Týždenník - Mafia vs Bethesda edition

Tento týždeň ovládla Mafia, ale prekvapilo aj odkúpenie Bethesdy

pridal saver 27.9.2020 o 22:18 pod hry
Týždenník - Mafia vs Bethesda edition

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň ovládla Mafia, ale prekvapilo aj odkúpenie Bethesdy / Zenimaxu. Tej sa už majitelia chceli zbaviť viac rokov a istého času ho ponúkali aj EA, ale nakoniec ju dostal Microsoft a to za 7.5 miliardy dolárov. Ten teraz vlastní veľké značky, ako Wolfenstein, Doom, Quake, Elder Scrolls alebo aj Fallout, ktoré môžeme čakať exkluzívne na PC a Xbox a v Game Passe. Získal tak veľké zbrane v boji proti Sony, ale aj Amazonu a Google, keďže v cloude ráta s veľkou konkurenciou

.

 

Tomuto obchodu sa potešil aj Carmack, autor Dooma, Wolfa a Quake, že je rád, že sa zmenilo vedenie a že by sa tak mohol dostať späť k svojim titulom. S vedením Zenimaxu si nesadli a reálne podľa počtu žalôb si sadli s málokým. Nakoniec, riadili to tam 70-roční dedkovia, ktorým nešlo o hry, ale o peniaze.

Microsoft popritom spustil predobjednávky na Xbox Series X a Series S konzoly, ktoré sa okamžite rozobrali. Rovnako predstavil príslušenstvo a to tri farebné verzie gamepadov, nabíjačku a aj externý SSD disk, ktorý bude za 219 dolárov. Popritom už posiela konzoly do redakcií na preview testy, tie zrejme uvidíme tento týždeň. Jeden z redaktorov ich zobral do Ikea obchodu a poskúšal v rôznych skrinkách.

Popritom mal Microsoft svoju prezentáciu na Tokyo Game Show, pred ktorou ešte znížil cenu Xbox Series S o pár percent, aj keď predobjednávky, by boli rozobraté aj bez toho. Okrem toho potvrdil, že majú 100 miliónov používateľov mesačne a 15 miliónov predplatiteľov xCloudu. Z hier na TGS ukázal japonský update pre Flight Simulator, ktorý príde free a vylepší túto časť sveta v hre. 

Sony však tiež s PS5 nelení a aj keď ešte neposiela kusy na testy recenzentom, pozýva si japonských youtuberov na zahranie a zdá sa, že jeden kus poslali aj raperovi Travisovi Scottovi. K tomu potvrdilo, že Spider-man remaster nebude na PS5 zadarmo pre majiteľov pôvodnej hry na PS4. Upgrade si neviete ani samostatne zaplatiť a viete ho získať len v Ultimate edícii hry.

Samotná Mafia Definitive Edition u nás skončila v recenzii veľmi dobre, nie všade a názory sú rôzne, ale stále je to pôsobivý remake klasiky, s jedinečným mestom a slušnou hrateľnosťou. Rôzne gameplay ukážky sme ponúkli tu.

Aby sa nepovedalo, že na trhu nie je konkurencia, Amazon spúšťa svoj streamovací systém Luna, ktorý skúsi vlastný systém predplatného a vlastnú konfiguráciu serverov. Konkrétne na rozdiel od linuxovej Stadie pôjde štandardne na Windowse s tým, že grafiky budú približne na úrovni RTX2070. Čo sa týka platenia, nebude sa platiť jednotne, ale Amazon rozdelí ponuku na kanály, kde bude mať jeden vlastný a k tomu každý distribútor si bude môcť vytvoriť svoj kanál, za ktorý budú musieť hráči platiť, ak si budú chcieť zahrať ich hry. Je to ako systém zastaralej káblovky, uvidíme, či to pôjde v streamingu.   

Jeden kanál bude mať aj Ubisoft, ale nevieme zatiaľ, akú cenu za svoje hry určí. Plus, keď sme už pri Ubisofte, rozhorela sa tam ďalšia kauza a to okolo práve Michela Ancela. Ten tesne pred vydaním článku hovoriacom o ňom ako toxickom šéfovi z Ubisoftu odišiel.

Z hardvéru bol tento týždeň predstavený nový Samsung Galaxy S20 FE mobil, ako Fan edition pre fanúšikov. Bude farebný, upravený s lepšou batériou a aj lacnejší. Ale možno nie o dosť, aby sa dostal medzi masy. Podobne Nokia predstavila sériu svojich mobilov, aj keď hlavne low-endy

Nvidia začala predávať RTX3090 karty, ktoré sú len o trochu lepšie ako RTX3080, ale postačia aj na 8K rozlíšenia, hlavne s DLSS. K tomu sa Nvidii vyskytol problém s RTX3080 kartami, kde niektoré firmy šetrili na kondenzátoroch a karty pri boost frekvenciách môžu mrznúť, padať. Už vychádzajú Biosy, ktoré to fixnú a firmy menia aj výrobu, aby ďalšie dodávky už boli dobré.

SECTORVIDEO74318. 

Z recenzií sme ohodnotili ako Mafiu Definitive Edition, tak aj ďalší návrat klasiky a to Crysis Remastered pre PC, ten na rozdiel od Mafie skôr sklamal. Má vysoké nároky, slabé vylepšenia, aj keď stále veľmi dobrú hrateľnosť. Pridali sme aj recenziu na Switch verziu World of Tanks Blitz, popritom sme si dali aj interview o World of Tanks. Zrecenzovali sme aj tituly Metamorphosis a Shing. Z hardvéru sme sa bližšie pozreli na Samsung Galaxy Note20 a Moto Edge Plus, cenovo veľmi blízke mobily, aj keď kvalitatívne vzdialené. Pozreli sme sa bližšie na notebooky s Nvidia grafikami a aj na hranie cez xCloud

Pridali sme aj nový podcast porovnávajúci ponuku konzol PS5, Xbox Series X a Series S, ako aj ich dátumy vydania, lineupy a všetko okolo nich.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19664)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk