Gamescom 2019: eFootball PES 2020 - ďalšie vylepšenie obsahu, vizuálu a hrateľnosti

Na Gamscome 2019 sme si aktuálny ročník PES série mohli síce zahrať, no taktiež sme sa dostali k jednému členovi vývojárskeho tímu, ktorému sme položili pár otázok

pridal play3man 30.8.2019 o 22:33 pod hry
Gamescom 2019: eFootball PES 2020 - ďalšie vylepšenie obsahu, vizuálu a hrateľnosti

HRY > NOVINKY >

Síce máloktorá séria má priameho oponenta, futbalové si do vlasov skáču v podstate neustále. FIFA a PES sú odvekí rivali a často z toho môžu ťažiť aj priamo hráči. EA a Konami sa jednoducho predbiehajú v tom, čo sa im podarí vytvoriť a prekonať tým konkurenciu. Tohtoročný futbal je zase o niečo iný a to platí aj pri PES. Konami sa ale rozhodlo zmeniť nielen rôzne veci v hre, no tiež názov. eFootball PES je tak menovka, pod ktorou sa chce séria po novom prezentovať. Na Gamescome sme sa zúčastnili krátkej prezentácie a tiež sme si hru mohli zahrať. Okrem toho ale sme si zastavili aj jedného člena tímu, ktorému sme položili tri jednoduché otázky.

Nakoľko demo na hru je dostupné už niekoľko týždňov, naše dojmy nie sú to najdôležitejšie, čo by sme vám mohli ponúknuť. Je však dobré, že ja osobne nie som fanúšikom ani jednej zo sérií, a tak osobne sa mi hrajú obe dobre. Samozrejme, sú tu väčšie či menšie odlišnosti aj čo sa ovládania týka, no väčšinou je to aj tak o tom, ktorý štýl komu viac sadne. Na druhú stranu, prezentácia, grafické spracovanie či atmosféra na štadióne sú veci, ktoré môžu autori ovplyvniť a zároveň majú aj priamy dopad na pocity hráčov. Predsa len, spomínaná atmosféra sa mi zdá stále lepšie spracovaná vo FIFA, no po hernej stránke mi PES vôbec nie je cudzí. Príde mi zábavný, plynulý a s viacerými možnosťami pre tvorbu hry.

Gamescom 2019: eFootball PES 2020 - ďalšie vylepšenie obsahu, vizuálu a hrateľnosti

Aby si autori mohli získať pozornosť hráčov aj inak ako vizuálne, presne na to tu sú licencie a obsah kampane. Tu vám v skratke môžem zhrnúť novinky, ktoré nám boli prezentované priamo na Gamescome. Tvorcovia hneď vyzdvihli slávnu Allianz Arénu, ktorú sa pokúsili preniesť do hry aj v najmenších detailoch. Na štadióne strávili jeden týždeň, aby mohli zachytiť dôležité informácie. Ďalej im s ladením hrateľnosti podľa ich slov pomohol sám Andrés Iniesta. Do hry pribudla nová kamera, ktorá má viac pripomínať TV vysielanie. Vylepšenia sa dočkal aj režim Master League a to vo viacerých aspektoch. Pribudli nové interaktívne cutscény či možnosť vytvárať si vlastný príbeh. Aktuálne skutočné dáta sa majú taktiež postarať o vyššiu kvalitu. Pribudli tu dokonca aj skutoční manažéri - Zico, Cruyff či Maradona. Čo sa týka noviniek do budúcnosti, v druhom kvartáli budúceho roka chcú do hry pridať režim EURO 2020.

Nakoľko hra už vo svojom názve má zakomponované "e" pre eSport, nedalo mi neopýtať sa, aké majú plány v tejto oblasti. Bohužiaľ, na túto otázku mi však zástupca Konami odpovedať nechcel a iba potvrdil, že viac chcú prezradiť už čoskoro. Ďalšia otázka padla na tím Juventus a ich exkluzívne práva. Pri otázke, prečo sa rozhodli práve pre tento tím mi bolo povedané, že to tak skrátka vyšlo. Rozhodli sa ich osloviť a spolupráci sa nebránili. Nakoniec prišlo k dohode a sú za ňu radi. Ak by sa im to podarilo aj s ďalšími tímami, určite by sa im to páčilo. Posledná otázka smerovala na verziu pre Switch. Tu však prišla rázna odpoveď - nad touto verziou nerozmýšľajú a ani nebudú. Prípadné prekvapivé oznámenie tak, zdá sa, pochovali.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19955)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk