Microsoft potvrdil spätnú kompatibilitu v Xbox Series X pre tisíce hier, pridal detaily vylepšení

Microsoft pridá spätne kompatibilným hrám HDR, zrýchli ich, budú aj možnosti zlepšenia rozlíšenia a zdvojnásobenia framerate aj na 120 fps.

pridal saver 28.5.2020 o 19:35 pod hry
Microsoft potvrdil spätnú kompatibilitu v Xbox Series X pre tisíce hier, pridal detaily vylepšení

HRY > NOVINKY >

Zatiaľ čo Sony zrušilo text o spätnej kompatibilite PS5 zo svojej stránky, Microsoft potvrdil tisíce hier v spätnej kompatibilite už pri vydaní Xbox Series X konzole a pridal detaily o niektorých vylepšeniach, ktoré hry dostanú. Hovoria o konzole ako najkompatibilnejšej konzole doteraz.

Microsoft už dlho razí politiku zachovávania herného odkazu a ponechávania progresu, achievementov, priateľstiev a komunít krížom cez generácie. A pri vydaní Xbox Series X to potvrdí aj so zachovaním kompatibility ovládačov, ako gamepadov, tak aj volantov z Xbox One. 

Presunuli stovky Xbox360 titulov a išli aj spätne k prvému Xboxu a teraz to isté chcú spraviť aj pri Xbox One. Je to veľký technický problém, keďže čipy sa menia krížom cez generácie a navyše vývojári sa snažia optimalizovať na každý systém využívaním jedinečných možností danej konzoly. To ešte spätnú kompatibilitu sťažuje. Nový Xbox s custom dizajnovaným procesorom to však zvládne a už teraz fungujú tisíce hier na Xbox Series X. Do vydania konzole budú testovať takmer 200 000 hodín, aby sa ubezpečili, že vaša knižnica bude pripravená. 

Zároveň sa hry budú hrať lepšie na Xbox Series X, kde budú spätne kompatibilné hry využívať celé CPU, GPU, SSD, bez ich spomaľovania alebo boost modu. Získajú tak viac rýchlosti, viac výkonu na svoje maximálne rozlíšenie a vizuál. Plus zrýchlia sa aj nahrávania. 

K tomu staré hry dostanú aj doplnkovú HDR rekonštrukčnú techniku, ktorá pridá hrám automatickú HDR podporu s nulovým dopadom na výkon a to aj pre hry z pôvodného Xboxu. 

Spätne kompatibilné hry budú rovnako podporovať Quick Resume funkciu, a teda môžete hocikedy hru opustiť a prepnúť sa do inej a následne pokračovať v tejto tam, kde ste skončili. 

Tím k tomu pri vydaní Xbox One X spravil nové techniky na vylepšovanie titulov, kde staré hry mohli fungovať v 4K, alebo pridať anisotropické filtrovanie. Teraz k tomu pribudnú nové techniky vylepšujúce rozlíšenia, kvalitu obrazu a k tomu pridávajú aj možnosť zdvojnásobenia framerate z 30 na 60 fps, zo 60 fps na 120 fps.


Zdroj: news.xbox.com



Páči sa mi! (+15)

Zaradené pod: spätná kompatibilita






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk