HARDCORE MECHA

HARDCORE MECHA

8.0

Oceľový bojovník v akcii

Recenzia na PS4 verziu

Moderná východoázijská kultúra má v obľube všetko obrovské – oči, postavy, končatiny, údy či rovno stroje. To posledné je aj prípad tohto titulu. Hardcore Mecha nie je hrou zo západu, vidieť  to na prvý pohľad. A až na jednu výnimku je hra napodiv málo náročná na skúsenosti a reflexy hráča.

Hardcore Mecha je 2D prestrelka, hrateľnosť je zábavná, precízna a môžete si pri nej spomenúť na staré dobré arkády. Lenže iba z minulosti sa žiť nedá a autori sú si toho veľmi dobre vedomí. Ponúkli teda element, ktorý sa sem však príliš nehodí a skôr spomaľuje starú dobrú hrateľnosť. Hardcore Mecha je totiž veľmi „ukecaná“ hra – strieda sa tu jedna prestrihová scéna za druhou. Plno dialógov a rozpráv obohacuje dej. Príbeh je už však príliš rozsiahly, komplikovaný a priznám sa, že len zdržuje tú zábavnejšiu časť hry.


Ocitneme sa v roku 2221, kedy je vďaka červej diere možné navštíviť planétu Mars a obsadiť ju, kolonizovať a jednoducho využívať jej zdroje pre blaho ľudstva, ktoré zažilo ničivú občiansku vojnu, čo zasiahla celú Zem. Hlavný hrdina Tarethur O’Connell, ktorý pracuje ako letecké eso, má za úlohu nájsť istého poručíka na Marse a pomôcť ťažko skúšanému ľudstvu. Cesta je tŕnistá, zložitá a plná prekvapení. Príbeh je jednoducho premyslený, no úprimne, nikoho nezaujíma. Do takéhoto žánru je nastrčený nasilu a nemotorne.

Dôležitejšia je herná stránka, ktorá nemá jedinú chybičku. A súboje so záverečnými bossmi vedia potrápiť, ale tak, že vás to baví. Jediné čo otravuje, sú veľmi zle nastavené úložné pozície, ktoré vás niekedy nútia opakovať zdĺhavé časti hry znovu a znovu…..a znovu. Navyše sú na nelogických miestach, kedy vytrhnú oči z jamiek aj tým najskúsenejším hráčom, ktorí vyrastali ešte v dobách, keď sa hrával Pong.

Prevažnú časť hry ste v kokpite robota, ktorý dokáže levitovať, útočiť všemožnými raketami a na prvý pohľad ste neporaziteľní a ničíte všetko, čo vám príde do cesty. Zo začiatku to tak dokonca aj je. Nepriatelia bez kombinézy a ochranného obleku jednoducho nemajú šancu. Lenže potom sa vám do cesty postaví obluda, ktorá prekvapí a až po opakovanom súboji budete vedieť poraziť svojho oponenta. Lebo napríklad vystreliť tonu rakiet a zároveň zelektrizovať vodu a ešte z neba poslať posilu vie len šialenec. Pri tom všetkom chaose si hrdina, ktorého ovládate, doslova len oškrie nos, otrasie sa a ide ďalej. Netreba sa nad tým zamýšľať – toto je hra na odreagovanie, kde sa nad takýmito vecami netreba pozastavovať a pritom funguje na výbornú.

Tak ako sa striedajú zbrane, striedajú sa aj lokality. Lietate vo vesmíre, plávate pod vodou, vystupujete z mecha a obslúžite nejaký počítač. Titul je nápaditý a zábavný aj preto, že nerobíte stále dookola to isté. Hľadáte rôzne kľúče, aby ste sa dostali ďalej a idete cieľavedome za tým, čo je treba. Ste motivovaní najmä zábavnou a činorodou hrateľnosťou. Medzi úrovňami vylepšujete a nakupujete nové komponenty a prispôsobujete svojho robota k svojmu obrazu. Misie môžete prechádzať aj opakovane a zlepšovať svoje skóre. A je tu aj zábavný multiplayer, ktorý aj napriek tomu, že hra nie je príliš známa (aspoň u nás v Európe), hráva dosť ľudí.

Grafická stránka neurazí, no je presne v takej kategórií, ktorá mi vizuálne vôbec nesedí. Je strohá, prehľadná, ale bez nápadu. Mohla by zaujať pred takými desiatimi rokmi. V tomto smere titul nie je veľmi nápaditý a nepomáha tomu ani menu či užívateľské rozhranie. Ani zvuková a hudobná stránka veci nie je príliš unikátnou a to aj napriek tomu, že si viete stiahnuť soundtrack k hre zvlášť. No možno nedokázal osloviť len mňa.

Celkovo ma však tento titul milo prekvapil a len potvrdil pozitívne hodnotenia na Steame či vo svete. Hra, ktorá chytí a nepustí a vždy si poviete, že ešte tento level a už idete spať a potom nie a nie vypnúť konzolu. Skončí to v bode, kedy vám mama alebo manželka vypne poistky a je to vyriešené. Hardcore Mecha poteší hráčov všetkých vekových kategórií, len tam tvorcovia nemuseli nasilu natlačiť príbeh. No taký je trend, rovnako ako sú v móde RPG elementy. V tomto prípade by však úplne stačila priamočiara akcia bez ďalších prímesí. 



napísal Possol 16.4.2020
Páči sa mi!
8.0
Vo svete
7.7
Ohodnotiť
HARDCORE MECHA
+ zábavný herný systém
+ súboje si vás získajú
+ nie príliš náročné, napriek tomu je to výzva
- zle zvolené úložné pozície
- zbytočne komplikovaný príbeh
- nevýrazná grafická stránka


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4

Vývoj: China Hero Project / RocketPunch Games
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20035)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk