Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?

Už niekoľko dní na Switchi hráme Thronebreaker: The Witcher Tales a pozreli sme sa na to, ako tento port dopadol

pridal matus_ace 1.2.2020 o 18:20 pod hry
Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?

HRY > NOVINKY >

Minulý rok nám CD Projekt RED na Nintendo Switch priniesol tretieho Zaklínača a my sme tak dostali možnosť si kedykoľvek na cestách zahrať jednu z najlepších hier posledných rokov. A kým na jeho vydanie nás pripravovali naozaj dlho, teraz to spravili úplne naopak. V utorok oznámili a rovno aj vydali Thronebreaker: The Witcher Tales - kartovku zo sveta Zaklínača, ktorá vychádza z Gwentu, ale doplnila ho bohatým príbehom, RPG prvkami a manažmentom. My sme ju hrali niekoľko dní a pozreli sme sa na to, ako na Switchi beží.

Thronebreaker vás zavedie do udalostí pred prvú hru CD Projekt RED trilógie a jej hlavným hrdinom nie je Geralt, ale Meve, kráľovná severných kráľovstiev Lyria a Rivia. Okrem týchto dvoch v hre preskúmate aj Angren, Mahakam a Aedirn. Jej príbeh v krčme nad partičkou Gwentu rozpráva rozprávač, no aj keď by sa mohlo zdať, že tým pádom nie je príbeh vo vašich rukách, opak je pravdou. V hre na vás čakajú aj rozhodnutia, ktoré ďalej ovplyvnia vaše smerovanie.

Možno ste hrali Gwent v Zaklínačovi, prípadne aj samostatnú free to play multiplayerovku, no vedzte, že Thronebreaker voľnejšie narába s pravidlami kartových súbojov, čo je pochopiteľné vzhľadom na to, že je to singleplayerovka. Okrem väčších príbehových bitiek vás tu čakajú aj stretnutia s banditami na vašich cestách a mnohé ďalšie boje. Taktiež si tu budujete svoj deck a získavate nové karty. Tie majú rôzne schopnosti a nechýbajú v nich karty hrdinov. Okrem toho však budujete aj svoju armádu a to v manažmente svojich kempov. Hrateľnosť je tak pomerne hlboká, aj keď sa to tak možno na prvý pohľad nezdá.

Hrateľnosť samotná tak má viac vrstiev, no všetky sú vlastne stlačené do dvoch rozmerov. Pri pohľade zhora sa pohybujete s Meve po 2D svete, kemp je taktiež v hre zobrazený v 2D podobe, dialógy sú taktiež animované v 2D s možnosťami v dolnej časti obrazovky. Nemusíte sa však báť toho, že by hra vyzerala jednoducho či nepekne. Hra vyzerá naozaj parádne, všetko je spracované s citom pre detail a zamilujete sa do nádherne animovaných kariet. Taktiež zvuk je v hre špičkový, či ide o hudbu opäť od Marcina Przybyłowicza, alebo profesionálny dabing. To všetko a oveľa viac si ale môžete prečítať v našej recenzii.

Ako teda hra dopadla na Switchi? Niečo je dobré a niečo ani tak nie. Kým Zaklínač 3 na konzole bol malý-veľký zázrak, tu pochopiteľne nejde až o tak náročné portovanie. Hra vyzerá stále rovnako skvele, jej výkon je obstojný a nevšimnete si nejaké problémy napríklad s framedropmi. Na cesty tak dostanete presne to, čo je aj v ďalších verziách. Komprimácia zvuku v Zaklínačovi na Switchi nebola práve najlepšia, ale tu taký problém nenájdete. Skvele sa hrá so slúchadlami na ušiach. No napríklad pri portovaní mohli autori klásť väčší dôraz na čitateľnosť textov v handheldovom režime, čo je bežný problém mnohých portov a bohužiaľ je aj tu.

Taktiež Thronebreaker nevyužíva možnosti konzoly. ovládanie pohybom by tu ani nemalo zmysel, no ovládanie dotykom by tu sadlo naozaj pekne, no nenájdete ho tu. Je tu snáď len HD Rumble funkcia, ktorú hra využíva, ale to nie je vlastne nič extra. Sú to však len drobné chybičky krásy na slušnom porte kvalitnej hry, ktorá prináša ďalší príbeh z Geraltovho sveta, parádne spracovanie, zábavnú hrateľnosť a až 30 hodín hrania. To je už kombinácia, ktorej sa veľmi ťažko odoláva. Switch verzia stojí 19,99€ a z pamäte vám zoberie len 4,3GB, čo sa hodí aj tým, ktorí najmä menšie pamäťovky, či sa spoliehajú na interné úložisko. V krabicovej podobe hra bohužiaľ nie je. Aj tak ale nie ste ukrátení o digitálne bonusy v podobe soundtracku, artbooku a ďalších.





Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?  Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?  Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?
Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?  Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?  Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?
Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?  Ako sa hrá Thronebreaker na Switchi?
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19572)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk