AVICII INVECTOR

AVICII INVECTOR

7.5

Podarené odreagovanie pre fanúšikov DJ Aviciiho

Recenzia na Xbox One verziu

Keby som vám začať hovoriť o Timovi Berglingovi, pravdepodobne by ste prestali dávať pozor, ak ste už vlastne neprestali. Keď však spomeniem meno Avicii, je značná šanca, že v čítaní budete pokračovali ďalej. Samozrejme, toto platí hlavne na príležitostných fanúšikov tohto švédskeho DJa, nakoľko ak patríte medzi tých zanietenejších, predpokladám, že jeho civilné meno vám nie je cudzie. Táto recenzia však nemá byť životopis Aviciiho, ale pojednáva o aktuálnej hre, ktorá nesie jeho meno. Zároveň som si však takýto úvod nemohol odpustiť, nakoľko tak ako prvé vety nie sú určené pre „nefanúšikov" tejto hudby, to isté platí aj na spomínanú hru. AVICII Invector nie je žiadne revolučné dielo, ale skôr obyčajný hudobný titul, v ktorom sa musíte triafať do tlačidiel zobrazujúcich sa na obrazovke.

Za hrou AVICII Invector stojí menšie švédske štúdio, ktoré sa rozhodlo uctiť si Aviciiho pamiatku. Dostupná je vo verziách pre PC, PS4 a Xbox One, pričom mne sa do rúk dostala práve posledná spomínaná verzia. V zásade sa však produkty od seba žiadnym spôsobom nelíšia. Tvorcovia pri vývoji stavili skôr na meno, čo však bolo viditeľné už od ohlásenia. Hra ničím špeciálnym nevyniká a ak ste teda hrali už akúkoľvek hudobnú hru, ktorá je postavená na podobnom princípe a nie ste veľmi nároční, dostanete presne to, čo od nej čakáte.

AVICII Invector
AVICII Invector So stláčaním štyroch tlačidiel si nevystačíte.
So stláčaním štyroch tlačidiel si nevystačíte.


AVICII Invector Občas si budete môcť aj zalietať.
Občas si budete môcť aj zalietať.


AVICII Invector Neskôr sa budete musieť pohybovať po všetkých troch stranách.
Neskôr sa budete musieť pohybovať po všetkých troch stranách.





Aj napriek tomu, že ide o čistokrvnú hudobnú záležitosť, autori do hry zapracovali menší a jednoduchý príbeh, ktorý tak dopĺňa štandardnú hrateľnosť. V ňom hrá hlavnú úlohu ženská postava, ktorá letí vesmírom medzi rôznymi planétami. Hra pozostáva z 25 známych skladieb od švédskeho DJa, pričom tie sú rozdelené do šiestich odlišných svetov. Samotný príbeh sa vám príliš často neprihovára, iba po dokončení jednotlivých úrovní, kedy na vás čaká prechod do ďalšieho prostredia. Spracovaný je však dobre a určite celkovému zážitku z hry neškodí, možno práve naopak. Svety sú rôznorodé, prechádzate cez futuristické mestá až po tmavé, no o to efektnejšie lesy. Ide o ďalšie drobné ozvláštnenie inak koncepčne jednoduchej hry.

Aj napriek tomu, že jednoduchý koncept spomínam často, autori sa s vlastnou verziou hrateľnosti popasovali celkom dobre. Chopili sa Aviciiho hranatého loga a to preniesli aj priamo do hry. Lietajúc v rakete sa musíte starať hneď o viacero rozmerov, čo na vyšších obťažnostiach, ale aj v neskorších úrovniach hry, vám dá poriadne zabrať. Zatiaľ čo v takom Guitar Hero musíte stláčať klávesy, ktoré sa zobrazujú na obrazovke, tu sa hrateľnosť počas skladby viackrát mení.

Pri jazde na rovine musíte okrem správnych klávesov presúvať svoju loď aj na jednu z troch „koľají", na ktorej sa nachádza práve prichádzajúce tlačidlo. Ak sa nachádzate vo vnútri trojuholníka, musíte sa orientovať v priestore a otáčať svoju loď na tú plochu, kde je to momentálne potrebné. Ide o dosť náročnú kombináciu, ktorá vám môže robiť veľké problémy už pri strednej obťažnosti. Zároveň ide ale o dobrý systém, ktorý vás núti naučiť sa niečo nové a zlepšovať sa v tom. Tretia a najjednoduchšia časť skladieb je lietanie. Z virtuálnej roviny či tunela tak vzlietnete do otvoreného priestoru, v ktorom máte za úlohu preletieť cez kruhy.

Celý systém hodnotenia vašej presnosti a šikovnosti nie je založený na bodoch, ale na percentách správne stlačených tlačidiel. Aby ste level úspešne dokončili. musíte trafiť aspoň 75% tlačidiel, pričom tento pomer platí pre všetky tri dostupné obťažnosti - ľahkú, strednú aj vysokú. V hre, samozrejme, získavate aj body, no tie sa môžu diametrálne líšiť pri každej hre, nakoľko sú závislé hlavne od toho, ako veľmi si dokážete držať násobič. Ten môže byť maximálne štvornásobný, pričom ak sa pomýlite, automaticky ho nestrácate celý. Padá vám iba o jednu úroveň nižšie. Keď ale spravíte viac chýb za sebou, ľahko oň môžete aj prísť. Na druhej strane ak ste veľmi šikovní a veríte si, pri získavaní štvornásobného počtu bodov môžete aktivovať boost, ktorý multiplikátor ešte dočasne zdvojnásobí. Hra obsahuje aj multiplayer - ide o štandardnú delenú obrazovku. Z online funkcionality poteší, no neprekvapí dostupný online rebríček.

AVICII Invector je hra primárne určená pre fanúšikov tohto švédskeho DJa. Ak sa vám jeho hudba páči, poznáte takmer všetky jeho hity a zároveň máte radi výzvy, hra vás určite zabaví. Pre kohokoľvek iného však ide o štandardnú rytmickú / hudobnú hru, ktorá je ozvláštnená niekoľkými vlastnými prvkami. Rozhodne teda neurazí, no cieľovú skupinu určite dokáže potešiť. 25 skladieb môžete síce preletieť pomerne rýchlo, vyššia obťažnosť a snaha o perfektné kolo však vie celkovú dĺžku hry výrazne znásobiť.


napísal play3man 21.1.2020
Páči sa mi! (+1)
7.5
Vo svete
8.2
Ohodnotiť
AVICII INVECTOR
+ fanúšikovia AVICIIho si prídu na svoje
+ štandardná hrateľnosť ozvláštnená vlastnými prvkami
+ hra na delenej obrazovke
- autori mohli zapracovať aj online multiplayer



RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
Switch

Vývoj: Wired Productions / Hello There Games
Dátum vydania: 10. december 2019
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19797)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk