Leto plné zážitkov a tvorby videohier je za nami

Dnes bude Closing Ceremony tohtoročného Summer Game Dev

pridal Hemisféra 24.8.2020 o 13:13 pod informácia
Leto plné zážitkov a tvorby videohier je za nami

INFORMÁCIA > NOVINKY >

Aj toto leto sa na kopci v Mlynskej doline diali veci. Na fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK prebiehal už 5. ročník úspešnej letnej školy tvorby hier (Summer Game Dev 2020-SGD). SGD už druhý rok organizuje občianske združenie Hemisféra, ktoré sa vzdelávaniu v oblasti vývoja hier venuje už niekoľko rokov. Projekt je podporený z Fondu na podporu umenia a o danom projekte sme vás aj pred jeho začatím informovali, aby sa tí šikovnejší z nás mohli zapojiť. 

Letná škola prebiehala v lete počas 5-tich týždňov (20.7 - 21.8. 2020) na MatFyze, ktorý je jedným z hlavných partnerov SGD. Toto leto sa zišlo 5 autorských tímov zložených z grafikov, programátorov a game designerov, ktorí sa stretávajú každý deň s cieľom vytvoriť vertical slice 5-tich nových hier. Sú to študenti stredných a vysokých škôl. Nejde však o úplných gamedev začiatočníkov. Organizačný tím SGD, na základe portfólií vybral 25 študentov z celého Slovenska (jedného študenta zo Srbska), ktorí už s game developmentom mali predošlé skúsenosti.

Študenti SGD stretávali počas letnej školy mnoho zaujímavých osobností zo slovenskej gamedev scény, ktorí posúvali jednotlivé skilly študentov na vyššiu úroveň. Prednášky a mentoring pre tímy zabezpečovali špičkové osobnosti zo slovenských štúdií, ako  Fatbot Games, Pixel Federation, PowerPlay Studio, Bit Map Galaxy, Super Scale, Bored Monkey, Grand Beats, ale aj osobnosti zo zahraničných štúdií - Michal Ivan zo Six more vodka (exkluzívny partner RIOT GAMES) a Gábor Szenási z fínskeho štúdia Kopla Games.

Každý deň boli so študentmi aj šikovní lektori zo vzdelávacieho programu LevelUp, ktorí dohliadali na pokrok tímov a ich projektov a na každodennej báze pomáhali študentom s ich napredovaním pri vývoji hry.

Cieľom pre študentov bolo vytvoriť hru vo forme vertical slice – z každého aspektu hry (grafika, herné mechaniky, zvuky, príbeh…) by mala byť aspoň nejaká malá časť hotová tak, že sa použije aj vo vydanej hre. Na začiatku letnej školy bola zadaná téma, ktorej sa študenti museli držať pri návrhu ich hry. Hra musí na konci obsahovať aspoň 10 minút gameplayu a neobsahovať seriózne chyby (napr. pády aplikácie, neprejditeľný level).

Témou tohto ročníka SGD bolo: WRONG PLACE, WRONG TIME

Zámerom projektu je podporiť mladé talenty a vynikajúcich študentov jednej z najprogresívnejších technológií. Výherný tím vyberie odborná porota zložená z veteránov game-dev biznisu na bezplatnej slávnostnej Closing Ceremony (dnes, 24.08.), kde študenti odprezentujú svoje hry porote a širšej verejnosti. Viac tejto udalosti nájtete TU!

 

Leto plné zážitkov a tvorby videohier je za nami

Ilustráciu vytvoril Peter Ondo (ArtWork Online)





Páči sa mi! (+1)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (5)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19922)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk