The Last of Us Part 2 zrejme kvôli prísnej cenzúre nevyjde na Strednom východe

O rating hier a filmov sa stará organizácia GCAM, ktorá stanovuje trochu iné štandardy než sme zvyknutí inde vo svete.

pridal Gam_er 26.5.2020 o 9:38 pod hry
The Last of Us Part 2 zrejme kvôli prísnej cenzúre nevyjde na Strednom východe

HRY > NOVINKY >

The Last of Us Part II je jednou z najočakávanejších hier tohto roka, ktorá sa však nemusí dostať do predaja v každej zemi. Problémy s vydaním môže mať na Strednom východe. Tam sa totiž v poslednom čase objavuje čoraz viac hier od známych firiem, ako napríklad CD Projekt RED, ktoré však musia tituly upraviť tak, aby vyhovovali miestnym podmienkam. 

V tomto smere hrá kľúčovú úlohu organizácia GCAM, ktorá vedie vlastnú politiku obsahu pre filmy a hry. Najvyšší rating je Mature 18+, ktorý uvádza niekoľko kritérií. Nahota a LGBT obsah sú vysoko zakázané pre všetky hry vydané na Strednom východe.

Výsledkom tejto politiky je, že hry ako aj The Last of Us Part II nie sú povolené v Saudskej Arábii ani iných krajinách na Strednom východe. Existuje tu však niekoľko príkladov, ktoré nahotu obišli a prešli cenzúrou, aby mohli byť vydané oficiálne. Výhodou tohto procesu je, že oficiálne vydávané hry môžu dostať arabskú lokalizáciu, ktorá vedie k vyšším predajom. 

Z výhod lokalizácie na Strednom východe ťaží napríklad Ubisoft, ktorý svoje hry ponúka v arabčine. Aby ich mohol oficiálne vydávať, aplikuje tiež cenzúru, kde napríklad odstránili nahotu v hrách ako Assassin's Creed Odyssey a Origins. CD Projekt RED tam cenzuroval všetky nahé scény v Zaklínačovi 3. V Odyssey ste síce mohli mať LGBT vzťah, ktorý vo verzii pre Stredný východ bol, no rozhodnutie bolo na hráčovi a hra sa okolo toho netočila. V TLOU Part II má LGBT vzťah rovno hlavná postava, čo už je problém. 

Už tu bolo niekoľko náznakov, že The Last of Us Part II na Strednom východe nevyjde. Hovorilo sa o tom v čase, keď bolo ohlásené, že v hre bude LGBT vzťah. Zároveň je to vidieť aj na nedostatku promo materiálov pre Stredný východ, konkrétne na sociálnych sieťach, kde v porovnaní s Ghost of Tsushima nemá TLOU Part II žiadny marketing. 

Cenzúra The Last of Us Part II by bola naozaj obťažná na realizáciu a je otázne, či by vôbec v takej verzii mala hra zmysel. 





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19823)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk