Gamescom 2019: The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics je kvalitná RPG ťahovka s temnými bábkami

Netflixový seriál posiela muppetov do boja v taktickej RPG.

pridal Tanya 29.8.2019 o 19:15 pod hry
Gamescom 2019: The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics je kvalitná RPG ťahovka s temnými bábkami

HRY > NOVINKY >

Film The Dark Crystal z roku 1982 v našich končinách možno nie je tak známy, no v západných krajinách ide o kultový fenomén. Temný fantasy príbeh prerozprávaný bábkohercami si získal pozornosť Netflixu a fanúšikovia sa čoskoro dočkajú nového seriálu The Dark Crystal: Age of Resistance. Spolu s ním je plánované vydanie rovnomennej hry s prívlastkom Tactics, ktorý jasne definuje smer, ktorým sa vývojári zo štúdia BonusXP vydali. Počas Gamescomu sme mali možnosť zahrať si dve misie, ktoré nám predviedli hrateľnosť tejto taktickej hry s muppetmi.

Príbeh je naviazaný na seriál, ktorý sa odohráva 100 rokov pred udalosťami z filmu. Traja Gelflingovia odhalia desivé tajomstvo moci nebezpečných Skeksis a musia naštartovať revolúciu za záchranu ich sveta. Tvorcovia hry sľubujú okrem príbehu zo seriálu aj niekoľko nových postáv, prostredí aj scén. Na začiatku dema sme si zvolili troch Gelflingov podľa preferovaných tried a tiež sme im priradili špecializáciu. Na výber boli klasické triedy bojovníka, skauta, mága či liečiteľa. Špecializácia triedu ďalej rozšírila o unikátne útoky či kúzla s podpornými alebo ničivými vlastnosťami.

V taktickom boji sa ukázalo kľúčové už prvotné rozmiestnenie postáv. Okrem klasickej mechaniky hodu kociek, ktoré udávajú šancu na úspešnosť útoku, tu svoju úlohu zohráva aj samotné prostredie. Útok z vyvýšenej platfromy má vyššiu účinnosť a dokonca si môžete pomôcť zaútočením na isté objekty, ako sú napríklad guľaté balvany, ktoré dokážu zasiahnuť nepriateľa. Tí sa zvyknú na bojisko hrnúť z viacerých strán a preto sa oplatí dobre si premyslieť rozmiestnenie postáv. Môžete sa tak ukryť pred útokmi najsilnejších nepriateľov a prípadne ich nalákať na ideálne miesto pre plošné útoky. Ťahové súboje v tejto hre skutočne potrápia vaše taktické myslenie a tvorcovia oznámili aj možnosť New Game +, kedy sa u súbojov zvýši obťažnosť s rozšírením mechaník a výziev.

Vývojári nám počas dema výhru nedarovali a aj napriek ich radám sme videli naše postavy postupne padať na bojisku. Dali tak jasne najavo, že plánujú hru nastaviť pre rôzne typy obťažností a spolu s dynamickým prostredím, ktoré zamieša karty, môžu súboje predstavovať ozajstnú výzvu. Vydanie The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics je naplánované o niekoľko mesiacov neskôr ako samotný Netflix seriál a môžeme očakávať verzie pre PC/Mac, Nintendo Switch, PlayStation 4 a Xbox One.





Gamescom 2019: The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics je kvalitná RPG ťahovka s temnými bábkami  Gamescom 2019: The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics je kvalitná RPG ťahovka s temnými bábkami  Gamescom 2019: The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics je kvalitná RPG ťahovka s temnými bábkami
Gamescom 2019: The Dark Crystal: Age of Resistance Tactics je kvalitná RPG ťahovka s temnými bábkami
Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19828)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk