli ste tu tak Víťazný oblúk, Eiffelovu vežu, ale aj Notre-Dame, do ktorej ste sa tiež mohli dostať. Ak radi jazdíte po Paríži, pozrite sa tiež po Test Drive 6.

 

TimeSplitters 2 - 2002

V ktorých hrách ste mohli navštíviť katedrálu Notre-Dame?

Architektúra katedrály Notre-Dame sa môže pretaviť aj do zaujímavého leveldizajnu hry a ak tomu neveríte, o opaku vás presvedčí TimeSplitters 2. Notre-Dame je totiž tretím levelom hry, v ktorom bojujete proti vlnám zombíkov a členom kultu, ktorí chcú v katedrále vzývať démonov. Musíte poraziť bossa, zachrániť panny a uniknúť cez portál.

 





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk