Genji prvé dojmy

pridal spacejunker 30.5.2005 o 12:32 pod hry
HRY > NOVINKY >

Genji patrí do kategórie hier, ktoré sa vynoria odnikiaľ. Najprv letmé správy o novom štúdiu Game Republic, založené legendárnym dizajnérom Yoshiki Okamotom, tvorcom sérií (Street Fighter, Resident Evil a Devil May Cry) a potom demo, ktoré zanechalo veľmi silné dojmy. Od odohrania hrateľnej ukážky a zistenia niektorých skutočne prekvapivých informácií je Genji: Dawn of the Samurai takým, malým-veľkým čiernym koňom. Pôsobivé vizuály s ľahkosťou samuraja kombinuje s plynulým bojovým systémom a sústreďuje sa na rýchle kombá.

Demo začína bez nejakej dejovej omáčky. Po výbere hrateľnej postavy tasíte zbraň a ste vrhnutý do akcie. Púť samuraja Genkoru Yoshitsune začína v hlbokom lese, kde po prvých krokoch konfrontuje nepriateľov. Vďaka jednoduchému kombo systému je možné udierať do viacerých protivníkov naraz. Skupinová terapia, vedená dvoma tlačítkami, naberie veľmi rýchlo vysoké obrátky a počítadlo úderov sa zastaví poslednými ťahmi dvoch ostrých katán. Pri častej presile sa ku kombám pridajú aj špeciálne schopnosti, ako spomalenie času – minds eye. Podobne ako v Onimushe máte melu ala Devil May Cry pod kontrolou a môžete si jednoduchšie načasovať kritické údery.

Súboje sú po vydýchnutí posledného nepriateľa na obrazovke hodnotené ikonou podľa počtu efektívnych a zreťazených úderov. Ikona Hero nie je iba povzbudzovákom hráčovho sebavedomia, ale obom postavám rastú skúsenostné body a zdokonaľujú sa vlastnosti. Jednoduchý RPG systém dopĺňa práca s inventárom, zmena zbraní a zbroje. V hre sa pravdepodobne objavia aj obchody s predmetmi a užitočnými flakónmi so vzácnym obsahom.

Legenda Genji sleduje, ako už bolo spomenuté, osudy dvoch postáv. Druhým hrdinom je Benkei – ťažkotonážny bojový mních, oháňajúci sa ťažkou hradou. Kde vyniká Yoshitsune v rýchlosti, tam ho doháňa Benkei v sile úderov. Rozdiely medzi postavami nie sú iba v úderoch, ale aj v riešení situácie. Sila víťazí nad rozumom. Benkei sa neobťažuje cestu do chrámu hľadať cez strechy, ale volí účinnejšie roztrieskanie ťažkých drevených dverí.

Hra Genji je silne inšpirovaná modernými filmovými klasikami (Crouching Tiger, Hidden Dragon; House of flying Daggers) a literárnym dielom Lady Musaraku z 11.storočia. Vplyv východných kultúr je viditeľný okamžite, od zvolenej farebnej palety (silný vplyv filmu Hero), cez orientálne prostredia, až po modely všetkých postáv. Pamätná scéna z dema sa odohráva v záhrade zaliatej zlatými listami, kde čaká boss – čínsky drak s telom leva a chvostom škorpióna. Genji je nádhernou hrou a ukážkou kombinovania romantických farebných paliet s dramatickými zmenami nálad a drsným bojovým systémom. S každou novou obrazovkou sa kvalita grafiky posúva a vám nezostáva nič iné, len dávať pozor na sánku, aby nenarazila na zem.

Genji vychádza v Európe koncom tohto roka a Game Republic má mimo iných titulov v príprave aj niekoľko pokračovaní tejto nádejnej akcie. Pokračovania by mali vychádzať s polročným oneskorením!





Genji prvé dojmy Genji prvé dojmy Genji prvé dojmy Genji prvé dojmy Genji prvé dojmy Genji prvé dojmy Genji prvé dojmy Genji prvé dojmy Genji prvé dojmy
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PS2

Vývoj: SCEE / Game Republic
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Recenzia: Genji (72) 10.11.2005
| Genji 10.11.2005
| Genji prvé dojmy 30.5.2005
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk