Google, Microsoft, Twitter a ďalší odporúčajú zamestnancom pracovať z domu

pridal Dzivybaran 5.3.2020 o 10:43 pod informácia
Google, Microsoft, Twitter a ďalší odporúčajú zamestnancom pracovať z domu


Postupne, ako vírus postupuje, firmy sú opatrné a radšej zamestnancov nechávajú doma. Napríklad dublinský Google odporučil na utorok svojím zamestnancom zostať doma a pracovať odtiaľ po tom, ako jeden zamestnanec mal mať príznaky nového koronavírusu.

Google k tomu povedalo:

„Pokračujeme v prijímaní preventívnych opatrení na ochranu zdravia a bezpečnosti našich zamestnancov v súlade s radami lekárskych odborníkov a v rámci tohto úsilia sme požiadali naše dublinské tímy, aby zajtra pracovali z domu,“ povedal hovorca spoločnosti Google.

Aj vo švajčiarskom Zurichu sa objavil u ich zamestnanca vírus a z toho dôvodu v Google zrušili služobné cesty. Rovnako zrušili svoj veľký Google I/O event.

Podobne reaguje Twitter, ktorý odporučil zamestnancom zostať doma a prejsť na home office prácu. Týka sa to všetkých 5000 zamestnancov. Informáciu podala firma na svojom blogu po tom, čo sa CEO Jack Dorsey mal zúčastniť SXSW konferencie v americkom Austíine.

"Dôrazne povzbudzujeme všetkých zamestnancov na celom svete, aby pracovali z domu. Naším cieľom je znížiť pravdepodobnosť rozšírenia koronavírusu COVID-19 pre nás - a svet okolo nás," uviedol príspevok.

Platforma Coinbase tiež oznámila podobné opatrenie podľa dokumentu, ktorý generálny riaditeľ Coinbase Brian Armstrong zverejnil cez Twitter:

„Žiadame niektorých zamestnancov, aby začali tento týždeň pracovať doma,“ tweetol Armstrong. „Práca z domu nie je úplným riešením, ale môže pomôcť spomaliť rast infekcií.“

Rovnako aj Microsoft vo svojich San Francisco a Seattle centrálach umožňuje zamestnancom pracovať z domu. Nariadenie pôvodne platilo do 9. marca, ale rozšírili ho do 25. marca. Rovnako firma ruší svoje veľké eventy. 

Môžeme vidieť, že vírus berú korporácie a vlády vážne. Nepochybne to má negatívny dopad na ekonomiku štátov, na poklesy tržieb sa sťažujú hlavne letecké spoločnosti, výrobcovia hardvéru a elektroniky v Ázii, ale vyzerá, že zasiahne takmer každé odvetvie. Napríklad jedným z ďalších odvetví, ktoré trpí, je aj predaj oblečenia. Burberry, Hermes, LV, Cartier, Rolex a mnoho ďalších už vyčísľujú straty v hodnote desiatok až stoviek miliónov eur z dôvodu, že čínski turisti menej nakupujú v Europe.

Situácia v Číne sa však postupne upokojuje a ochorenia už pribúdajú len minimálne (okolo 100 za deň) a vyliečených je stále viac (takmer 2000 za deň). Teraz však choroba prepukla v niektorých krajinách, odkiaľ sa šíri ďalej, ako Irán a hlavne Taliansko.





Páči sa mi! (+1)

Zaradené pod: coronavirus, Microsoft, Google






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk