Microsoft priblížil spätnú kompatibilitu na Xbox Series X a S, tisícky hier budú dostupné pri vydaní konzoly

Microsoft znovu zhrnul svoju spätnú kompatiblitu a pridal aj ďalšie detaily o tituloch z troch predchádzajúcich generácii, ktoré si zahráte na Xbox Series XS.

pridal saver 13.10.2020 o 18:51 pod hry
Microsoft priblížil spätnú kompatibilitu na Xbox Series X a S, tisícky hier budú dostupné pri vydaní konzoly

HRY > NOVINKY >

Microsoft je známy tým, že sa snaží zachovávať hernú históriu so spätnou kompatibilitou a inak to nebude ani na Xbox Series X a S. Hovorí, že hry testovali 500 000 hodín, aby ich pripravili hry na obe konzoly, kde sa teraz budú hrať najlepšie.

Spätne kompatibilné hry idú na nových konzolách natívne a využívajú naplno CPU, GPU a SSD, žiadny boost režim, žiadne podtaktovanie, plný výkon konzoly v každej spätne kompatibilnej hre. Znamená to, že všetky hry bežia na plnom výkoné, na ktorý boli pôvodne navrhnuté a teraz s výrazne vyšším výkonom ako na ich pôvodnej launch platforme. Ponúknu tak vyšší alebo stabilnejší framerate a pôjdu na maximálnych rozlíšeniach. Zároveň sa budú nahrávať rýchlejšie. 

Auto HDR

Moderné hry často implementujú HDR na zvýšenie vizuálnej kvality, keďže HDR umožní väčší rozptyl jasu a aj farieb. Svetlá tak budú intenzívnejšie a farby jasnejšie. Keďže však staršie hry HDR nemajú, Xbox Series X a S konzoly pridávajú HDR cez funkciu nazvanú Auto HDR. Bez zásahu do hry sa tak vizuál vylepší. 

Microsoft priblížil spätnú kompatibilitu na Xbox Series X a S, tisícky hier budú dostupné pri vydaní konzoly

Bez zásahu autorov pridá Microsoft do hier aj ďalšie vylepšenia a to konkrétne dvojnásobný framerate, zvýšené rozlíšenia, zlepšený filtering.

Nová technológia na dvojnásobný framerate

Tím spätnej kompatibility prišiel v novej generácii s novými systémom, ktorý umožní zdvojnásobiť framerate v určitých tituloch. Nejde to na všetky hry, keďže niektoré majú obmedzenia na 30 fps v animáciách, fyzike, ale tie, ktoré idú, dostanú namiesto 30 fps dvojnásobných 60fps, alebo namiesto 60fps až 120 fps.

Fallout na videu ide v 60 fps na Xbox Series S

Zlepšený vizuál

Podobne ako na Xbox One aj tu vylepšili rozlíšenie spätne kompatibilných Xbox360 titulov na 1440p na Xbox Series S a na 4K na Xbox Series X. Spolu s tým zlepšujú filtrovanie textúr na oboch konzolách na takmer všetkých spätne kompatibilných tituloch, čím sa vylepší ich vizuál. 

Microsoft priblížil spätnú kompatibilitu na Xbox Series X a S, tisícky hier budú dostupné pri vydaní konzoly

K tomu spätná kompatibilita bude okamžitá a ak máte hry nahraté na externom HDD na Xbox One, len ho prepojíte a môžete fungovať ďalej, rovnako budú fungovať diskové verzie hier a samozrejme, ak máte hry kúpené digitálne, môžete si ich posťahovať, keďže sa vám všetky zobrazia po prihlásení. Nakoniec budú fungovať aj cloud pozície na všetkých hrách. Teraz už aj na Xbox360 tituloch bez Xbox Live Gold, keďže tie boli ešte v starom systéme, kde ste museli mať Gold pre prístup ku cloudu. 





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk