Kojima sa dostal do Guinnessovej knihy rekordov, reaguje na kritiku Death Stranding v USA

Hideo Kojima sa vyjadruje ku kritike, ktorú jeho novinka obdržala v USA. Zároveň pokoril ďalší míľnik, ktorý ho zapísal do Guinnessovej knihy rekordov.

pridal Gam_er 11.11.2019 o 14:22 pod hry
Kojima sa dostal do Guinnessovej knihy rekordov, reaguje na kritiku Death Stranding v USA

HRY > NOVINKY >

Kojima Productions má za sebou prvú hru, odkedy Hideo Kojima opustil Konami. Death Stranding bolo oficiálne uvedené na trh pred dvoma dňami na PlayStation 4, s verziou PC naplánovanou na budúce leto. Kojima sa teraz vyjadruje ku skorému prístupu, ktorý k hre dostali kritici, aby stihli pripraviť svoje recenzie včas. Kým priemerné skóre bolo slušné (8.3/10), vyskytli sa aj nízke hodnotenia, ktoré pochádzajú najmä z amerických webov:

"Musím povedať, že hra dostala nadšené recenzie, najmä v Európe a Japonsku. Tu v Spojených štátoch sme však dostali silnejšiu kritiku. Možno je ťažké porozumieť určitému typu kritikov a divákov. Američania sú veľkými fanúšikmi strieľačiek z prvej osoby a Death Stranding nie je jednou z nich, má namierené vyššie.

Vždy sa snažím vytvárať nové veci. Spory a diskusie sú v poriadku. Treba však povedať, že Taliani alebo Francúzi majú iný umelecký cit, ktorý im umožňuje oceniť tento veľmi originálny produkt. To platí nielen vo videohrách, ale aj v kinách." 

Pokiaľ ide o smer, ktorým chce Kojima nasmerovať svoje štúdio, zmienil sa o prekrížení hraníc medzi nezávislou produkciou a produkciou hier typu AAA. Najmä preto, že mu táto poloha umožňuje opustiť svoj vlastný podpis:

"Je to trochu výzva medzi nezávislými vecami a blockbustermi. Chcem byť uprostred a brať si pozitívne veci oboch týchto svetov. Stáva sa, že niektoré veľmi autorské hry sa predávajú možno iba v Japonsku a končia s nízkym rozpočtom.

Keď sa však snažia zapadnúť v zahraničí a chcú sa stať medzinárodnými výrobkami, trochu strácajú svoju dušu, pretože odtlačok kreatívneho riaditeľa pomaly mizne. Čím je projekt väčší, tým viac zmizne kreatívna tvár, čo sa týka aj západných hier."

Kojima má okrem vydania Death Stranding za sebou aj ďalší míľnik, ktorý ho dostal do Guinnessovej knihy rekordov. Stal sa totiž najsledovanejším herným režisérom na Twitteri (2,82 mil. sledujúcich) a Instagrame (921 tis. sledujúcich). 





Páči sa mi! (+19)






PS4
PC

Vývoj: Sony, 505 Games / Kojima Productions
Štýl: Akcia / Survival
Dátum vydania: 8. november 2019
 14.7. 2020 (PC)
 24.9. 2021 (,PS5)
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk