Vývojár Dirt 5 hovorí o vývoji pre Xbox Series X a rýchlej grafike, procesore a SSD

Codemasters hovorí, že Dirt 5 ponúkne 120 fps hranie na konzole, približuje aj SSD disk, ktorý je rýchlejší ako na PC.

pridal saver 11.6.2020 o 9:46 pod hry
Vývojár Dirt 5 hovorí o vývoji pre Xbox Series X a rýchlej grafike, procesore a SSD

HRY > NOVINKY >

Technický riaditeľ David Springate z Codemasters priblížil vývoj a optimalizáciu Dirt 5 na Xbox Series X v interview s Majorom Nelsonom. Vyzdvihuje možnosť 120 fps, grafický výkon na RDNA 2 architektúre, vďaka ktorému dokážu vytvoriť pôsobivú grafiku. Ale to nie je všetko.  

Páči sa mu rýchle SSD, podobne aj raytracing možnosti a aj výkon Zen 2 procesora. Ten je veľmi výkonný a jeho simultánny multithreading je veľmi pôsobivý, kde SMT v Xbox Series X je oveľa schopnejšie ako bežné procesory. Hovorí, že Dirt 5 sa veľmi jednoducho rozšíril na 16 threadov dostupných v konzole (dá im Microsoft všetky jadrá k dispozícii?). 

Z jeho pohľadu je dôležité, že CPU tu už nebude brzdiť grafiku a reálne sa dá dosiahnuť 4K pri 120fps. Dôležitý je aj ich engine, ktorý sa rozloží na celý procesor a nechá ešte dostatok výkonu aj na vylepšenia fyziky, AI a ovládanie s rýchlou odozvou. Môžu teraz dosiahnuť viac ako predtým. 

Čo sa týka 120fps, tie dosiahli veľmi rýchlo, aj keď ešte nie stabilne. Samozrejme museli znížiť grafické nastavenia, keďže primárne cielia na 4K 60 fps. Nekonkretizovali, či vizuálne, alebo rozlíšenie. Popritom využijú aj Freesync s variabilnými refreshom a aj Variable Rate Shading.

Na otázku náročnosti vývoja hovorí, že síce väčšinou býva prechod na nové konzoly problém s novými nástrojmi. Tu Microsoft priniesol ponúka novú verziu rovnakých nástrojov a prechod bol oveľa jednoduchší. Zároveň sú nástroje doladené a stabilné. 

Čo sa týka časti, ktorá sa mu najviac páči, je to SSD, ktoré nie je ako PC SSD. Je niečo viac a umožňuje nahrávať dáta veľmi rýchlo. V hre sa tak do jednotlivých pretekov dostanete veľmi rýchlo, bez nahrávacích obrazoviek a čakania, počas ktorého si ešte zabrowsujete na mobile. Je zvedavý, ako SSD do budúcnosti ešte viac využijú. Dokážu počas generovania frejmu načítať dáta, spracovať ich, vymazať z pamäte a zmeniť ich za niečo iné, pričom GPU pamäť funguje ako virtuálny disk. Ešte ani nevedia, koľko textúr dokážu nahrať naraz.

Hra bude podporovať aj Smart Delivery, kde sa vývojárovi páči, že si už hru nemusíte kupovať samostatne do každého zariadenia a môžete ju hrať ako na starej konzole, tak aj novej. Ak si ju kúpite na Xbox One, zadarmo ju dostanete aj na pre Xbox Series X aj s nextgen updatom. 





Páči sa mi! (+6)

Zaradené pod: Dirt 5, Summer, Xbox, Xbox Series X






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5
Stadia

Vývoj: Codemasters / Codemasters
Štýl: Racing
Dátum vydania: 6. november 2020
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19516)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk