Gamescom 2019: Zahrali sme si Starpoint Gemini 3, nahrali gameplay a podebatovali s autormi

S predstihom sme si vyskúšali novú hru od chorvátskeho tímu Little Green Men Games

pridal matus_ace 7.9.2019 o 19:08 pod hry
Gamescom 2019: Zahrali sme si Starpoint Gemini 3, nahrali gameplay a podebatovali s autormi

HRY > NOVINKY >

Starpoint Gemini 3 je aj napriek číslovke v názve vlastne už štvrtou hrou v sérii a aj keď my sme si ju vyskúšali na Gamescome, vy sa do nej už môžete sami pustiť, keďže vyšla v Early Access verzii na Steame. Naše dojmy z hrania sú tak redundantné, no zato sme ťahali informácie priamo z vývojárov a priniesli aj gameplay video, ktoré ukazuje jednotlivé aspekty hry. Hra je aktuálne v alpha verzii, čo je na nej aj badať, no aj tak tam potenciál je. Autori pritom v Early Access nechcú byť dlhšie ako nejakých 8-10 mesiacov a je dosť pravdepodobné, že trojka vlastne koncom značky v tejto podobe.

Za príbehom hry stojí chorvátsky spisovateľ Darko Macan, ktorý má za sebou bohatú kariéru, v ktorej nájdete aj niekoľko rôznych oficiálnych Star Wars komiksov, čo na jej príbehu aj badať. Preberiete tu totiž postavu kapitána Jonathana Bolda, v ktorého žilách síce koluje krv predchádzajúcich známych hrdinov a generálov, no jemu na osude vesmíru nezáleží. Chce si len zarobiť a je jedno, či čestným, alebo nečestným spôsobom. Znie vám to tak trochu ako Han Solo?

So Starpoint Gemini 3 výrazne stavajú na príbehu, v ktorom však budete mať hlavné slovo vy a vy budete formovať charakter a vlastnosti hlavnej postavy. Môže z vás byť hajzel, čo vám síce prinesie rýchlejší zisk, no hra môže byť ťažšia, lebo po vás pôjde doslova každý. Je tu veľa frakcií s rôznymi cieľmi, stretnete veľa rôznych mimozemšťanov, no aj Jonathanovu bývalú manželku, pričom vám po tomto stretnutí bude zrejmé, že sa nerozišli v dobrom. Vás vesmírny kapitán v tom však nie je sám a sprevádza ho umelá inteligencia ADAH, ktorá však má svoje maniere a ak by som jej osobnosť chcel popísať rovnakými slovami ako jeden z vývojárov hry, vulgarizmom by som sa nevyhol.

Gamescom 2019: Zahrali sme si Starpoint Gemini 3, nahrali gameplay a podebatovali s autormi

Hra prináša doteraz najväčšie zmeny v sérii a to dokonca aj v koncepte. Nepilotujete tu žiadne veľké vlajkové lode, ale menšie lode. Malá loď prináša aj rozdielnu perspektívu, keďže teraz budete mať možnosť bojovať aj práve proti niektorým známym vlakovým lodiam z minulosti a uvidíte, akú sú naozaj veľké. Táto loď je vaša a bude naozaj len na vás, ako bude vyzerať, ako bude lietať a aké budú jej funkcie. Môžete si ju totiž dokonale upravovať a vylepšovať.

Napríklad niekde vo vesmíre nájdete blueprinty pre jednotlivé časti, vyskúmate ich, prípadne si ich kúpite. Každá časť sa tu dá meniť, každý časť má mnoho možností, vlastné štatistiky a mení hrateľnosť. Loď tak môžete zmeniť na útočnú, na bombardér, alebo pokojne aj na nákladnú loď. Musíte si však dávať pozor na jednotlivé diely. Vaša loď totiž síce môže byť pekná, no v akcii môže byť nepoužiteľná. Autori vylepšili systém pohybu v hre a väčšiu rolu tu zohráva zotrvačnosť.

Prvý raz tu je kokpit, prvý raz môžete letieť mimo Gemini a navštíviť ďalšie systémy, no a dokážete tiež pristáť na všetkých planétach v hre. Budete tu bojovať, budete obchodovať, budete ťažiť a podobne. To všetko je však hudba vzdialenejšej budúcnosti. Hra chce ponúknuť okrem kampane aj freeroam režim, no zatiaľ je v nej toho menej. Rovnako nie sú finálne ani postavy v hre, čo ste si pravdepodobne vo videu aj všimli. Autori taktiež sľubujú hudbu v štýle pôvodného Blade Runnera, tak uvidíme, ako sa im podarí napodobniť to, čo pred 37 rokmi priniesol Vangelis.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19860)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk