Dolby vyvracia vyjadrenia Sony, hovorí, že Dolby Atmos môže ponúkať zvuk pre stovky objektov

pridal saver 21.3.2020 o 16:23 pod hry
Dolby vyvracia vyjadrenia Sony, hovorí, že Dolby Atmos môže ponúkať zvuk pre stovky objektov


Mark Cerny na svojej prezentácii PS5 hovoril, že ich Tempest engine pre 3D zvuk je lepší ako Dolby Atmos, keďže ten je obmedzený na 32 objektov.

V aktuálnom blogu Dolby poopravuje tieto tvrdenia a hovorí, že Dolby Atmos môže podporovať 3D zvuk pre stovky objektov. Systém Sony im pripomína ich začiatky pred rokmi. Rovnako totiž ponúkajú 3D zvuk, ale už dávno a medzitým ho napríklad dostali Xbox One konzoly, PC, headsety a aj mobily. 

Zo zaujímavostí hovoria, že Dolby Atmos podporované produkty idú od 15 dolárov, a teda cena nie je problémom.

Je pravda, že Dolby Atmos je obmedzený na 32 objektov?

Nie, to je nesprávne. Ako technológia dokáže Dolby Atmos podporovať stovky simultánnych objektov.

Ako už bolo povedané, opierame sa o rady v oblasti skúseností od vývojárov niektorých prvých hier Atmos: objekty sú fantastickým nástrojom, ale mali by sa vytvárať obmedzenia, pokiaľ ide o počet aktívnych objektov. Príliš veľa objektov v pohybe môže vytvoriť mätúci zvukový obraz.

Vývojári nám tiež povedali, že vyhýbanie sa horizontálnemu postaveniu pre zmes všetkých objektov je zbytočne časovo náročné a náročné na prácu. Vývojári zatiaľ vytvárajú zmesi novej generácie zmiešaním zvuku základu a zvuku objektov. Viac zvukov je dobré, ale nemusí to byť nevyhnutne „lepšie“.

Čo si myslíte o poslaní spoločnosti Sony priniesť 3D zvuk každému?

Snaha Sony priniesť 3D zvuk každému na PS5 je vzrušujúca, pripomína nám to, keď sme pred mnohými rokmi začali aplikovať Dolby Atmos na hry. V súčasnosti existujú na trhu stovky miliónov produktov s povolením Dolby Atmos, naprieč niekoľkými kategóriami produktov (TV, AVR, soundbar, mobilný telefón, počítač, herná konzola, headsety). Dolby Atmos je tiež k dispozícii v širokej škále cien - dokonca už od 15 dolárov.

Spoločnosť Sony oznámila hlboké zameranie na 3D zvuk. Ako to ovplyvní Dolby?

Sme nadšení, že spoločnosť Sony sa v novej konzole venuje používaniu 3D zvuku. Toto sa dá interpretovať iba ako potvrdenie práce, ktorú sme vykonali vo všetkých zábavných žánroch pri implementácii Dolby Atmos na zariadenia, ktoré zákazníci dnes používajú. Budeme pokračovať v našej misii, aby sme zabezpečili podporu Dolby Atmos ako štandardu v oblasti 3D zvuku na všetkých koncových bodoch.

Aký je dopad zvukovej platformy Sony: Tempest 3D Audio Tech?

Podobne ako v prípade zvukovej platformy Microsoft Sonic Spatial Audio Platform od spoločnosti Microsoft sa zvukové tímy potešia, že majú výkonnú 3D zvukovú platformu na dodanie svojho remesla na PS5. Myslíme si, že je to zásadný míľnik pre herné štúdiá. Sme nadšení, že spoločnosť Sony sa zaviazala k vývoju svojho zvuku vytvorením bona-fide 3D audio platformy pre PS5. „Tempest“ je nielen skvelé meno, ale aj skvelý odkaz na jednu z našich obľúbených klasických arkádových hier.

Uvidíme, čo bližšie ohlási Microsoft v oblasti 3D zvuku na Xbox Series X. Teraz mu na Xbox One funguje ako Dolby Atmos, tak aj ich vlastný Spatial Audio, zrejme sa s tým posunú aj do novej generácie. Pridávajú tam ešte Project Acoustics, ktorý bude slúžiť na raytracing zvuku.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk