KILL IT WITH FIRE

KILL IT WITH FIRE

7.5

Terapia pre arachnofobikov

Recenzia na PC verziu

Pavúky patria k najrozmanitejším živočíchom na planéte, sú rozšírené prakticky všade, majú rôzne veľkosti, farby aj tvary. Celé ich telo, každý kúsok je prispôsobený na lov potravy, od drobného hmyzu, až po slimáky, či dokonca malé vtáky. Existujú druhy, ktoré sú schopné svojím uhryznutím zabiť človeka a jeden dokonca dokázal z obyčajného trkvasa zo strednej urobiť jedného z najväčších hrdinov komixového sveta.

A všetky pavúky na svete majú jednu vec spoločnú. Väčšina ľudí sa ich bojí a pri pohľade na ne neváha vytiahnuť hocičo, čo je  práve poruke, čím by tú chlpatú, osemnohú potvoru bolo možné odpraviť na druhý svet skôr než zalezie niekam, kde môže ďalej spriadať siete a diabolské plány na to, ako vám v noci vliezť do úst a naklásť do vás vajíčka a....kde mám plameňomet??!! Striaslo vás pri tej predstave? V Kill it With Fire si môžete svoju frustráciu a strach z pavúkov vyventilovať a pomstiť sa im aspoň na obrazovkách vašich monitorov za bezsenné noci, pretože kdesi na záchode ste videli pavučinu.

A keď sa povie Kill it With Fire, je to myslené doslovne. Síce vašou prvou zbraňou na bezbrehé vraždenie pavúkov bude len obyčajná doska na poznámky, no časom príde aj na riadnu ohnivú show. Pavúky však treba najprv nájsť, vypátrať, kde sa ten osemnohý záškodník ukrýva. Budete tak otvárať zásuvky, vyhadzovať knižky z políc, pozriete sa pod klavír a aj kvetináč. Keď osemnožca nájdete, treba ho umlátiť doskami po tom nechutnom, chlpatom brušku, potvoru jednu...uf, zadýchal som sa. Ale je ich tu viac, to si môžete byť istí.

Kill it With Fire
Kill it With Fire Presne takto vidia svet Spidermanovi nepriatelia.
Presne takto vidia svet Spidermanovi nepriatelia.


Kill it With Fire Skener odhalil, že som úplne obkľúčený.
Skener odhalil, že som úplne obkľúčený.


Kill it With Fire Ten červený schovaný medzi bedničkami má v brušku hromadu malých pavúčikov.
Ten červený schovaný medzi bedničkami má v brušku hromadu malých pavúčikov.





Aby ste to nemali také jednoduché, na začiatku je vám v byte prístupná len obývacia miestnosť. V tej musíte najprv nájsť a zabiť určité množstvo pavúkov, aby sa vám sprístupnili ďalšie miestnosti či zamknuté zásuvky. V nich okrem pavúkov nájdete občas novú zbraň na ich ničenie, moduly, ktoré vám medzi misiami sprístupnia rôzne vylepšenia alebo nové úlohy, ktoré si vždy viete potom dohľadať na tých istých doskách, ktorými ste zniesli zo sveta vaše prvé obete. Okrem zabíjania pavúkov tak napríklad budete musieť porozbíjať v byte všetky obrazy alebo rozmlátiť v kuchyni všetok riad.

V hre je viacero lokalít, v ktorých postupne budete pavúky ničiť. Z vášho bytu sa dostanete do už spomínaných záhrad, na čerpaciu stanicu, do kancelárskeho komplexu, či do tajnej zločineckej skrýše. A aby vám nebolo veľmi dobre, v takmer každej lokalite sa objavia aj nové druhy pavúkov. Obzvlášť nechutný je ten, ktorý po smrti praskne a vylezú z neho malé biele, rýchle, nechutné...brrr... pavúčiky. Alebo skokan, ten sa v záhradách skrýva pod kameňmi a keď kameň vezmete do ruky a otočíte, aby ste sa pozreli, či tam nie je pavúk, tak tam je a skočí vám rovno do tváre. Niektoré pavúky zas po smrti vybuchnú a zapália všetko naokolo, alebo vám pri úteku prsknú do tváre pavučinu a vy na pár okamihov nič nevidíte.

Aby ste šance vyrovnali, máte k dispozícii po každej misii nejaké tie vylepšenia pre vás aj váš skener na pavúky. Ten vám na začiatku len pípaním oznamuje, kde asi približne pavúk je v štýle ,,zima, zima, teplejšie, teplo, HORÍ, POMÓÓC, LEZÚ PO MNE !!!". Neskôr ale ukáže presnú lokalitu, kde sa pavúk nachádza, dokonca aj aký druh to je. Vrcholom je laserový lúč, ktorým viete hmyz rovno zapaľovať. Vaša postava sa zas vie naučiť šprintovať, alebo uniesť viac munície do zbraní. Body na vylepšovanie postavy získavate práve plnením rôznych úloh v lokalitách, body na vylepšovanie skenera zas hľadaním ukrytých batérií.

Treba teda preliezť každý kút a zabíjať čo najviac pavúkov, aby ste si odomkli všetky vylepšenia a našli všetky batérie. Dosky s poznámkami vám na to však dlho stačiť nebudú. Takže sa dostávame k tomu najzaujímavejšiemu, na čo každý isto čaká. Akým spôsobom budeme vykonávať genocídu na pavúkoch. Spomenuli sme si sprej a zapaľovač, ale to je len prskavka. Už ste naháňali pavúka s revolverom? Brokovnica je tiež účinná, pre milovníkov osobného kontaktu je stále k dispozícii panvica, fajnšmekri skúsia krovinorez.

Keď vás hľadanie a likvidovanie pavúkov po jednom prestane baviť, polejete celú miestnosť benzínom a skrátka tú háveď vypálite. Alebo obložíte všetky steny náložami a vyhodíte to všetko do vzduchu. Sofistikovanejší spôsob je nalákať pavúky na slané guľôčky, na ktoré sa prídu kŕmiť a potom ich pokropiť. Alebo zapáliť. Alebo pokosiť, umlátiť a tak podobne. Ale pozor, ak ich necháte kŕmiť sa pridlho, môžu vyrásť, zmeniť sa na silnejší druh a narobiť vám tak ešte viac problémov.

Ak sa vám podarí v rámci lokality splniť všetky úlohy, odomkne sa vám možnosť splniť ešte poslednú výzvu, ktorá je na čas a pri ktorej napríklad musíte za určitú dobu jedným druhom zbrane zabiť dostatočné množstvo pavúkov. Oplatí sa splniť všetky, ale to už je prekvapenie, ktoré si musia hráči odpracovať sami až do poctivého a zaujímavého konca. Aj s prísľubom pokračovania.

Kill it With Fire
Kill it With Fire Tento nechutný skákavec to už má za sebou.
Tento nechutný skákavec to už má za sebou.


Kill it With Fire Triafať pavúky brokovnicou je ťažšie, ako sa môže zdať.
Triafať pavúky brokovnicou je ťažšie, ako sa môže zdať.


Kill it With Fire Tu už nebola iná možnosť, len vyhodiť celú čerpačku do vzduchu.
Tu už nebola iná možnosť, len vyhodiť celú čerpačku do vzduchu.





Je zaujímavé, koľko zábavy sa dá vytrieskať z obyčajného zabíjania pavúkov. Množstvo zbraní aj rozličných druhov pavúkov, ktoré vás budú znechucovať zakaždým iným spôsobom, je zárukou dobrej zábavy. Len je škoda, že hru dohráte za jeden dlhší večer a to aj vtedy, ak sa pokúsite nájsť všetky vylepšenia a splniť všetky výzvy. Práve dĺžka hry je nakoniec najväčším kameňom úrazu. Možno by hre ešte pristal kooperačný mód, kde by ste mohli pavúky likvidovať vo dvojici, čo by isto prispelo k väčšej zábave. Možno sa toho dočkáme práve v naznačenom pokračovaní.


napísal DeCain 30.9.2020
Páči sa mi! (+2)
7.5
Vo svete
6.9
Ohodnotiť
KILL IT WITH FIRE
+ mnoho druhov rôznych pavúkov, na ktorých môžete vykonávať druhovú genocídu
+ rovnako veľké množstvo zbraní, ktoré postupne máte k dispozícii
+ vylepšenia postavy aj skenera na pavúky
+ vedľajšie úlohy na mapách, ktoré sa oplatí plniť
- hra je krátka, aj keď sa snažíte splniť všetko, čo ponúka
- chýba viac režimov, kooperácia by nebola na škodu
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU: 2.4 GHz Dual Core GPU: GTX 760 RAM: 4 GB HDD: 2 GB
Doporučená konfigurácia: CPU: 2.4 GHz Quad Core GPU: GTX 1060 RAM: 8 GB HDD: 2 GB


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: tinyBuild / tinyBuild
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 13. august 2020
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19527)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk